Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
JCB beantwoordt nationale oproep betreffende tekort aan ventilatoren

JCB beantwoordt nationale oproep betreffende tekort aan ventilatoren

JCB staat klaar om de productie te hervatten in een fabriek die gesloten is ten gevolge van de Corona-crisis, om zich aan te sluiten bij de nationale inspanningen om ventilatoren te vervaardigen, zo maakte het bedrijf vandaag bekend.

JCB ontving eerder deze maand een rechtstreeks beroep van premier Boris Johnson om ondersteuning te bieden en het nationale tekort aan beademingsapparatuur aan te vullen en zo levens van coronapatiënten te helpen redden. JCB-voorzitter Lord Bamford mobiliseerde onmiddellijk een onderzoeks- en engineeringteam om mogelijke oplossingen te onderzoeken.

Nu is JCB klaar om de productie te hervatten in een fabriek die bijna twee weken geleden werd gesloten ten gevolge van de Corona-crisis. Maar in plaats van cabines te maken voor JCB-gravers, zullen er in de fabriek speciale stalen behuizingen geproduceerd worden voor een gloednieuw ontwerp van ventilatoren van Dyson. Een minimum van 10.000 JCB-behuizingen is gereserveerd voor productie zodra Dyson wettelijke goedkeuring heeft verkregen voor het ontwerp.

De eerste prototypes van de behuizingen werden aan Dyson geleverd nadat ze van de productielijn rolden in JCB’s Cab Systems-fabriek te Uttoxeter, Staffordshire. De fabriek viel stil op 18 maart, samen met acht andere fabrieken van JCB UK, na een afname van de vraag naar machines als gevolg van de Corona-crisis. De massaproductie van de behuizingen kan binnen enkele dagen worden opgestart.

Vandaag zei JCB-voorzitter Lord Bamford: “Toen we werden benaderd door de premier, waren we vastbesloten om als bedrijf te helpen op eender welke manier. Dit project is binnen enkele dagen van ontwerp naar productie gegaan en ik ben verheugd dat we de vaardigheden van onze getalenteerde engineering-, ontwerp- en fabricageteams zo snel hebben kunnen inzetten in een tijd van nationale crisis. Wegens het wereldwijde karakter van deze crisis zullen we natuurlijk ook behuizingen produceren voor andere landen zodra deze door andere landen worden vereist.”

Het antwoord van JCB op de nationale oproep tot actie zal ongeveer 50 werknemers terug aan het werk zetten. JCB onderbrak de productie in haar negen fabrieken in het VK tot minstens eind april en zette daardoor de overgrote meerderheid van zijn 6.500 werknemers thuis.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details