Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Keestrack K4 bij Smet Rental

Keestrack K4 bij Smet Rental

Zeven in de verhuurbranche

Het is geen geheim dat het aandeel huurmachines op de Belgische markt jaar na jaar toeneemt. Dit komt gedeeltelijk doordat er op piekmomenten niet genoeg capaciteit beschikbaar is met het eigen machinepark, maar ook doordat er een mentaliteitsverschuiving is: van bezit van productiemiddelen naar gebruik van productiecapaciteit. Vandaar dat lease en verhuur een steeds groter marktaandeel heeft in het Belgische machinepark. Deze verschuiving is in heel Europa in minder of meerdere mate te zien.

Was Stefaan Smet zo een grote visionair dat hij al sinds 2009 actief is op de verhuurmarkt van met name mobiele breek- en zeefmachines zonder operator? Volgens hemzelf niet, “Het bedrijf is eigenlijk min of meer vanzelf zo ontstaan nadat hij samen met zijn broer het loon- en akkerbouwbedrijf had overgenomen van zijn vader.” In 1998 zijn ze gestopt met loonwerken en richten ze zich op Grond- en afbraakwerken. Nadat de eerste trommelzeven gekocht waren, in 2000, bleek er een vraag vanuit de markt om deze te huren. In 2009 is het bedrijf gesplitst en is de boerderij en aannemerij naar Stefaans broer gegaan en heeft Stefaan zich toegelegd op de verhuur.

De ontstaansgeschiedenis van Smet Rental

Zo is Smet Rental ontstaan in 2009 met 14 machines in de vloot voornamelijk gericht op verhuur in recycling toepassingen. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in Europa, het is voornamelijk actief in de Benelux en Frankrijk, maar ook in andere Europese landen worden machines van Smet Rental volop ingezet. Op dit moment werken er 27 medewerkers bij Smet Rental en zijn er zo een 100-tal machines beschikbaar in huur van verschillende merken.

Smet Rental Keestrack K4

Eén van de twee aangekochte Keestrack K4 zeefmachines van Smet Rental

 

Het succes

Het succes van de onderneming schrijft Stefaan toe aan het contact met de klant. “Er wordt op maat van de klant een verhuurvoorstel gemaakt en er worden modificaties aangebracht waar dat nodig is. Bovendien gaan we in een familiale sfeer met elkaar om”, aldus Smet. Om ook in de toekomst de klanten beter te kunnen bedienen wordt de website vanaf 2020 aangepast, waardoor de klanten door een menu geleid worden. Door keuzes te maken komen ze zo op de beste machine uit voor hun applicatie. Op deze manier krijgt de klant het beste advies.

Tevens blijft Smet Rental zoeken om andere toepassingen in hun verhuurgamma op te nemen en in te spelen op de toenemende vraag vanuit de markt naar lange termijn huren van productiecapaciteit.

De keuze

Sinds 2010 had Smet Rental twee Keestrack Frontiers (de huidige K6) vlakzeven in hun verhuurgamma staan. Deze werden deze zomer vervangen na bijna  8.000 en 10.000 productie uren. Doordat de Keestrack machines zich hadden bewezen heeft Smet Rental wederom gekozen voor twee Keestrack vlakzeven. Ditmaal is er gekozen voor twee K4’s in plaats van de K6. De reden hiervoor is dat de huidige K4 genoeg capaciteit biedt. Afhankelijk van de toepassing en de gebruikte zeefnetten kan deze machine een capaciteit tot 350 t/uur halen door de agressieve zeefbox van 4.200 mm x 1.500 mm.

De K4 zeefmachine heeft standaard een platenband en hydraulisch inklapbare voedingsbunkerwanden. De zeefhoek kan hydraulisch ingesteld worden waardoor de machine voor allerhande toepassingen gebruikt kan worden, ideaal in verhuurtoepassingen. Bovendien heeft de Keestrack een uitermate laag brandstofgebruik en is deze voor onderhoud overal gemakkelijk bereikbaar waardoor de bedrijfskosten tot een minimum beperkt blijven. “Het gebruik van smeervrije lagers is ook een zeer positief punt” aldus Stefaan, “zeker bij huurmachines is het minimaliseren van dagelijks onderhoud belangrijk”. De optionele afstandsbediening zorgt ervoor dat de machine bedienbaar is vanuit de veilige cabine van de operator die de zeef belaadt.

Het compacte transportformaat en het geringe gewicht (<30t) en de goede support van de Keestrack distributeur voor Oost- en West Vlaanderen H.M.B. spelen ook mee. Zeker met hun nieuwe 2de vestiging in Assenede kan er nog betere service geleverd worden en staan ze nog korter bij de klant.

www.smetrental.com                Matexpo stand B50

www.hyundai-hmb.be               Matexpo stand  A20

www.keestrack.com                  Matexpo stand C2

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details