Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Hyundai breidt groeiend programma uit met knikdumpers

Hyundai breidt groeiend programma uit met knikdumpers

Hyundai Construction Equipment heeft twee knikdumpermodellen geïntroduceerd in zijn snel groeiende lijn van zware bouw- en grondverzetmachines. De HA30A en HA45A hebben een nominaal laadvermogen van respectievelijk 28 ton en 41 ton, en vormen daarmee een ideale dumpercombinatie voor de grotere graafmachines en wielladers van Hyundai.

De kenmerken omvatten:

 • Gelijke gewichtsverdeling met schuin aflopend chassisframe achter zorgt voor stabiliteit, door meer lading in het midden van de machine te concentreren, wat resulteert in een laag zwaartepunt
 • Tandemachteras voor optimaal bodemcontact en de beste tractie in zijn klasse
 • Innovatief transmissieconcept resulteert in korter chassisframe aan de voorzijde
 • Draaikrans van het knikgewricht is dicht bij de vooras gemonteerd, wat resulteert in een gelijke verdeling van de belasting van voor naar achter en over de vooras tijdens het sturen
 • Royale operatorcabine, met gemakkelijke toegang vanaf de voorzijde van de machine

Knikdumpertransport

Hyundai Construction Equipment betreedt de markt voor knikdumpers met twee modellen, die gebruikmaken van beproefde, innovatieve design en technologie voor een hoge productiviteit en superieure mobiliteit op de bouwplaats. De HA30A en HA45A zijn bedoeld voor de populaire segmenten van 30 en 45 ton en zijn gebouwd rond een permanent zeswielaandrijvingsconcept, met sperdifferentiëlen voor en achter en een sperdifferentieel in de lengterichting dat handmatig kan worden vergrendeld, voor een maximale aandrijving en tractie op moeilijk terrein.

De dumpers hebben een compact chassisontwerp, om de wendbaarheid te bevorderen, met een schuin aflopend achterframe en een voordifferentieel dat in de ZF-transmissie is geïntegreerd, waardoor een korter voorframesegment mogelijk is. Dit resulteert in de kleinste draaicirkel in de sector en een uitstekende stabiliteit. De zelfnivellerende hydrogasvering bij de vooras zorgt verder voor een comfortabele rijervaring, en levert maximale trekkracht bij moeilijke bodemomstandigheden.

De draaikrans is vóór het knikpunt van het chassis gemonteerd, wat in alle rijsituaties een gelijke gewichtsverdeling naar de voorwielen oplevert, voor meer stabiliteit en tractie. Dankzij de gelijke gewichtsverdeling kan de bestuurder de sperdifferentiëlen gebruiken met een vergrendelwaarde van slechts 45°, zodat de aandrijving naar beide voorwielen behouden blijft, zelfs tijdens het sturen.

De twee achterassen maken gebruik van een tandemasaandrijving, met een enkel centraal differentieel en twee interne tandwielaandrijvingen aan elke kant van de truck. Deze dubbele reductiekasten draaien in totaal bijna 40°, waardoor een maximale pendeling van de achterassen mogelijk is om het grondcontact op ruw terrein te behouden. Het enkele centrale differentieel vergroot de bodemvrijheid onder de truck.

De HA30A en HA45A zijn standaard uitgerust met een volledig hydraulische retarder, gecombineerd met een elektronische motorrem. Dit ondersteunt de oliegekoelde natte schijfremmen, waarmee een langere levensduur kan worden bereikt van wel 15.000 uur. Een hydraulisch geactiveerde mechanische parkeerrem houdt de machine in stilstand. De trucks worden geleverd met een hellingmeter, met kantelbeveiliging en een Body Over Centre of Gravity-functie, om de bestuurders te helpen bij het kippen en werken op ruw terrein.

Het schuin aflopende achterste chassisdeel verdeelt de lading gelijkmatig tussen de voor- en achteras. De HA30A heeft een laadbakcapaciteit van 16,8 m3 (opgehoopt), dat oploopt tot 17,8 m3 met een gemonteerde laadklep. De grotere HA45A biedt een capaciteit van 24,4 m3 (opgehoopt), oplopend tot 26,0 m3 met een laadklep. Beide kiepbakken kunnen optioneel verwarmd worden door de uitlaatgassen van de motor, om bevriezen en vastplakken van materialen te voorkomen bij gebruik in koudere temperaturen. Interne slijtplaten zijn als optie verkrijgbaar voor gebruik met hard gesteente.

Beproefde aandrijflijn

Hyundai heeft krachtige EU Stage V-conforme Scania dieselmotoren gebruikt om beide trucks aan te drijven. De HA30A gebruikt een vijfcilinder DC9-diesel met turbocompressor van 9,3 liter, die 375 pk (276 kW) en 1876 Nm koppel ontwikkelt. De grotere HA45A maakt gebruik van een zescilinder 12,7 liter DC13-dieselmotor, die maximaal 500 pk (368 kW) en 2476 Nm koppel levert.

Beide motoren zijn gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie van ZF, met geïntegreerde retarders. De koppelomvormer heeft lock-up in alle versnellingen, wat het brandstofverbruik vermindert en de efficiëntie verhoogt. Brandstof, dieseluitlaatvloeistof AdBlue en een standaard automatisch smeersysteem zijn allemaal gemakkelijk toegankelijk vanaf de grond, voor meer veiligheid op het terrein. De motorkap kantelt naar voren voor toegang tot filters en vulpunten, terwijl de volledige cabineconstructie ook naar achteren kan worden gekanteld, om toegang te bieden voor reparatie en onderhoud.

Het telematische bewakingssysteem Hi MATE van Hyundai is standaard, met satelliet- en GSM-verbinding, om de meest ontoegankelijke bouw- en mijnterreinen over de hele wereld te kunnen bereiken. Daarmee kunnen klanten op afstand productiviteit, brandstofverbruik, systeemwaarschuwingen en onderhoudsstatus controleren, waardoor ongeplande stilstand wordt beperkt en de benutting van het machinepark wordt verbeterd.

Comfort en bescherming

Met de ruimste ROPS/FOPS-cabine op de markt beschikt de Hyundai knikdumper over een ergonomische indeling van de bedieningselementen, die gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit de hoogwaardige, luchtgeveerde operatorstoel. De specificaties omvatten een radio die geschikt is voor MP3 en Bluetooth, een USB-lader, veiligheidsrails rondom en een voetsteun. Het interieur van de cabine biedt volop opbergruimte, met plaats voor een optionele koel-/verwarmingsbox en 12V-stopcontacten voor de telefoon van de operator en andere accessoires. Volledige klimaatregeling in de cabine is standaard op beide modellen en de cabine heeft een intern geluidsniveau van slechts 72 dB(A), voor maximaal comfort gedurende de hele werkdag.

Specificatieoverzicht

 • Model: HA30A
 • Bakinhoud (zonder/met laadklep) 16,8 m3/17,8 m3
 • Laadvermogen: 28 ton
 • Motor: Scania DC9 Stage V
 • Vermogen: 375 pk (276 kW)
 • Koppel: 1876 Nm
 • Model: HA45A
 • Bakinhoud (zonder/met laadklep) 24,4 m3/26,0 m3
 • Laadvermogen: 41 ton
 • Motor: Scania DC13 Stage V
 • Vermogen: 500 pk (368 kW)
 • Koppel: 2476 Nm

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details