Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Graafmachines, hoogwerkers en verdichters blijken waardevolle toevoeging
Firma Beel is vanaf begin 2023 de exclusieve verdeler van het Chinese merk XCMG en had daar op MATEXPO een hele binnenstand voor ingericht.

Graafmachines, hoogwerkers en verdichters blijken waardevolle toevoeging

Firma Beel is vanaf begin 2023 de exclusieve verdeler van minigravers, hoogwerkers en verdichtingsmaterieel van het Chinese merk XCMG. Daarmee heeft het een gerenommeerd merk binnengehaald, want XCMG is de op twee na grootste machinebouwer ter wereld en druk bezig om internationaal verder te groeien. Tijdens MATEXPO konden we op een aparte binnenstand uitgebreid kennismaken met het kwaliteitsmerk.

Het uitgebreide programma van XCMG omvat ook schaarliften, kniktelescopen, telescoophoogwerkers en 4×4 ruwterrein hoogtewerkers.

Terugkijkend blijkt de keuze voor XCMG een juiste te zijn geweest, want Firma Beel is er al behoorlijk succesvol mee. Productmanager Kurt De Vriese beaamt dat volmondig: “De verkopen gaan volgens verwachting en we krijgen van onze klanten alleen maar positieve signalen over de machines.” De machines van XCMG zijn ontworpen voor maximale efficiëntie en betrouwbaarheid. Vrijwel alle onderdelen komen uit eigen huis.

Firma Beel levert voor de wegenbouw een uitgebreide serie walsen van XCMG, zoals deze XD120 waarvan ook een VT-versie als trilwals leverbaar is.

Brede range graafmachines

De mini- en midigraafmachines van XCMG zijn voorzien van krachtige motoren, geavanceerde hydraulische systemen en comfortabele cabines voor een verbeterde bestuurders­ervaring. Of het nu gaat om het graven van sleuven, funderingswerk of het verplaatsen van zware materialen, volgens de bouwers zijn de machines meer dan opgewassen tegen de taak. Het door Firma Beel op MATEXPO getoonde XCMG-programma begint bij de XE19E. Die weegt 1825 kg, heeft een verstelbare breedte over de rups gemeten van 99 tot 130 cm en wordt aangedreven door een Kubota D1105 motor met 15,4 kW vermogen. Dan volgen de XE20E, XE27E en tot slot de grotere 5,7 tons XE55E en 9,5 tons XE80E. Deze laatste heeft een Kubota V3307 motor met 54,6 kW vermogen en een breedte over de rups van 230 cm.

Minigraver XE19E weegt 1825 kg en heeft een in breedte verstelbare de rups (99 tot 130 cm).

Verdichten en de hoogte in

Het XCMG-programma omvat ook schaarliften, kniktelescopen, telescoophoogwerkers en 4×4 ruwterrein hoogtewerkers. Firma Beel levert voor de wegenbouw tevens de uitgebreide serie walsen, van de 2,65 ton wegende grondwals XD100 tot de 4,3 tons XD140, waarbij de XD120 en XD140 ook verkrijgbaar zijn in een VT-uitvoering voor trilverdichting. Bij de enkeldrums grondverdichters omvat de range vier machines: van de 11 tons XS115, via de XS125 en XS135 tot de 16 tons XS165 met zijn 2130 mm brede drum en 129 kW sterke motor die voldoet aan Stage V. De serie verdichters is voor Firma Beel een belangrijk product, zo benadrukt Kurt, die ze voor zowel klanten als bedrijf even belangrijk noemt als de serie minigravers.

De 9,5 tons XE80E heeft een Kubota V3307 motor met 54,6 kW vermogen en een breedte over de rups van 230 cm.

Emissiebeperking is speerpunt

De afkorting XCMG staat voor Xuzhou Construction Machinery Group Co, Ltd. Het in 1943 opgerichte bedrijf past ook qua ervaringsleeftijd goed bij de in 1932 opgerichte Firma Beel. De Chinese machinebouwer heeft in Düsseldorf (Duitsland) een Europees hoofdkantoor met R&D afdeling. Het bedrijf is inmiddels in meer dan 180 landen actief, heeft circa 38.000 werknemers, 14 fabrieken en vele duizenden servicepunten wereldwijd. Naast internationale groei wil XMG zich vooral toeleggen op de ontwikkeling van uitdagende oplossingen voor de bouwindustrie en uiteraard is ook emissiebeperking een speerpunt in de groeistrategie. Behalve elektrische aangedreven mini- en midigravers van 4 tot 9 ton eigen gewicht is er ook al een 5,3 tons elektrische verreiker en wordt gewerkt aan elektrische wielladers van 6 tot maar liefst 20 ton.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details