Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Expert in compact materieel meer dan ooit koploper

Expert in compact materieel meer dan ooit koploper

Compact materieel is deze dagen opnieuw brandend actueel in onze contreien, meer bepaald vanwege de toenemende verstedelijking en de bijbehorende infrastructuurontwikkeling. Dit was vijftig jaar geleden ook het geval in Japan toen Yanmar, dat intussen over een halve eeuw extra ervaring beschikt, met een even eenvoudige als geniale oplossing op de proppen kwam: de minigraver.  

Sinds haar oprichting in 1912 geeft de Yanmar-groep voortdurend blijk van een vooruitstrevende pioniersgeest. Yanmar spant zich dagelijks in om de verwachtingen van de eindgebruikers in te lossen en hen optimale langetermijnoplossingen aan te bieden in de vorm van uiterst kwalitatieve producten en diensten. 

Ook vandaag hanteert de onderneming een doordachte innovatiestrategie en maakt ze gebruik van haar uitzonderlijke ervaring om zich te profileren als dé marktleider op het vlak van compact materieel. Sinds het in 2016 een Duitse afdeling opende, blijft Yanmar voortdurend investeren om zijn positie op de Europese markt te versterken, met de bedoeling om gebruikers een echte toegevoegde waarde op het vlak van performantie, ergonomie en kwaliteit te bieden. De Japanse constructeur stelde een volledig gamma compacte machines samen die geschikt zijn voor allerlei verschillende toepassingen: bouw, landschapsontwikkeling, grondwerken, de plaatsing van leidingen, sloop- en afbraakwerken en burgerlijke bouwkunde. 

In de loop van de voorbij achttien maanden vernieuwde Yanmar 18 % van zijn minigravers en introduceerde het nieuwe compacte wielladers en rupsgravers. Vandaag beschikt de constructeur over een compleet gamma met 35 modellen, die speciaal ontworpen zijn om voor elke mogelijke toepassing een oplossing te kunnen bieden. 

Meest complete gamma midigravers op de markt 

Op BAUMA 2019 pakte Yanmar uit met een mondiale primeur. Het stelde er twee nieuwe midigravers van 8 ton voor: de ViO82, die is uitgerust met het innovatieve hydraulische systeem ViPPS2i, en de ViO80-2PB met een giek met verstelbare hoek. Dankzij deze twee nieuwkomers vindt elke gebruiker die op zoek is in de categorie 8 tot 12 ton zijn gading in de productenportefeuille van de Japanse constructeur. Geen of minimale zwenking, een standaard- of een scharnierende giek: Yanmar heeft zeven modellen in huis die zich lenen tot alle soorten toepassingen (bouw, landschapsinrichting, grondwerken, nivellering, sloop- en afbraakwerken, spoorwerken …). 

Yanmar profileert zich bewust als een specialist op het vlak van compact materieel en innoveert voortdurend om zijn pioniersrol te bestendigen.

Nieuwe ViO23-6

De nieuwe zero tail-minigraver van 2,3 ton van Yanmar met variabel chassis verenigt een beperkt verbruik, comfort en veiligheid in een extreem compacte machine. Haar draaicirkel van slechts 1.380 mm biedt machinisten de mogelijkheid om te opereren op de allersmalste plekken, die conventionele machines in principe nooit kunnen bereiken. Vooral in drukke stedelijke omgevingen komt de ViO23-6 dus goed van pas. Hij is uitgerust met een uitbreidbaar variabel chassis (van 1380 mm tot 1550 mm breed). Dit garandeert een uitmuntende stabiliteit en dito hefcapaciteiten voor zijn categorie. Optioneel is er ook extra tegengewicht verkrijgbaar om zwaardere accessoires te kunnen torsen en de polyvalentie van de machine te vergroten. Het compacte chassis en het transportgewicht van slechts 2365 kg (met cabine, standaardtegengewicht en standaardarm) maken dat de ViO23-6 samen met zijn hulpstukken vervoerd kan worden via een aanhangwagen. 

De ViO23-6 is uitgerust met een driecilindermotor met elektronisch bediende, rechtstreekse injectie en een brutovermogen van 14,6 kW bij 2.400 toeren/min. Deze Yanmar 3TNV76-PBV1-motor behoort tot de nieuwe motorengeneratie van de fabrikant en is het resultaat van doorgedreven inspanningen om het brandstofverbruik en de uitstoot te reduceren. Het standaardmodel is voorzien van een automatisch vertragingssysteem en een ecomodus. De ViO23-6 beschikt eveneens over ViPPS, het hydraulisch systeem dat het debiet van verschillende pompen cumuleert in functie van een optimale combinatie van snelheid, vermogen, vloeiende beweegbaarheid en balans. Dit maakt het mogelijk om alle handelingen gelijktijdig uit te voeren, zelfs tijdens het rijden. Met al deze gunstige eigenschappen profileert de ViO23-6 zich als hét ultieme werktuig. 

ViO23-6: Energetisch rendement, polyvalentie en gebruiksgemak verenigd in een krachtige, compacte machine.

Nieuwe V70S-, V80- en V100-wielladers: minder uitstoot, meer vermogen

Aangezien ze ontworpen zijn met het oog op wendbaarheid en efficiëntie, zijn de compacte Yanmar-wielladers makkelijk te bedienen – zelfs in moeilijke omstandigheden. De V70S, V80 en V100 zijn uitgerust met een krachtige Yanmar-motor van de nieuwste generatie, conform de Stage V-normen, waardoor ze uitzonderlijke prestaties aan de dag leggen. In functie van de ecologische performantie is de uitstoot maar liefst 90 % gereduceerd dankzij verbeterde verbrandings- en injectiesystemen, een oxidatiekatalysator en een dieselpartikelfilter. 

De Yanmar-wielladers kunnen op de weg snelheden tot 20 km/u halen (de extra snelle uitvoering zelfs 36 km/u). Hun parallele kinematische systeem maakt het mogelijk om een bepaalde lading snel en precies op te tillen zonder voortdurend de laadbakhoek te moeten bijregelen, wat de machinist de vrijheid geeft om zich te concentreren op de plek waar hij de lading wil deponeren. 

De hydrostatische aandrijving garandeert een verhoogd vermogen en een vlotte regeling, wat de machinist een verhoogde tractie biedt. Dit leidt dan weer tot een efficiënte stuwkracht en goede verplaatsingsprestaties, zelfs op fors hellend terrein. Tal van controles zijn ‘herdacht’ en geoptimaliseerd met het oog op een snelle werking en een beter beheer van de machines.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details