Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Het nieuw gebouwde centrale magazijn van Rototilt is in gebruik genomen: “Een belangrijke dag voor onze klanten”

Het nieuw gebouwde centrale magazijn van Rototilt is in gebruik genomen: “Een belangrijke dag voor onze klanten”

Rototilt heeft nu zijn distributiecentrum in Rosersberg in gebruik genomen. Het is strategisch naast Arlanda Airport gelegen, ten noorden van Stockholm. De investering betekent kortere doorlooptijden en een hogere flexibiliteit en beschikbaarheid. 

Bestellingen geplaatst voor 16.00 uur kunnen in de Scandinavische landen de volgende dag worden geleverd.

“Dit is een langetermijninvestering in onze aftermarket-ondersteuning, die gericht is op het bieden van de best mogelijke service aan onze klanten. We weten hoe belangrijk het voor onze klanten is om hun machines aan de gang te houden”, zegt Jan Karlsson, Aftermarket Manager.

De openingsceremonie werd groots aangepakt met het doorknippen van linten, een rondleiding door het distributiecentrum, snacks en bubbels voor uitgenodigde klanten, dealers en media.

“Het is een grote dag voor ons, een belangrijke stap voor onze groei en een net zo belangrijke stap voor onze klanten die de effecten van deze verbetering zullen merken”, aldus Jan.

Het distributiemagazijn is gevestigd in een gloednieuwe pand dat gebouwd is door het wereldwijde logistieke bedrijf DSV. Hier heeft Rototilt de beschikking over 2500 vierkante meter vloeroppervlak en 2000 palletplaatsen. Efficiëntie waarbij de klant centraal staat was het parool toen Rototilt en DSV deze opzet uitwerkten. Een datagestuurd automatisch magazijn haalt kleinere producten op en brengt ze naar een station waar de levering wordt verpakt en traceerbaar wordt verzonden. De investering in een centraal magazijn betekent dat Rototilt voortaan het volledige assortiment reserveonderdelen concentreert in Rosersberg in plaats van in Vindeln.

“Nu verzenden we alle reserveonderdelen van hieruit. We hebben de productie- en aftermarket-voorraad gescheiden en dit opent meer kansen. Dit is iets dat een eis was van onze klanten – de machines moeten altijd beschikbaar zijn en we willen onze aftermarket op basis daarvan verder ontwikkelen. Deze investering is een grote stap voorwaarts”, zegt Jan.

Rosersberg ligt in het hart van het logistieke centrum van Noord-Stockholm op 7 kilometer van de luchthaven Arlanda en 1 kilometer van de E4 vandaan. Dit betekent vooral een groot verschil voor klanten in de Scandinavische regio, zij kunnen nu tot 16.00 uur een bestelling plaatsen en krijgen die de volgende dag geleverd. Het levert een dag winst op voor verzendingen naar de rest van Europa.

“We hebben een grondig onderzoek uitgevoerd om de beste oplossingen voor onze klanten te vinden. Door de locatiekeuze en de samenwerking met DSV krijgen we toegang tot betere en goedkopere transportoplossingen. Door het grote pand kunnen we ook groeien zonder zelf nieuwe vastgoedinvesteringen te hoeven doen, zegt Jan.

De grote mogelijkheden van het distributiecentrum openen voor continue verbeteringen.

“We gaan niet achterover leunen, onze klanten stellen hoge eisen aan ons en we kijken voortdurend hoe we onze aftermarket beter kunnen bedienen op basis van de steeds groter wordende behoeften van onze klanten.

Rototilt® transform excavators into powerful do-it-all tool carriers. We create machine couplers, tiltrotators, control systems, tools and technical solutions that allows operators around the world to work with more safety, efficiency, precision and a better result. Rototilts head office and largest production unit is located in Vindeln, Sweden, where we also have our origins. However, today we are established with companies in markets all over the world.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details