Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
JOSKIN ESA: de Luxemburgse eenheid krijgt vorm

JOSKIN ESA: de Luxemburgse eenheid krijgt vorm

Na een vertraagde start zijn de werkzaamheden voor de nieuwe JOSKIN ESA fabriek in het Groothertogdom Luxemburg nu volop aan de gang.

Aangezien het terrein dat voor dit project werd gekozen over twee gemeenten ligt (Sanem en Esch-sur-Alzette), werd het aantal vereiste bouwvergunningen verdubbeld, waardoor de start van het project vertraging opliep en pas in december 2023 van start kon gaan, bijna een jaar na de geplande datum.

Nu de bouw van het geraamte van de westelijke hal voltooid is en de bekleding met Hebel platen goed aan de gang is, gaan de teams nu aan de slag met het plaatsen van de dakplaten. De installatie van de isolatie en waterdichting zou midden juni moeten beginnen.

De bouw van de gebouwen (overdekte, gesloten en bevloerde gebouwen) moet eind oktober 2024 klaar zijn en de installatie van de belangrijkste uitrusting (lijn voor de oppervlaktebehandeling) moet in januari 2025 beginnen. Hierdoor zal de fabriek naar verwachting in het 3de kwartaal van 2025 in gebruik worden genomen.

Ter herinnering, deze nieuwe vestiging van 15 800 m², gebouwd op een terrein van 6,2 ha (waarvan 1,4 ha groene ruimte), zal gewijd zijn aan de assemblage van grote monocoque kipwagens en een gamma JOSKIN stalmeststrooiers.

De ruwbouwwerken op de Luxemburgse vestiging worden uitgevoerd door Ramaekers Construction, een Waals bouwbedrijf gevestigd in Chimay, waarmee JOSKIN al vaak heeft samengewerkt, onder andere in Soumagne, Polen en Frankrijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details