Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
JCB lanceert de vernieuwde 55KW 3CX graaflaadcombinatie

JCB lanceert de vernieuwde 55KW 3CX graaflaadcombinatie

JCB, de grootste fabrikant van graaflaadcombinaties ter wereld, heeft een nieuwe 3CX-graaflaadcombinatie voorzien van een 55 kW sterke EU Stage V motor gelanceerd. De machine biedt meer comfort en gebruiksgemak voor de machinist, hogere productiviteit en prestaties, gecombineerd met lagere totale eigendomskosten.

Functies zijn onder meer:

  • Vernieuwde Command Plus Cab
  • Verbeterde veiligheid inclusief geïntegreerde LED-flitslampen en instapverlichting
  • Efficiëntieverbetering – een 3.0-liter Stage V-motor die 10% meer koppel en 7% brandstofbesparing levert
  • Verhoogde productiviteit middels o.a. automatisch afstempelen, automatische stoelaanpassing en auto-2WD

 

Deze nieuwste JCB 3CX tilt de graaflaadcombinatie naar een hoger niveau, met zijn nieuwe look dankzij de vernieuwde Command Plus-cabine. Er zijn standaard vier LED-flitslichten geïntegreerd in het dak van de cabine, waardoor magnetische zwaailichten of boren in de machine overbodig worden. De flitslampen zijn vanuit alle hoeken duidelijk te zien, wat de veiligheid op het terrein verbetert.

De Command Plus-cabine is voorzien van gele handgrepen en er zijn grotere spiegels voor een beter zicht achter de machine bij het manoeuvreren op het terrein of op de weg. Vernieuwde vierkante werklampen bieden meer afstelmogelijkheden en de LED-optie omvat nu tot 10 lampen, die het werkgebied maximaal verlichten.

Het cabine-interieur biedt een nieuw niveau van comfort en bruikbaarheid. Er is een nieuwe stoel, en een hoofdsteun is beschikbaar op het model met Advanced Easy Control (AEC).

Een vernieuwd driespaaks stuurwiel geeft een beter zicht op het nieuwe display vooraan, dat standaard is op de nieuwste 3CX. Het scherm toont de snelheidsmeter, alle waarschuwingslampjes en de geselecteerde versnelling op de Powershift-modellen. Voor het eerst levert JCB ook een in de fabriek gemonteerde radio met Bluetooth-telefooncompatibiliteit en USB-, AUX- en SD-kaartmogelijkheden. De radio is geïntegreerd in de daklijn, maar kan worden bediend middels een draaischakelaar op de zijconsole. Audio- en telefoonfuncties worden ook weergegeven op het nieuwe 7 ”zijscherm.

Dit zijdelings van de machinist gemonteerde scherm biedt de machinist meer functionaliteit en meer informatie. Het display wordt bediend met een draaischakelaar in automotive stijl, die snelle toegang biedt tot de verschillende bedieningsmenu’s.

Toegenomen productiviteit

De 55 kW Stage V 3CX introduceert een reeks geavanceerde automatiseringsfuncties, ontworpen om vermoeidheid van de machinist tegen te gaan en de productiviteit te verhogen. Auto Stop, detecteert automatisch wanneer de machine niet meer in gebruikt wordt en schakelt de motor uit. Auto Stop elimineert onnodig stationair draaien van de motor, waardoor het brandstofverbruik wordt verlaagd en de uitstoot wordt verminderd. De uitschakelvertraging kan vooraf worden ingesteld of aangepast door de machinist via het zijscherm in de cabine.

Auto Seat Select is beschikbaar op machines die zijn uitgerust met servobediening en herkent automatisch in welke richting de stoel is gericht, waardoor het niet nodig is om functies te selecteren wanneer de machinist verandert van voorwaarts naar achterwaarts gericht. Automatische afstempeling zijn ook beschikbaar op servomodellen en bieden nu niet alleen de mogelijkheid van automatisch intrekken van de stempels, maar ook een automatische afstempeling, die stopt wanneer de stempels contact maken met de grond. Dankzij de automatische nivellering kan de machine snel een perfecte horizontale werkpositie vinden op een oneffen ondergrond.

Auto Drive is verbeterd, waardoor de machinist automatisch een gekozen motortoerental kan selecteren tijdens het rijden op de weg. De bediening is eenvoudiger gemaakt met een nieuwe hendel die onder het rijhendel is gemonteerd.

Om onnodige bandenslijtage en brandstofverbruik te verminderen, wordt de 3CX nu geleverd met Auto 2WD. Dit schakelt de transmissie van 4WD naar 2WD wanneer de extra tractie niet langer nodig is. Hiermee kan de machinist 4WD selecteren om in een berg te scheppen, en wanneer dus maximale trekkracht vereist is. Als de machine vervolgens achteruitrijdt en op snelheid begint te rijden, schakelt de transmissie automatisch over op 2WD. De snelheid waarmee deze verandering plaatsvindt, kan door de machinist worden ingesteld via de menu’s op het zijscherm.

Er is extra verlichting toegevoegd rond het opstapgedeelte van de machine. Er kan een timer worden ingesteld om de verlichting automatisch te dimmen als de machine is uitgeschakeld of als de deur is gesloten. De 3CX profiteert ook van een groot aantal standaardfuncties, waaronder afschermingen voor achterlichten, een automatische bakvlakstelling, beschermplaten voor de cilinders van de klembak voor, standaard extra hydraulische functie voor en het Smooth Ride-lastcompensatiesysteem van de voorlader.

Stage V Vermogen

De 55 kW 3CX wordt aangedreven door JCB’s nieuwste EU Stage V-compatibele 3,0-liter dieselmotor, die de 4,4-liter van de vorige generatie vervangt. De compacte motor levert 55 kW vermogen en 440 Nm koppel, een stijging van 10% ten opzichte van het vorige model. Zijn kleinere capaciteit en verhoogde efficiëntie resulteren in een brandstofbesparing tot 7% ​​ten opzichte van de Stage IV 55 kW-motor bij algemeen gebruik. De 3,0-liter JCB-motor voldoet aan de EU Stage V-emissienormen zonder dat er een dieseluitlaatvloeistof (DEF) of enige vorm van uitlaatadditief nodig is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details