Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Hoogwaardige prestaties en gebruiksvriendelijke technologieën verhogen de efficiëntie en productiviteit van de nieuwe Cat® 950 en 962 wielladers.

Hoogwaardige prestaties en gebruiksvriendelijke technologieën verhogen de efficiëntie en productiviteit van de nieuwe Cat® 950 en 962 wielladers.

De nieuwe Cat® 950 en 962 wielladers van de volgende generatie leveren topprestaties en zijn uitgerust met standaard eenvoudig te gebruiken technologieën die de efficiëntie van de machinist verhogen, een consistente vulling van de laadbak bieden en de productiviteit tot 10% verhogen ten opzichte van de vorige modellen. Deze flexibele laders bieden toepassingsspecifieke ontwerpen om uit te blinken in de zwaarste toepassingen, terwijl de onderhoudsintervallen worden verlengd om de onderhoudskosten tot 30% te verlagen.

Hun in de praktijk bewezen, betrouwbare Cat C7.1-motor biedt een hoge vermogensdichtheid met een combinatie van beproefde elektronica, brandstof- en luchtsystemen. De motor is uitgerust met het automatische Cat regeneratiesysteem en voldoet daarmee aan de emissienormen US EPA Tier 4 Final, EU Stage V, Korea Tier 5 en Japan 2014 zonder de werking te onderbreken. De elektrische brandstofopvoerpomp, de brandstof-waterafscheider en het secundaire brandstoffilter zorgen samen met het ontwerp van de componenten en de validering van de machine voor een ongeëvenaarde betrouwbaarheid en bedrijfstijd.

Eenvoudig te gebruiken technologieën

Een reeks standaardtechnologieën op de 950 en 962 wielladers bewaakt, beheert en verbetert op efficiënte wijze de werkzaamheden op het werkterrein. Cat Payload with Assist biedt een nauwkeurige weging* van materiaal en geeft gegevens in real-time weer om de productiviteit en laadefficiëntie te verbeteren. De machinist kan het laden van de bakken nu volledig automatiseren met behulp van het nieuwe Autodig om de vulfactoren en laadtijden te verbeteren. In combinatie met Autodig bevordert de nieuwe Auto Set Tires de juiste laadtechniek om de bandenslip en -slijtage aanzienlijk te verminderen.

Dankzij nieuwe toepassingsprofielen kunnen machinisten met één druk op de knop aangepaste profielen instellen voor klantspecifieke toepassingen om de instellingen van de lader voor het werk te optimaliseren. De selecteerbare werkhulpen vergemakkelijken de bediening van de lader, zodat machinisten van alle ervaringsniveaus productiever kunnen werken. Product Link™ verbindt de machine draadloos met het kantoor en geeft toegang tot productie- en essentiële machinegezondheidsinformatie zodat u op feiten gebaseerde beslissingen kunt nemen.

De productiviteit van de lader en de bediening worden verder verbeterd met optionele Cat technologieën. De beschikbare Cat Advanced Payload with Assist omvat Tip Off Assist om de lading van de laadbak automatisch aan te passen aan het doel. Bovendien helpen het verbeterde lijstenbeheer, de werkterreinintegratie en de uitgebreide weegfuncties de productiviteit te beheren en verbeteren. Het optionele Cat Productivity-abonnement helpt ook de winstgevendheid van de werkzaamheden te verbeteren en biedt gedetailleerde en uitgebreide bruikbare informatie.

Meer efficiëntie en productie

Dankzij de constant hoge vulfactoren van de laadbak door de nieuwe Autodig met Auto Set Tires leveren de 950 en 962 tot 10% meer productiviteit op in vergelijking met de vorige modellen. De enkele koppeling en het lock-to-lock schakelen van de 5-versnellingsbak zorgen voor een snellere acceleratie en hogere snelheid op hellingen. De nieuwe laders bieden verbeterde tractie met standaard handmatige differentieelblokkeringen aan de voorzijde en er zijn optioneel automatische differentieelblokkeringen voor en achter beschikbaar om de productiviteit te verhogen, bandenslijtage te verminderen en de bedrijfskosten te verlagen.

