Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Eerste zelfrijdende minigraafmachine viert vijftigste verjaardag

Eerste zelfrijdende minigraafmachine viert vijftigste verjaardag

De YNB300 werd ontworpen in de Japanse context van de late jaren zestig. In die tijd stond Japan voor een ontluikende verstedelijking die de behoefte aan compacte materialen onderstreepte. Het doel van de YNB300 was tweeledig: besparen op arbeid en toegang krijgen tot stedelijke zones met weinig plaats.

Sinds 1968 is Yanmar een pionier in de ontwikkeling van compacte apparatuur en probeert het bedrijf de levensomstandigheden te verbeteren door via zijn assortiment producten en diensten bij te dragen aan de ontwikkeling van infrastructuur. Tegenwoordig zet Yanmar zich in om deze strategie van innovatie en ontwikkeling voort te zetten en vertrouwt het op zijn uitzonderlijke knowhow om een compleet assortiment compacte machines te ontwikkelen die voldoen aan verschillende behoeften. “Micro- en minigraafmachines op rupsbanden, graafmachines op banden, wielladers en dumpers,… in totaal gaat het om 32 modellen speciaal ontworpen voor constructie, civiele techniek en landschapsarchitectuur. De kwaliteit wordt in alle activiteiten geïntegreerd om producten en diensten van hoog niveau te garanderen”, klinkt het bij Yanmar.

YNB300
De nieuwe minigraafmachine SV60 is ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van comfort en stabiliteit.

SV60
De SV60, die in april op de markt werd gebracht, voldoet perfect aan deze filosofie. Deze nieuwe minigraafmachine van 5,7 ton is ontworpen om te beantwoorden aan de hoogste eisen op het gebied van comfort en stabiliteit. Yanmar: “De cabine heeft een volume dat vergelijkbaar is met dat van een graafmachine van 8 tot 10 ton. De bedieningselementen en schakelaars zijn ergonomisch georganiseerd voor eenvoudige toegang en de graafmachine is standaard voorzien van een luchtgeveerde stoel en een achteruitrijcamera. De SV60 is uitgerust met een Yanmar-motor van de nieuwste generatie met een vermogen van 33,4 kW bij 2200 tpm en biedt uitstekende brandstof­efficiëntie en emissieprestaties.”

ViPPS hydraulisch systeem
Het ViPPS hydraulisch systeem maakt het mogelijk het debiet van verschillende pompen te combineren om de optimale combinatie van snelheid, kracht, flow en balans te bereiken. “Alle handelingen kunnen soepel en gelijktijdig worden uitgevoerd, zelfs tijdens het rijden”, aldus het bedrijf. “De optimale gewichtsverdeling en het ontwerp van de machine zorgen voor stabiliteit en een uitzonderlijk hefvermogen. De SV60 heeft een uitstekende graafkracht om onder alle omstandigheden productief te zijn. Deze prestaties maken van de SV60 de ideale tool voor de meest veeleisende bouwterreinen.”

YNB300
De V65 is de nieuwste in de Yanmar-reeks van compacte laders.

V65
Hetzelfde geldt voor de V65, de nieuwste in de Yanmar-reeks van compacte laders. De compacte afmetingen dragen bij aan de manoeuvreerbaarheid, efficiëntie en betrouwbaarheid voor een groot aantal toepassingen, van tuinieren en landbouw tot civiele techniek. De knikbesturing biedt uitstekende manoeuvreerbaarheid dankzij de stuurhoek van 40° en stelt de bak in staat om de lading in een rechte lijn te benaderen, zelfs bij een maximale stuurhoek. De oscillerende achteras biedt een brede draaihoek van 12°, zodat alle 4 wielen zelfs op ruw terrein op de grond blijven. Yanmar: “De EU Stage IIIA-motor, met een netto vermogen van 36,4 kW bij 2300 tpm, biedt goede resultaten op het gebied van werking en milieubescherming. De hydrostatische transmissie onder hoge druk biedt dan weer maximale productiviteit dankzij progressieve krachtontwikkeling zonder onderbreking van de tractie. Ontworpen om de gebruiker een maximum aan productiviteit en comfort te bieden, zorgt de V65 voor een prestatiebevorderende omgeving en een aangename werksfeer.”      

Tekst | Yanmar  Beeld | Antoine Taccetti

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details