Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Jost ondertekent intentieverklaring voor 50 elektrische trekkers van Mercedes-Benz Trucks

Jost ondertekent intentieverklaring voor 50 elektrische trekkers van Mercedes-Benz Trucks

Jost ondertekende zonet een intentieverklaring om vijftig elektrische trekkers van Mercedes-Benz te bestellen. De batterijaangedreven eActros LongHaul heeft een rijbereik van ongeveer 500 kilometer en gaat in 2024 in productie.

Jost

Jost, een van de grootste transportbedrijven in België, levert wegtransport en multimodaal transport van en naar Europa en Noord-Afrika. De groep ontwikkelt logistieke oplossingen op maat, die complexiteit, efficiëntie en zakelijke aspecten verenigen om klanten zo goed mogelijk te dienen.

Jost stelt alles in het werk om de milieu-impact van zijn activiteiten tot het minimum te beperken door de CO₂-uitstoot en het verbruik van brandstof, water, energie en grondstoffen op te volgen, door de afvalproductie te beperken en door hergebruik en recyclage te stimuleren. Jost selecteert zijn partners, leveranciers en onderaannemers op basis van criteria die rekening houden met ecologische aspecten en duurzame aankopen (goede milieupraktijken en/of levering van milieuvriendelijke goederen en diensten). In die context bevestigde Jost zijn intentie om vijftig exemplaren van de batterijaangedreven eActros LongHaul te bestellen.

De Mercedes-Benz eActros LongHaul

De ontwikkelingsingenieurs bij Mercedes-Benz Trucks ontwerpen de eActros LongHaul op zo’n manier dat het voertuig en al zijn onderdelen beantwoorden aan dezelfde duurzaamheidseisen als de vergelijkbare, conventioneel aangedreven Actros voor langeafstandstransport. Concreet betekent dat 1,2 miljoen kilometer over een periode van tien jaar. De batterijcellen van de eActros LongHaul gebruiken lithium-ijzerfosfaattechnologie (LFP). Ze onderscheiden zich in de eerste plaats door een lange levensduur en een grotere nuttige batterijcapaciteit. Bij laadstations met een output van ongeveer een megawatt laten de batterijen in de productieversie van de eActros LongHaul zich in veel minder dan 30 minuten opladen van 20 tot 80 procent. De drie batterijpacks bieden een totaal geïnstalleerde capaciteit van meer dan 600 kWh en de twee elektromotoren, die deel uitmaken van de nieuwe e-axle, genereren een continu vermogen van 400 kW en een piekvermogen van ruim 600 kW.

Behalve de trekker zal Mercedes-Benz Trucks vanaf de marktlancering ook bakwagenversies van de eActros LongHaul produceren. Zo beschikken klanten voor de meest uiteenlopende gebruiksscenario’s over een zuiver elektrische transportoplossing.

Zijn uw lezers benieuwd naar de toekomst van elektrisch vrachtvervoer? Reserveer dan snel de laatste persplaatsen voor het exclusieve event JOURN.e – Charged & Ready, op vrijdag 2 juni in Sint-Truiden via: Reserveer hier uw exclusieve perstickets

Maak kennis met de baanbrekende technologie en nieuwe mogelijkheden van de eActros, de gloednieuwe elektrische vrachtwagen van Mercedes-Benz Trucks. Volg boeiende workshops, breid uw netwerk uit met belangrijke contactpersonen uit de sector en maak gebruik van de vele unieke fotomogelijkheden die uw lezers of volgers zullen verbluffen!

En omdat dit event doorgaat op het afgesloten vliegveld van Droneport, mag u ook zonder het juiste rijbewijs een proefrit maken met deze indrukwekkende machine! Die kans laat u toch niet aan u voorbijgaan?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details