Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
In de Y.O.U. Club staat de machinist centraal
De Yanmar Scan App is een goed voorbeeld van de nieuwe klantgerichte aanpak.

In de Y.O.U. Club staat de machinist centraal

Operatorclubs zijn een belangrijke manier om relaties op te bouwen en de klantbeleving te verbeteren. Het verheugt Yanmar dan ook zeer dat het onlangs de Y.O.U Club heeft gelanceerd.  Y.O.U is de afkorting voor Yanmar Operators United.

Met speciale loyalty-aanbiedingen, wedstrijden, vaardigheidstests en nog veel meer is de boodschap aan Yanmar operators eenvoudig: ‘het draait allemaal om u!’. Vandaar dat wereldwijd de engelstalige slogan ‘It’s all about Y.O.U.’ wordt uitgerold. De Y.O.U Club komt niet uit de lucht vallen, maar is onderdeel van een veeljarig transformatietraject. Yanmar Compact Equipment wil namelijk het bedrijf, de producten en het merk nieuw leven inblazen en de transformatie moet uiteindelijk leiden tot nog meer klantbeleving.

Managing Director EMEA, Damiano Violi, onderstreept het belang van de Y.O.U. club graag: “Het succes van de klant staat centraal bij alles wat we doen. Door de transformatie van ons bedrijf, onze producten en ons merk ben ik er, samen met onze gewaardeerde dealerpartners, van overtuigd dat klanten zullen zien dat we proactief veranderen om hen in de toekomst nog meer succes te garanderen.”

Shiori Nagata

App voor unieke QR-code

De Yanmar Scan App is een goed voorbeeld van de nieuwe klantgerichte aanpak. Alle Yanmar-machines worden geleverd met een unieke QR-code. Door deze code te scannen met een smartphone hebben operators en klanten direct toegang tot de informatie, documentatie, specificaties en zelfs product- en walk-around video’s van hun machine. De informatie in deze slimme app, die in meerdere talen beschikbaar is, bespaart tijd en levert een extra dimensie voor het bezit en gebruik van de machine.

Dichter bij onze klanten staan

“Ons doel is wereldleider te zijn op het gebied van compacte machines, door onze klanten te helpen om succesvol te zijn,” aldus CEO Giuliano Parodi. “Van oudsher worden we gezien als een succesvolle Japanse producent van minigraafmachines. Onze transformatiereis heeft voortgebouwd op die sterke basis, waarbij een echt internationaal bedrijf is ontstaan met een breed productassortiment en een wereldwijde productiecapaciteit. Dankzij onze drie verkoopregio’s, Japan/AOLA, EMEA en Noord-Amerika, staan we nu dichter bij onze klanten dan ooit.

De visie van Yanmar CE is om 70% van zijn machines lokaal te produceren en te ondersteunen, wat leidt tot vermindering van doorlooptijden, logistieke kosten en milieueffecten. De transformatie van Yanmar CE levert sterke resultaten op, zegt Parodi. “Als je onze huidige inkomsten vergelijkt met die van 2015, is onze omzet bijna hebben verdubbeld, waarbij het aandeel dat buiten de thuisbasis Japan is behaald drastisch is toegenomen: van 50% tot 75%.”

Ons doel is wereldleider te zijn op het gebied van compacte machines, door onze klanten te helpen om succesvol te zijn.

Duurzame toekomst omarmen

Voor Yanmar CE betekent wereldleider zijn op het gebied van compacte machines het helpen van klanten om verder te komen door een duurzamere manier van werken te omarmen. De Yanmar Group, de moedermaatschappij van Compact Equipment, heeft zichzelf als uitdaging gesteld om in 2050 haar broeikasgasemissie en ecologische voetafdruk tot nul te reduceren.

De Yanmar Green Challenge is een initiatief voor de hele groep, zoals Yanmar Group CSO, directeur en lid van de Raad van Bestuur Shiori Nagata uitlegt: “Bij de Yanmar Group is onze bedrijfsmissie sinds 2012 ‘Een duurzame toekomst’. Dit is niet alleen om onze investeerders tevreden te stellen, het is onze ware passie, ons doel – en onze droom. Maar niemand zei dat het makkelijk zou worden. In de hele groep hebben we vooruitgang geboekt, maar we hebben nog een lange weg te gaan om ons doel van nul milieueffecten te bereiken. In 2050 zullen we bij onze bedrijfsactiviteiten geen broeikasgassen meer uitstoten, alle grondstoffen hergebruiken, en onze klanten helpen om dezelfde klimaatdoelen te bereiken als wij.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details