Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Gamma bedrijfsvoertuigen nog vollediger
Met de nieuwe Townstar is het gamma lichte bedrijfsvoertuigen van Nissan weer compleet.

Gamma bedrijfsvoertuigen nog vollediger

Met de komst van de gloednieuwe Townstar heeft Nissan een bijzonder ruim aanbod aan lichte bedrijfsvoertuigen. Met designelementen die zijn geïnspireerd op de nieuwe volledig elektrische crossover Ariya, zoals het iconische Kumiko-motief op het radiatorrooster en de nieuwe signatuur van de dagrijverlichting, luidt de Townstar een nieuwe generatie van bedrijfsvoertuigen in.

De nieuwe Townstar, het eerste Europese model met het nieuwe Nissan-logo, in zowel 100 % elektrische als benzineversie, belichaamt Nissans design, technologie en innovatie. De gloednieuwe compacte bestelwagen luidt een nieuw tijdperk in voor de Nissan lichte bedrijfsvoertuigen.

De explosieve groei van e-commerce en de toenemende verstedelijking dwingt de bedrijven in te spelen op de veranderende mobiliteitsvoorschriften en meer rekening houden met de klimaatverandering.

Voor de nieuwe compacte bestelwagen bouwt Nissan voort op zijn expertise en sterke erfgoed op het vlak van elektrificatie. Een 100 % elektrische versie van de gloednieuwe Townstar volgt de pionier e-NV200 op, een van de eerste mainstream elektrische bedrijfsvoertuigen. 

Trendsetter

Met een kenmerkende grille en koplampen is de Townstar de trendsetter voor het nieuwe gezicht van Nissan bij de lichte bedrijfsvoertuigen. 

Basismotor voor deze compacte bestelwagen is een 1,3-liter benzinemotor met 130 pk en 240 Nm. Het alternatief is een volledig elektrische aandrijflijn voor de Townstar. In die versie levert de elektrische motor van de Nissan Townstar 90 kW (122 pk). Met een 45 kWh accu is de Nissan goed voor 285 kilometers. 

Laden kan de Townstar standaard met maximaal 11 kW, al is een 22 kW lader optioneel. Nog sneller kan het met een snellader met een maximaal vermogen van 75 kW. Dan duurt het opladen tot 80 % van een lege accu 42 minuten.

Voor de aandrijving kan men kiezen uit een benzinemotor of een volledig elektrische aandrijflijn.

Genereus laadvermogen

De besteluitvoering van de nieuwe Townstar is ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van professionele klanten die zoeken naar ruimte en laadvermogen. 

De Nissan Townstar komt in twee verschillende lengteversies op de markt: een korte versie met 3,3 m³ laadruimte en een lange uitvoering met 4,3 m³ ruimte. Hiermee zijn gemakkelijk twee europallets te vervoeren. De maximale laadlast is 800 kg en de het voertuig mag tot 1.500 kg trekken.

De laadruimte is toegankelijk via grote schuifdeuren aan de zijkant of via de achterklep aan de achterzijde. Die achterklep kan vervangen worden door ongelijke achterdeuren (verhouding 60:40), die tot 180 graden zijn open te draaien

Met de Townstar introduceert Nissan meteen ook een heel pakket veiligheidsuitrusting en ondersteuning van de chauffeur, zoals de Side Wind Assist, Trailer Sway Assist, Intelligent Emergency Braking met herkenning van voetgangers en fietsers, Junction Assist, Hands-Free Parking en Intelligent Cruise Control. Voor het eerst is daarenboven de Around View Monitor (AVM) beschikbaar in het segment van lichte bedrijfswagens. Met behulp van diverse camera’s toont het systeem op de display een 360 graden overzicht van het gebied rond de auto.

De Townstar is daarnaast nog voorzien van het bestuurdersassistentiesysteem ProPilot, dat de bestuurder ondersteuning biedt op de snelweg. Zo nodig brengt ProPilot de Townstar in druk verkeer volledig tot stilstand en laat hem vervolgens weer optrekken om de voorganger automatisch te volgen. ProPilot houdt de Townstar in het midden van de rijstrook, ook in flauwe bochten. 

Connectiviteitsfuncties, zoals E-Call, Apple CarPlay/Android Auto en het draadloos opladen van smartphones, zijn direct vanaf de introductie leverbaar. Daarnaast zijn ook Connected Services beschikbaar. Deze diensten zijn te gebruiken via het 8-inch touchscreen dat zich in de volledig elektrische Townstar naast het 10-inch instrumentarium van de bestuurder bevindt.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details