Afhankelijk van de regio zijn de 950 en 962 uitgerust met een conventioneel of geoptimaliseerd scharniermechanisme met Z-stang. Het conventionele ontwerp van de Z-stang levert een hoge opbreekkracht op maaiveldhoogte. Het geoptimaliseerde bakscharnier met Z-stang biedt parallelle hefmogelijkheden voor een nauwkeurige bediening van het uitrustingsstuk en een hoge opbreekkracht op maaiveldhoogte.

De laadbakken uit de Cat Performance-serie brengen de vorm van de bak in balans met het bakscharnier van de lader, wat resulteert in een hogere vulfactor en een beter materiaalbehoud. Met de Cat Fusion™ snelkoppeling kan de machine snel van de ene naar de andere taak gaan en kan de machinist gemakkelijk van gereedschap wisselen zonder de cabine te verlaten.

Meer comfort en veiligheid

Geluidsonderdrukking, afdichtingen en visceuze montage van de cabine verminderen het geluidsniveau en de trillingsfeedback naar de machinist, voor een stillere en comfortabelere werkomgeving. Het standaard HMU stuurwiel, dat uitstekend comfort en nauwkeurigheid biedt, zorgt voor een nauwkeurige bediening van de machine. Een optioneel op de stoel gemonteerde elektrohydraulische joystickbesturing vervangt het HMU-stuurwiel en zorgt voor een bediening met weinig vermoeidheid van de armen. Het nieuwe dashboard in de cabine en de aanraakschermen met hoge resolutie zorgen voor een intuïtieve, gebruiksvriendelijke bediening.

De nieuwe 950 en 962 zijn standaard uitgerust met een achteruitkijkcamera om het zicht achter de lader te verbeteren en veilig te kunnen werken. Het zicht rondom is toonaangevend in de branche dankzij de voorruit van vloer tot plafond, de grote spiegels met geïntegreerde dodehoekspiegels en de achteruitkijkcamera. Een optioneel multivisiesysteem (360 graden), Cat Detect-radartechnologie, en een toegangslamp en een serviceverlichtingssysteem onder de motorkap zijn leverbaar om de veiligheid bij gebruik en onderhoud verder te vergroten.

Minder onderhoudstijd en -kosten

De doorlopende filter- en vloeistofkosten zijn op de nieuwe modellen tot 30% lager dankzij de nieuwe vervangingsintervallen. Door de machine te verbinden met de serviceafdeling van een Cat dealer helpt Remote Troubleshoot bij een efficiënte diagnose van problemen, zodat de lader snel weer aan het werk kan. Remote Flash zorgt ervoor dat de nieuwe laders werken met de meest recente software. Op de achtergrond worden software-updates naar de machine gestuurd en de installatie kan door de klant op een veilige manier worden gestart, waardoor de impact op de productieschema’s wordt beperkt. De Cat App helpt bij het beheer van de locatie van het machinepark, de uren en de onderhoudsschema’s en geeft waarschuwingen voor vereist onderhoud.

De nieuwe 950 en 962 kunnen rechtstreeks bij de Caterpillar fabriek worden besteld met toepassingsspecifieke configuraties om de prestaties en de duurzaamheid van de machine in de zwaarste toepassingen te optimaliseren. Afhankelijk van de regionale beschikbaarheid beschikken de modellen voor industrieel gebruik en afvalverwerking over extra afschermingen en versterking, terwijl het bosbouwmodel de hef- en kantelmogelijkheden van de lader vergroot.

Voor meer informatie over de nieuwe Cat 950 en 962 wielladers kunt u contact opnemen met een Cat dealer of een bezoek brengen aan: www.cat.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details