Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
In elke bouwomgeving thuis
Het hefvermogen van de RTH 8.46 staat net onder de recordhouder van Magni, de 6.51.

In elke bouwomgeving thuis

Magni breidt zijn assortiment uit met de introductie van de RTH 8.35 en de RTH 8.46, twee nieuwe telescoopverreikers die uitblinken in betrouwbaarheid en robuustheid. Deze verreikers zijn de geknipte partners op de meest veeleisende bouwplaatsen dankzij hun wendbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, maar streven er ook naar om tot de top van hun klasse te behoren.

Met de ontwikkeling van de RTH 8.35 en RTH 8.46 tilt Magni de industrienormen naar een hoger niveau. Letterlijk zelfs, want de 8.35, de opvolger van de 6.35, is er nu ook met twee uitschuifopties, M1 en M2. Deze twee modi optimaliseren prestaties via twee lasttabellen: M1 vergroot reikwijdte en laadvermogen op maximale hoogte, terwijl M2 de reikwijdte vermindert voor tot 8 ton laadvermogen (in plaats van 6 ton in M1). Vergeleken met zijn voorganger, biedt de 8.35 tot 33% meer hefcapaciteit in M2 en 20% meer in M1.

Het model RTH 8.46 is een ingrijpend gerestylede versie van de 6.46 met een nieuwe giek voor tot 8 ton hefcapaciteit. Hij behoudt de M1 en M2-modi en staat net onder de recordhouder van Magni, de RTH 6.51. Hij overtreft de 6.46 door 8 ton te heffen tot 22 meter hoog, terwijl hij 1 ton tot 31 meter en 500 kilo tot 33 meter horizontaal kan verplaatsen.

Nieuw aan de RTH 8.35 zijn de twee uitschuifstanden M1 en M2;

Als een Zwitsers zakmes

Deze opmerkelijke prestaties van beide modellen zijn het resultaat van aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling door Magni, vergezeld van de sterke focus op innovatie die het merk onderscheidt van de concurrentie. De RTH 8.35 en de RTH 8.46 functioneren als veelzijdige Zwitserse zakmessen; door simpelweg het hulpstuk te wisselen, kan de aannemer ze inzetten als verreiker (met vorken), offroadkraan (met een lier), of als hoogwerker (met een mand). Het RFID-systeem herkent automatisch het bevestigde hulpstuk en activeert de overeenkomstige veiligheidsfuncties en belastingstabellen.

Verbeteringen zijn ook aangebracht in het zicht vanuit de cabine (ROPS/FOPS niveau 2), die naar voren is verplaatst en waarbij slimmer gebruik is gemaakt van glas en een slankere stuurkolom. Het vernieuwde interieur beschikt over een ergonomisch aanraakscherm (MCTS) en de Magni LLD, of Live Load Diagram, waarmee de bediener kan kiezen uit drie grafische weergaven (Standard, Dynamic, en 360° Dynamic) al naargelang de situatie, zodat de veiligheid nooit in het gedrang komt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details