Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Holistische e-mobiliteit: Mercedes-Benz Trucks biedt nu oplaadinfrastructuur voor klantendepots aan

Holistische e-mobiliteit: Mercedes-Benz Trucks biedt nu oplaadinfrastructuur voor klantendepots aan

  • Mercedes-Benz Trucks biedt zijn klanten nu naast batterij-elektrische voertuigen ook de mogelijkheid om oplaadpunten aan te schaffen
  • Alpitronic is strategische partner voor opladen
  • Mercedes-Benz Trucks ondersteunt klanten al lang bij de elektrificatie van hun depots met zijn eConsulting-diensten
  • Stina Fagerman, hoofd marketing, verkoop en services bij Mercedes-Benz Trucks: “Als aanbieder van holistische adviesdiensten en depotlaadstations voldoen we aan een belangrijke klantvraag. Daarmee  willen we de overstap naar Electric Mobility voor onze klanten nog gemakkelijker maken.”

Naast de keuze voor e-mobiliteit staan wagenparkbeheerders voor talrijke bijkomende vragen, met name over de noodzakelijke laadinfrastructuur in hun depots. Om klanten op dit gebied te ondersteunen, heeft Mercedes-Benz Trucks een holistisch ecosysteem met advies- en infrastructuurdiensten ontwikkeld. Mercedes-Benz Trucks biedt zijn klanten nu de aanschaf van snellaadstations bij zijn dealers aan, naast  batterij-elektrische voertuigen. Het pakket ‘Depot Charging omvat advies, hardwareverkoop en technische service. Desgewenst kan de montage ook door gekwalificeerde Mercedes-Benz Trucks-partners worden uitgevoerd. Het doel is een soepel opladen en een hoge voertuigbeschikbaarheid. Mercedes-Benz Trucks wil klanten een kostenefficiënt totaalpakket voor de overstap naar eMobility bieden, van energieproductie tot geschikte oplaadinfrastructuur. Lancering in Duitsland is voorzien eind mei 2024 met proefprojecten bij verschillende dealers, gevolgd door een uitrol, waarbij geleidelijk verdere Europese landen worden toegevoegd.

Mercedes-Benz Trucks fungeert in het kader van eConsulting van oudsher als brug tussen transportbedrijven en aanbieders van oplaadoplossingen. Door de integratie van adviesdiensten, oplaadpunten en laadstationservices in het portfolio van Mercedes-Benz Trucks verkleinen klanten hun coördinatieomvang aanzienlijk, omdat ze nu slechts één centraal aanspreekpunt hebben voor hun batterij-elektrische voertuigen en de bijbehorende oplossingen voor opladen en opladen. Daimler Truck stelt de klant het volledige oplaadsysteem in één factuur ter beschikking. Een van de voordelen hierbij zijn  kortere levertijden en kostenbesparingen. Daimler Truck Financial Services DTFS ondersteunt klanten en dealers met financieringsoplossingen voor de oplaadinfrastructuur.

Stina Fagerman, hoofd marketing, verkoop en services bij Mercedes-Benz Trucks: “Wij zijn al jaren een pionier in de branche met ons uitgebreide advies over de elektrificatie van wagenparken. Onze eConsulting-services zijn in de loop der jaren door uitgebreide klantenbetrokkenheid voortdurend verfijnd. Als aanbieder van advies- en depotlaadstations voldoen we aan een belangrijke vraag van klanten. Daarmee willen we de overstap naar Electric Mobility voor onze klanten nog gemakkelijker maken.”

Alpitronic als strategische partner voor opladen

Alpitronic is de strategische partner voor het opladen: Alpitronic werd in 2009 opgericht in Zuid-Tirol. Sinds 2017 concentreert het bedrijf, waarvan het DNA in de ontwikkeling van vermogenselektronica ligt, zich op de ontwikkeling en productie van de modelserie ‘Hypercharger’. De term kenmerkt de productlijn van modulaire en uiterst geavanceerde DC-snellaadoplossingen. De snellaadstations van Alpitronic worden voor veel exploitanten van openbare snellaadinfrastructuur de eerste keuze.

Het bedrijf beweert zich te hebben gepositioneerd als een van de belangrijkste marktaanbieders in Europa. Dit is vooral te danken aan de hoge vermogensdichtheid en betrouwbaarheid van de producten. Een andere belangrijke succesfactor is het uitgebreide servicenetwerk met meer dan 200 buitendiensttechnici in heel Europa, dat voor een probleemloze service zorgt. Bovendien garandeert het modulaire ontwerp van de producten een eenvoudige installatie en onderhoud.

eConsulting van Mercedes-Benz Trucks ter verbetering van de totale kosten

Mercedes-Benz Trucks ondersteunt klanten al geruime tijd met eConsulting, een onderdeel van het uitgebreide ecosysteem om de totale kosten van elektrische vrachtwagens te verlagen, bij de elektrificatie van hun wagenparken en depots. De focus ligt op het adviseren over batterij-elektrische vrachtwagens en op het plannen, bouwen en ontwerpen van de depotlaadinfrastructuur naast de netaansluiting. Bovendien kunnen de adviseurs van Mercedes-Benz Trucks helpen bij het identificeren van publieke financieringsmogelijkheden voor infrastructuur en voertuigen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details