Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Elektrische shredders luiden nieuwe toekomst in voor de circulaire bouw
TANA lanceert twee nieuwe geëlektrificeerde shredders: de Shark 440ET (links) en de Shark 440E (rechts).

Elektrische shredders luiden nieuwe toekomst in voor de circulaire bouw

Bezoekers van IFAT in München konden in mei van dit jaar de nieuwste geëlektrificeerde modellen van TANA ontdekken: de Shark 440E en 440ET. Terwijl TANA hiermee de plaatselijke CO2-uitstoot tot een minimum beperkt, wordt tegelijk de recyclingefficiëntie verhoogd. Extra bonussen zijn de brandstofbesparing en de geluidsbeperking. 

De TANA Shark 440ET elektrische shredder werd voorgesteld op IFAT in München.

Verdeler in Benelux en Frankrijk 

Als dealer zet Smart Equipment de elektrische hoogstandjes van de gerenommeerde TANA Shark 440-serie mee in de schijnwerpers. De specialist op het vlak van recyclagemachines ziet volop voordelen voor de GWW-sector. 

Philippe Potier, algemeen bestuurder van Smart Equipment, verwoordt het als volgt: “Omdat het 100% elektrische machines zijn, is er quasi geen uitstoot op de uitvoeringslocatie. De groene installaties verspreiden bovendien een pak minder decibels in vergelijking met gemotoriseerde modellen. Uiteraard zijn ook de lagere brandstof- en onderhoudskosten niet te versmaden. We onderscheiden twee types: de TANA Shark 440ET mobiele en TANA Shark 440E stationaire shredder. Beide laten zien dat een milieuvriendelijke keuze niet moet inboeten op het vlak van prestaties. Wel integendeel.”

De volledige opstelling van de TANA Shark 440E stationaire shredder.

Geen materiaal te moeilijk

De TANA 440-serie is geschikt voor het versnipperen van de meeste recycleerbare en terugwinbare materialen. Inclusief moeilijk verbrijzelbare fracties: van plastics en afvalhout over scheepstouwen tot rubber. Hierdoor zijn de shredders breed inzetbaar, ook op werven. Bijvoorbeeld bij sloopprojecten als voorshredder of met het oog op volumereductie. 

Shredder uitgerust met verticale transportband in actie.

Naar keuze: mobiel of in vaste opstelling 

De TANA Shark 440ET elektrische shredder is geschikt voor het krachtige werk dankzij de twee VEM elektromotoren die elk een vermogen leveren van 160 kW met een nominaal rotorkoppel van 440 kNm. Dankzij het robuuste rupsonderstel, in combinatie met de hulpdieselmotor, is de machine makkelijk verplaatsbaar van het ene verwerkingspunt naar het andere. 

De TANA Shark 440E is op dezelfde solide leest geschoeid, maar werd ontworpen als stationair model. De 6,34 meter lange basisstructuur met een breedte van 2,42 meter past perfect op een dieplader. Ideaal met het oog op een vlot transport. 

Aan het einde van de werkzaamheden volstaat het de machines aan het net te koppelen. Maximum een paar uur opladen en… klaar voor de volgende shift! 

Dankzij het robuuste rupsonderstel, in combinatie met de hulpdieselmotor, is de TANA Shark 440ET makkelijk verplaatsbaar.

Recyclageprocessen in real time opvolgen 

Uniek voor TANA is het slimme managementsysteem waarmee elk toestel is uitgerust. Het TANA Control System (TCS) samen met TANA ProTrack® monitort het hele proces en houdt alle prestaties in real time bij: van stroomverbruik en foutcodes tot volledige projectopvolging. Dankzij de koppeling met het automatische weegsysteem, voorziet TANA ProTrack® ook nog eens rapportages per afvalfractie. Hoe meer inzicht je krijgt in de verschillende materiaalstromen die vrijkomen bij sloopwerken, hoe beter. Zeker als je weet dat de regelgeving rond circulaire economie er alleen maar strenger op wordt. 

Kortom, dankzij TCS zie je alle nuttige informatie in één oogopslag, wat een efficiënte kostenopvolging en een snelle probleemoplossing mogelijk maakt.

De TANA Shark 440ET mobiele shredder in actie.

Van toonaangevende merken tot totaaloplossing

Smart Equipment zet niet alleen de Finse Tana Oy-machines in de etalage, maar is ook verdeler van het Duitse merk Hammel en het Noord-Ierse M&K, stuk voor stuk toonaangevende spelers op het vlak van afvalverwerkingsinstallaties. 

“Waarom we volledig achter deze merken staan? Hun nieuwste technologieën kenmerken zich door een solide kwaliteit, laag energieverbruik en een uitstekend rendement”, verduidelijkt Philippe Potier. “Dit sluit 100% aan bij onze visie. Bij Smart Equipment draait alles om de juiste oplossing voor elke specifieke recyclingbehoefte. Dat vind je terug in onze service. Wij zijn een relatief klein team maar met tonnen ervaring. Onze experts denken persoonlijk mee met elk project, van begin tot eind. Via een uitstekende service-na-verkoop zorgen wij er bovendien voor dat de installaties in topconditie blijven.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details