Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Eén jaar later: Doosan Bobcat hielp 553 bedrijven in het door aardbevingen getroffen Turkije

Eén jaar later: Doosan Bobcat hielp 553 bedrijven in het door aardbevingen getroffen Turkije

Afgelopen jaar heeft Doosan Bobcat samen met People in Need, een toonaangevende humanitaire hulporganisatie, 800.000 euro aan steun ter beschikking gesteld om de lokale economie en de samenleving in Turkije weer op gang te brengen. De zware aardbevingen van 6 februari 2023 in Turkije en Syrië hadden verwoestende gevolgen voor meer dan 9 miljoen mensen en er werden meer dan 240.000 gebouwen beschadigd of verwoest.

Vlak na de bevingen heeft Doosan Bobcat met zijn bouwmaterieel op locatie geholpen bij de opruimwerkzaamheden. Daarnaast werd humanitaire hulp geboden in de door de aardbevingen getroffen gebieden in de vorm van financiële steun aan lokale nano- en micro-ondernemingen ter waarde van 800.000 euro. 

De steun was bedoeld om kleine bedrijven te helpen, zodat ze weer diensten kunnen verlenen die cruciaal zijn voor de wederopbouw en het herstel van de lokale economie. Als onderdeel van deze lokale steun heeft Bobcat samengewerkt met People in Need, een humanitaire hulporganisatie met wereldwijd bereik, die goed vertegenwoordigd is in de getroffen gebieden. 

Steun aan 553 bedrijven

“In de nasleep van de verwoestende aardbevingen in Zuidoost-Turkije heeft Doosan Bobcat nano- en micro-ondernemingen geholpen hun activiteiten weer op de rails te krijgen. Samen met People in Need hebben we 553 bedrijven geholpen, die een bijdrage geleverd hebben aan het herstel van cruciale verbindingen en de opbouw van de lokale waardeketens. Dit lopende initiatief gaat honderden bedrijven helpen en de levens van duizenden mensen positief beïnvloeden,” zei Scott Park, Vice Chairman en CEO bij Doosan Bobcat.

Herstel en wederopbouw  

“Doosan Bobcat heeft gemeenschappen geholpen bij herstel en wederopbouw. Samen met People in Need biedt Doosan Bobcat essentiële financiële steun aan kleine bedrijven die de motor vormen van de lokale economie. Deze steun helpt lokale bewoners en hun bedrijven weer aan de slag te gaan en diensten te leveren. Sinds de start van het programma heeft onze steun meer dan 500 bedrijven en meer dan 2.000 mensen geholpen,” zei Šimon Pánek, Director en mede-oprichter van People in Need.

Volkan Alparslan (eigenaar van een lampenwinkel)

“Ik heb nog steeds hoop.”

 Volkan had een showroom met lampen van drie verdiepingen hoog die nu volledig in puin ligt. Hij liet de ramp zijn toekomst echter niet bepalen. Volkan opende een nieuwe winkel op de markt en draagt op deze manier bij aan het herstel van Adıyaman. People in Need zag hoe veerkrachtig Volkan is en bood tijdelijke steun, zodat hij zijn voorraad lampen weer aan kon vullen en zijn bedrijf weer op de rails kon krijgen. Samen met zijn klantenbasis groeide het optimisme van Volkan: “Ondanks dat ik alles heb verloren, heb ik nog steeds hoop. Ik ben vastberaden om alles wat ik heb verloren weer terug te krijgen,” zei Volkan.

Vedat Gündüz (eigenaar van een restaurant)

“Mijn medewerkers houden me gemotiveerd.”

“Mijn oude restaurant was volledig verwoest en ik heb niets kunnen redden. Ik kon een container op de kop tikken en zette stoelen en tafeltjes rond mijn containerrestaurant. Ik heb nu plek voor 40 gasten. Dankzij de steun kon ik kookgerei en kookapparatuur kopen, zodat ik weer aan de slag kon. Ik heb nu één parttime en twee fulltime medewerkers. Hen zien werken en geld verdienen voor hun gezinnen is wat me gemotiveerd houdt om door te gaan met dit avontuur.”

Emine Çelik (eigenaar van een toastwinkel) 

“Solidariteit is de sleutel tot herstel.”

“Ondanks de zorgen en uitdagingen is mijn vooruitzicht positief. Ik ben een sterke vrouw en doe er alles aan om mijn gezin te onderhouden en onze dromen waar te maken. De steun was als een medicijn voor mij, een reddingslijn, waarmee ik de benodigde apparatuur, hulpmiddelen en ingrediënten voor mijn winkel kon kopen om toastjes te maken. Daardoor kon ik weer op eigen benen staan.”

“Alle verhalen die de ontvangers van steun van het vroegtijdige herstelproject vertellen, benadrukken de veerkracht en vastberadenheid; waarden die we belangrijk vinden. Onze donatie heeft veel impact gehad, omdat die bedrijven van mensen een nieuwe start konden geven, waardoor ze banen konden creëren om de lokale gemeenschappen te helpen hun dagelijkse leven weer op te pakken. Via dergelijke samenwerkingen kunnen we echt een verschil maken,” zei Gary Hornbacher, President voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) bij Doosan Bobcat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details