Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Hulp te over voor veilig en gezond bestraten

Hulp te over voor veilig en gezond bestraten

Gezond en veilig werken staat hoog in het vaandel bij Alle Bouw Machines (ABM) uit Londerzeel. Dat wordt weerspiegeld in het brede aanbod machines. Die helpen de vakman om zijn werk sneller, schoner en veiliger uit te voeren en dat komt ieders gezondheid ten goede. We nemen als voorbeeld de vloerder.

abm-05-shifta-opvoerband-kopieren

De Shifta transportbanden worden door ABM exclusief geïmporteerd en via het eigen dealernetwerk in de Belux verdeeld.

 

Longproblemen door stof, uitlaatgassen en brandstofdampen. Oorsuizen en doofheid door lange dagen vol geluidsoverlast en de onvermijdelijke rugklachten door het vele zware tillen. Het was voor onze ouders de normaalste zaak van de wereld, maar vandaag de dag is het not done. Er zijn tegenwoordig volop slimme hulpmiddelen om bij het bestraten van het terras of de oprit gezond weer huiswaarts te keren. Vraag dat maar aan ABM. Van de ruim 80 merken die deze specialist voert, zijn er steeds meer die het hoofdaccent leggen op veilig en gezond. iQ Power Tools komt zelfs met een grote primeur: stofvrij droog steenzagen.

Stofvrij zagen

Niet alleen ontbreken de stofwolken bij het zagen van betonnen boordstenen en vloertegels, er zijn ook geen natte stenen meer door de waterkoeling. We gaan iets bijzonders meemaken wanneer ABM dit voorjaar de unieke zaagmachines van iQ Power Tools introduceert. Niet alleen buiten, maar ook binnen kunnen we straks steenachtige materialen zagen. Het Noord-Amerikaanse iQ Power Tools ontwikkelde daarvoor een uniek, geheel in de machine ingebouwd stofopvangsysteem. Daarmee wordt tijdens het zagen 99,5 % van het ongezonde (kwarts)stof opgevangen.

ABM haalt een drietal modellen naar België: de iQ360XR, een door de transportkar gemakkelijk te verplaatsen zaagmachine voor beton en metselwerk, met hoge en lage zaagstand, roltafel en steenzaagblad van 355 mm. De iets grotere iQMS362 is een 420 mm dry cut metselwerkzaag op verrijdbaar frame. Het Q-Drive zaagblad snijdt zo’n 40 % sneller dan vergelijkbare machines. Tot slot presenteert ABM de iQTS244, de stofvrije droogzaag voor tegelzetter en vloerenlegger. Hij heeft een grote zaagtafel en maakt eveneens gebruik van de door iQ Power Tools ontwikkelde Cool Cut technologie.

Pijnlo

vth-250-a-aan-heftruck-kopieren

De op accu werkende vacuümheffer Hamevac VTH-250-A kan tot 250 kg tillen, heeft geen gedoe met kabels en is emissievrij.

 

os verplaatsen

Stof is één ding, zwaar tillen en motorlawaai zijn een ander pijnmoment voor zowel de vakman als de omgeving. Die wil graag rugklachten vermijden en rustiger werken zonder motorlawaai. Vandaar dat de Hamevac tegelheffers van vacuüm gebruik maken en soms zelfs op accu werken, zoals de VTH-250-A. Die kan tot 250 kg tillen, heeft geen gedoe met kabels en is emissievrij. Hij kan evenals de VTH-150-BL (tillen tot 200 kg) manueel of met hulpmiddel (via hijsoog) worden gebruikt. Voor het echt zware werk zijn er vacuümunits die tot 3.000 kg heffen. We zien ze aan de arm van een graafmachine of op de vorken van een heftruck. Daarbij biedt Hamevac zelfs opzetstukken om meerdere tegels in één keer te (ver)plaatsen. Het mag duidelijk zijn, dat deze aanpak een stuk veiliger en gezonder is dan manueel tillen en heffen.

abm-04-alitrak-dumper-kopieren

De elektrische Alitraks hebben laadvermogens van 300 tot 500 kg. Daar kun je met de gewone kruiwagen niet tegenop.

 

Transportgemak

Dat veiliger en gezonder geldt evenzeer voor de elektrisch aangedreven (mini)dumpers van Alitrak. Deze Matexpo-primeurs werken emissievrij, dus zonder stinkende uitlaatgassen, op een 12 volts accusysteem dat een 24 of 48 volts elektrische motor voedt. Ze hebben laadvermogens van 300 tot 500 kg. Daar kun je met de gewone kruiwagen niet tegenop. Gelukkig maar, want dat scheelt een hoop rugklachten. Als alternatief en/of aanvulling zijn er de Shifta transportbanden van Mace Industries. Ze worden door ABM exclusief geïmporteerd en via het eigen dealernetwerk in de Belux verdeeld. Ze zijn er in twee breedtes en drie lengtes. De robuuste chevron-band, de verplaatsbare hopper en hun krachtige motor zorgen voor een snel en efficiënt transport van allerhande materialen, tot wel 90 ton per uur. Door hun lichte aluminium frame zijn ze gemakkelijk te (ver)plaatsen.

abm-03-keerooschuif-kopieren

Geen gebogen ruggen en pijnlijke knieën meer bij gebruik van de Keeroo egalisatieschuiven.

 

Staand afreien

Als we het beste voor de rug voor het laatst bewaren, komen we vanzelf uit bij de egalisatieschuiven van het merk Keeroo. Ze maken het egaliseren van verschillende ondergronden tot een plezierige arbeid. Geen gebogen ruggen en pijnlijke knieën meer. Door de in hoogte verstelbare trekstang kunnen we gewoon rechtopstaand nivelleren en afreien. En door de bladen in dakprofiel te plaatsen is een kleine afwaterhelling te maken. Gemakkelijker en sneller kan het niet.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details