Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Het breedste gamma voor de bouw
Ruim elektrisch aanbod voor de bouw.

Het breedste gamma voor de bouw

Renault Trucks heeft een lange en goed gevulde geschiedenis in het aanbieden van bouwvoertuigen. Die reputatie op het gebied van bouwvoertuigen is nog altijd duidelijk aanwezig. Het hedendaagse gamma van Renault Trucks voor de bouwsector is bovendien bijzonder uitgebreid en loopt van de veelzijdige Trafic en Master tot de stoere K en C typen. 

Bouwondernemers hebben zowel nood aan robuuste vrachtwagens en trekkers als kleinere, handige chassis-cabines en bestelwagens voor alle werk. Voor al die noden kan de ondernemer bij Renault Trucks terecht. Het programma van Renault Trucks werd uitgebreid tot de Trafic bestelwagens. Als gesloten bedrijfswagen is hij beschikbaar in 2 verschillende lengtes, 2 hoogtes, met een laadvermogen tot 1.251 kg en een laadvolume tussen 5,8 en 8,9 m³. Er is een groot aantal varianten beschikbaar: dubbele cabine, ramen, tussenschotten, deuren en een platformcabine zodat zelfs een kipper mogelijk is. Die vullen het gamma populaire Master bestelwagens en chassis-cabine uitvoeringen aan met gewone of dubbele cabine, een gesloten laadbak (20 of 22 m³), een kipbak of platform (opbouwlengte van 2.434 tot 5.470 mm). Laadvermogen is er genoeg, met MTM uitvoeringen van 3.500 tot 7.500 kg. 

De D-Wide E-Tech met kraan.

Het zwaardere werk

Voor de bevoorrading van werven zijn er de D en D Wide, alsook de T trekkers en vrachtwagens, maar de echte mannetjesputters voor het zware werk vinden we bij de modellen C en K.

Het C-gamma heeft als vrachtwagen de uitvoeringen 4×2, 6×2 en 6×2*4, 6×4, 8×4 en 8×2*6 en 8×4*4 tridem. Voor de trekkers is dat 4×2 of 6×4. Alle modellen zijn bovendien verkrijgbaar met Optitrack, de inschakelbare hulpaandrijving op de voorwielen. Wordt het nog extremer dan is er Renault Trucks K, aangepast voor het zware werk door onder meer de Optidriver Xtrem versnellingsbak, assen met dubbele reductie, plus een aangepast en versterkt chassis en ophanging. Het gamma omvat 4×4, 6×6, 8×6 en 8×8 uitvoeringen, naast de 4×2, 6×4 en 8×4.

De constructeur rust zijn C- en K-gamma’s uit met de nieuwe DE11 en DE13 motoren. In combinatie met de integratie van geavanceerde technologieën zoals de Turbo Compound en gerichte diensten, verlagen deze krachtbronnen het verbruik met maar liefst 10 %.

In 2021 heeft Renault Trucks ingrijpende wijzigingen doorgevoerd aan het design, rijcomfort en leefcomfort van de C- en K-vrachtwagens. 

Binnenkort E-Tech uitvoeringen van de C en T.

Elektrisch alternatief

De range elektrische vrachtwagens werd door Renault Trucks systematisch uitgebreid waardoor ze nog beter voldoen aan de grote verscheidenheid van activiteiten. Aan de 16- en 27-ton modellen van Renault Trucks D en D Wide E-Tech, die sinds 2020 in productie zijn, is een 19-ton D Wide E-Tech toegevoegd. Tenslotte heeft Renault Trucks voor een betere wendbaarheid ook de wielbasis van de D en D Wide E-Tech uitgebreid van 3.900 mm tot 6.800 mm, waardoor ze aan meer toepassingen en aanverwante behoeften kunnen voldoen, met name door een optimale verdeling van de lading. 

De elektrische vrachtwagens zijn perfect geschikt voor de aanpak van bouwplaatsen in stedelijke en voorstedelijke gebieden. Op deze bouwplaatsen zullen de werkfasen van kranen of laadbakken, waarbij de motor niet kan worden stilgelegd, zonder CO2-uitstoot en zonder geluid kunnen worden uitgevoerd. Het gebruik van een elektrische truck op de bouwplaats elimineert ook één van de problemen van offroad-gebruik, namelijk het stofvrij maken, zonder dat er een verticale uitlaat moet worden geïnstalleerd. 

Ook het Master E-Tech gamma van Renault Trucks is gegroeid met een versie met een MTM van 3,5 ton en een accupack van 52 kWh. Met bijna 400 kg extra laadvermogen heeft de Renault Trucks Master E-Tech een reëel rijbereik van 190 km. 

Vanaf 2023 zal er een volledig elektrisch Renault Trucks-gamma beschikbaar zijn voor elk segment, met specifiek voor de bouw de C E-Tech en een E-Tech trekker.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details