Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Duitse specialist

Duitse specialist

Ter aanvulling van het eigen gamma voert de Belgische trailerbouwer Gheysen & Verpoort ook al jarenlang het gamma van de Duitse specialist Langendorf in. Het gaat hierbij in de eerste plaats om kipopleggers, maar de Duitsers kunnen in het zwaardere segment tevens diepladers en semidiepladers leveren, eveneens een aanvulling op het reeds uitgebreide programma diepladers, semidiepladers en aanhangwagens voor machinevervoer bij Gheysen & Verpoort.

Het complete programma kippers van Langendorf vinden we in de typen Solid en Smart. Daarbij zijn uitvoeringen als kipoplegger of als kiepbak voor opbouw op een truckchassis, uitvoeringen voor de landbouwsector en talloze varianten voor de bouwsector. Langendorf biedt een keuze uit aluminium of stalen kiepbakken (al dan niet geïsoleerd, bijvoorbeeld voor het asfaltvervoer). 

Een typisch product in het gamma kipopleggers van Langendorf is de stalen kipper met halfronde kiepbak. Het nieuwste type is de SKS-HS 24-7,5 voor een afgestreken laadvolume van 24,3 m³ en een eigengewicht van ongeveer 6.100 kg. De eerste as van deze drie-assige oplegger is uitgerust met een aslift, die automatisch met elektro-pneumatische techniek lift of bij het kippen automatisch weer zakt voor extra stabiliteit. De assen worden geleverd door BPW en standaard zijn Alcoa Dura Bright velgen. De verlichting is volledig met LED’s uitgevoerd.

De bak uit fijnkorrelstaal heeft een frontwand van 4 mm, de zijwanden en achterzijde (achterklep) bestaan uit 4 mm Hardox HB 450 en de bodem is 5mm dik. De kipinstallatie werkt op een druk van 150 bar en zorgt voor een kiphoek van meer dan 52°. Voor stalen kippers gebruikt Langendorf uitsluitend Hardox HB 450. Op aanvraag zijn wel andere wanddiktes mogelijk.

Semidiepladers
Het productgamma semidiepladers van Langendorf bestaat uit verschillende series. Er zijn modellen met twee tot vijf assen voor laadvermogens van 20 tot 45 ton en laadlengtes van 12.500 mm tot 21.000 mm. Naar wens worden de voertuigen geleverd met gestuurde assen (hydraulische besturing en/of elektronische controle). Ook voor de oprijrampen zijn er verschillende mogelijkheden, net als voor extra uitrusting zoals wielkuipen, afkoppelbare nek, telescopisch uitschuiven van het laadbed of hydraulische hefplatformen.

Gheysen & Verpoort
Het zwaartepunt van de productie ligt bij Langendorf op de productie van kipopleggers, zoals de SKS-Hs met halfronde bak.

Flatliner
Naast de kipopleggers bouwt Langendorf voor de bouwsector tevens binnenladers in U-vorm met de typische onafhankelijke wielophanging, geschikt voor glas, prefab beton en bouwelementen. Zo zal op de Bauma 2019 een Flatliner van het type SB-19 H 95/81 getoond worden. Met dit type van opleggers kan de lading zonder hulpmiddelen als een kraan of heftruck geladen en gelost worden. De lading wordt immers op een platform (een flat) geladen en wordt door het voertuig zelfstandig geladen en gelost. Het nieuwste type werd op verschillende punten aangepast: sterkere deursluitingen, een meer ergonomische bediening, eenvoudiger onderhoud en kunststofbekleding van de zijwanden. Het eigengewicht van het voertuig werd tot 9.500 kg teruggebracht en er kunnen ladingen met een lengte tot 9.000 mm mee vervoerd worden.

Langendorf in de Wielton groep
Langendorf GmbH werd in 2017 voor 80 % overgenomen door de Poolse, beursgenoteerde groep Wielton SA met hoofdzetel in Wieluñ. De resterende 20 % van de aandelen bleven in handen van de bedrijfsleider van Langendorf, Klaus P. Strautmann.

De overname biedt Langendorf een stevige financiële basis en opent synergiemogelijkheden met de producten van de Wielton groep en toegang tot het verdelernet van Wielton, dat is uitgegroeid tot één van de grootste trailerproducenten in Europa en zelfs tot de top tien van grootste trailerconstructeurs wereldwijd behoort.    

Tekst en beeld | Hendrik De Spiegelaere

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details