Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Hyundai Construction Equipment viert 25-jarig jubileum in Europa

Hyundai Construction Equipment viert 25-jarig jubileum in Europa

HCEE (Hyundai Construction Equipment Europe) viert 25-jarig jubileum in Europa. Na haar Europese debuut in Geel (provincie Antwerpen, België) in 1995 is de onderneming nu gevestigd in een nieuw state-of-the-art Europees hoofdkantoor in Tessenderlo (provincie Limburg, België).

Hyundai Construction Equipment blijft in beweging, dat blijkt duidelijk uit sleutelmomenten zoals de omvorming tot een onafhankelijk bedrijf in 2017,
de formulering van de wereldvisie voor 2023 en de recente uitreiking van de Technical Innovation Award voor de nieuwe wiellader.

De groei van HCEE verliep echter geleidelijk: de onderneming begon ooit zeer bescheiden.

Geschiedenis

De geschiedenis van Hyundai gaat terug tot Korea in 1947, toen de heer Ju Yung Chung een klein constructiebedrijf opzette. Gedreven door bedrijfswaarden als Creative Wisdom, Positive Thinking en Unwavering Drive ondergingen de zakelijke activiteiten van Hyundai een snelle expansie en inmiddels is het bedrijf wereldwijd actief.

Hyundai Heavy Industries werd in 1972 opgericht als scheepsbouwbedrijf. In de jaren daarop werden andere bedrijfsdivisies toegevoegd, zoals Offshore, Marine Engine, Industrial Plant, Electro Electric Division en Green Energy. De divisie voor bouwmachines werd in het midden van de tachtiger jaren van de vorige eeuw opgezet. In die eerste jaren bleven de geproduceerde aantallen graafmachine- en wielladermodellen nog beperkt.

Tegen het eind van de jaren negentig begon Hyundai ook met de ontwikkeling van vorkheftrucks. Het productieprogramma voor vorkheftrucks van HCEE bestond toentertijd uit diverse modellen met hefvermogens tussen 1 ton en 25 ton, met lpg of diesel als motorbrandstof of met elektrische aandrijving. De allernieuwste vorkheftrucks zijn uitgerust met lithium-ion accu’s en beschikken over zeer geavanceerde technologie. Al snel na de oprichting sloeg de bouwmachinedivisie internationaal de vleugels uit en werden op alle continenten dochterbedrijven gevestigd, ook in Europa.

Logo 25 jaar

 

Mijlpaal 1995: Vestiging in Geel

De officiële oprichting was op 7 februari 1995. HCEE betrok in Geel de gerenoveerde gebouwen van een voormalig metaalconstructiebedrijf onder de naam Hyundai Heavy Industries Europe NV. Deze naam bleef tot september 2017, toen werd gekozen voor de benaming Hyundai Construction Equipment Europe NV. Deze naamswijziging viel samen met de verhuizing vanuit Geel naar een gloednieuw bedrijfsterrein met een oppervlak van 81.000 m² in Tessenderlo.

Een andere belangrijke datum in 1995 is 12 december, toen werd de productielijn in België opgestart. Vier jaar later werd de machineproductie teruggeschroefd en het bedrijf omgevormd tot het Europees distributiecentrum in België, tot op de dag van vandaag. Tegenwoordig arriveren alle machines via rij-op-rij-afschepen en containerschepen die rechtstreeks vanuit Ulsan varen naar de opslaglocatie van 33.000 m² in de haven van Antwerpen (Verrebroek).

Mijlpaal 2017: Het Europese hoofdkantoor komt naar Tessenderlo

Door de successen in Europa ontgroeide de onderneming de locatie na 20 jaar. Dankzij de verhuizing naar de nieuwe faciliteit in Tessenderlo in oktober 2017 kon HCEE de leveringscapaciteit van machineonderdelen verdubbelen, klanten verwelkomen en de commerciële en technische trainingen voor het dealernetwerk sterk uitbreiden.

De hoofdvestiging ligt langs de snelweg E313 op een plek die ideaal toegankelijk is en bestaat uit een kantoorgebouw van drie verdiepingen met 5400 m², een bedrijfsmagazijn van 12.000 m², het Europese trainingscentrum genaamd Hyundai Academy met 2600 m², een showroom van 430 m² en een ruimte van 450 m² voor vergaderingen en bijeenkomsten. Deze verhuizing was een nieuwe mijlpaal op weg naar het gemeenschappelijke doel om in 2023 door te dringen tot de kopgroep van wereldwijd actieve productiebedrijven van bouwmachines.

De allereerste in België gebouwde graafmachine op wielen, de Hyundai Robex 130, heeft eindelijk het thuis gevonden dat hem toekomt. Na de bouw en verkoop in 1995/1996 wist HCEE de machine het afgelopen jaar terug te kopen van de Belgische eigenaar. Nadat de R130W werd opgepoetst en verfraaid is de machine nu neergezet in de HCEE showroom, om hier tussen de allernieuwste tentoongestelde machines een vleugje “vintage glory” toe te voegen.

 

Mijlpaal 2020: 25 jaar Europese aanwezigheid bekroond met een internationale onderscheiding

In januari 2020 krijgt HCEE voor de nieuwe HL960A de Technical Innovation Award toegekend, in de categorie ‘middelgrote wielladers’. De HL960A staat als prijswinnaar centraal op de stand van Hyundai op de Samoter-beurs in maart 2020 (Italië). Dat de HL960A deze prestigieuze prijs in de wacht wist te slepen wekt geen verbazing. De zeer geavanceerde machine zit volgepakt met hoogwaardige functies en speciale kenmerken. De machine kan bogen op tal van toonaangevende technologische innovaties, waaronder het geoptimaliseerde brandstofverbruik, verbeterde veiligheid, langere productieve gebruiksduur en de verbetering in het machineparkbeheer. Deze erkenning door een selecte groep internationale experts en journalisten geldt als de volgende stap in een ambitieus plan om hoogwaardige, optimaal presterende en comfortabele machines te bouwen.

Sungwoo Lee, Managing Director van HCEE, becommentarieerde de rijke geschiedenis en zonnige vooruitzichten van Hyundai als volgt: “2020 is voor Hyundai Construction Equipment een groots jubileumjaar. Dit is de 25e verjaardag van de vestiging van HCE in Europa. Europa was altijd al een belangrijke markt voor Hyundai Construction Equipment, met veeleisende eindgebruikers en professionele dealers. Europa is voor ons de maatstaf. Als je in Europa kan verkopen kun je overal verkopen en daarbij is België een uitgelezen locatie om dat te bereiken. Het land ligt centraal, heeft een grote zeehaven en de mensen op de arbeidsmarkt beheersen meerdere talen. De samenwerking met de gemeentelijke en provinciale overheden is goed en we worden hier ondersteund door een professionele zakelijke omgeving met leveranciers die kwaliteit bieden. Voor mij is dit nog maar het begin van onze succesvolle weg naar de toekomst.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details