Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Gyru-Star zeefbak is vlaggenschip van Tuboma uit Oudenaarde
De Gyru-Star zeefbakken zijn mede zo populair geworden omdat ze zijn te bedienen door 1 man met 1 machine.

Gyru-Star zeefbak is vlaggenschip van Tuboma uit Oudenaarde

Hij is niet weg te denken van Demo Days 2022

Dit jaar vinden de Demo Days powered bij Matexpo plaats in Boussu. De Terril Saint Antoine is een oude afvalberg van de mijnindustrie. Het deels vlakke en deels geaccidenteerde terrein ligt vol met steenachtig materiaal en is daarmee de ideale plek om de vele mogelijkheden van de Gyru-Star zeefbakken aan het vakpubliek te demonsteren.

Op de stand van Tuboma gaan we op 2 en 3 september enkele populaire voorbeelden aan het werk zien van het inmiddels tot circa 70 modellen gegroeide gamma van de Britse fabrikant Wheatway Solutions. Dat gamma omvat een zestal groepen zeefbakken van Gyru-Star: van het E-model voor minigravers tot het HDX-model voor 7 – 20 tons rupsgravers of 2 – 12 tons wielladers en van het HE-model voor 4 – 13 tons gravers en 1 – 8 tons laders tot de tiendelige MAX-range voor grote graafmachines en wielladers. Ander leuk Demo Days nieuwtje is waarschijnlijk een lasergestuurd 3D-controlsystem.

De gepatenteerde flexibele polystars (sterren) maken een groot zeefoppervlak mogelijk en dat levert een maximale capaciteit op.

Zeer nuttig aanbouwdeel

Voor Jeroen De Steur, zaakvoerder van Tuboma, is de Gyru-Star zeefbak één van de meest nuttige aanbouwdelen, enerzijds vanwege het hoge rendement, anderzijds vanwege de aantrekkelijk prijsstelling. “De zeefbakken zijn mede populair geworden omdat ze zijn te bedienen door 1 man met 1 machine (graafmachine, wiellader, verreiker of frontlader). De gepatenteerde flexibele polystars (sterren) maken een groot zeefoppervlak mogelijk en dat levert een maximale capaciteit op. Verder is het systeem volledig onderhoudsvrij door de Powertrain aandrijfriemen met spaninrichting, gecombineerd met afgedichte lagers.” Andere aansprekende voordelen zijn volgens Jeroen “hun compactheid die het transport vergemakkelijkt, de zeer degelijke constructie, het geringe onderhoud en de speciale gepatenteerde flexibele polystars.”

Blijven groeien en vernieuwen

Tuboma is gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van tuin- en parkmachines inclusief grondverzet. Naast de verkoop van Gyru-Star zeefbakken verhuurt Tuboma de Cobra-zeefbakken. Maar Jeroen zit niet stil, dus mogelijk wacht ons een uitbreiding of wijziging van het verhuurgamma, want er zijn nog meer kwalitatief hoogstaande fabrikanten van zeefbakken in Europa. Zeker nu het Nederlandse Gerlasco meer activiteit ontplooit waar het de Cobra-zeefbakken betreft.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details