Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
JCB blijft innoveren
JCB bezit verder een nieuw gamma van elektrische producten onder de naam E-TECH.

JCB blijft innoveren

JCB Belgium zal tijdens Matexpo Demo Days de geheel nieuwe 245 XR rupsgraafmachine met driedelige hydraulisch verstelbare giek introduceren. Deze machine heeft ten opzichte van de 220X een draairadius aan de achterzijde die maar liefst 40 % kleiner is en valt dan ook in de klasse van bijna volledige binnendraaiers. De 245 XR is voorzien van een 173 pk sterke JCB DieselMAX motor en voldoet aan de Stage-V uitlaatgasemissie-normen. Uitgevoerd met de grootste cabine in zijn klasse staat deze machine zijn mannetje in elk wegenbouw-danwel rioleringsproject. 

JCB Hydradig

Ook aanwezig tijdens de Matexpo Demo Days: de JCB Hydradig. Deze bandenkraan cq werktuigdrager is gebouwd volgens een uniek concept met motor, hydrauliek en vloeistofreservoirs die allen verwerkt zijn in de onderwagen. Dit geeft een ongekend rondomzicht vanuit de machine en biedt dus veel veiligheid. Uitgevoerd met de JCB DieselMAX 4,8 liter Stage V motor van 109 pk haalt deze machine met gemak 40 km/uur op de openbare weg. Een driedelige, hydraulisch verstelbare en zwenkbare giek plus een drietal, geheel voorprogrammeerbare, extra functies aan het uiteinde van de giek maken deze machine geschikt voor de aanbouw van een groot aantal (hydraulisch aangedreven) uitrustingsstukken. Tenslotte zorgt de 50/50 gewichtsverdeling van de machine in transportstand samen met de vierwielbesturing dat deze machine zich thuis voelt in elk terrein en op elke ondergrond.

De nieuwe 245 XR rupsgraafmachine met driedelige hydraulisch verstelbare giek.

Kies voor emissievrij. Kies voor JCB E-TECH.

JCB bezit verder een nieuw gamma van elektrische producten onder de naam E-TECH. De machines zijn 100 % elektrisch, hebben derhalve geen uitstoot en maken “bakken” minder lawaai. Verder blijven ze qua prestaties zeker niet achter op de conventionele machines. Zo zijn daar de 1,8 ton zware 19C-1E minigraver , de 1T-E wieldumper , de HTD5-E rupsdumper, de 525-60E verreiker en de Teletruks (3 of 3,5 ton hefvermogen).

Voor de grotere machines is JCB op dit moment bezig met de ombouw van de JCB DieselMAX motor zodat deze op waterstof kan draaien. In Engeland ondergaan momenteel een aantal prototypes een testfase vooraleer zij in de markt gezet worden.

Voor meer info: www.jcb.com     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details