Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Kubota introduceert 3 nieuwe graafmachines in het 5 ton gamma

Kubota introduceert 3 nieuwe graafmachines in het 5 ton gamma

Nieuwe machines focussen op meer veiligheid en comfort

Kubota, de wereldleider in construction machinery, kondigt de lancering aan van drie nieuwe 5-tons machines. De KX060- 5, U56-5 en U50-5, werden ontwikkeld op basis van klantenfeedback om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de markteisen. Met de lancering van deze drie machines biedt Kubota haar klanten nog steeds de keuze tussen een minigraafmachine met een kleinere draaicirkel of een conventionele minigraafmachine.

Elke machine is ontworpen met de machinist in gedachte, te beginnen met een ruimere cabine, betere isolatie, beter zicht en tal van nieuwe functies die het comfort verhogen. Ook de buitenkant van de machines werd opnieuw ontworpen om ze een modernere uitstraling te geven.

  • De KX060-5 wordt de grootste Kubota machine onder de 8 ton en biedt een conventionele achterkant die kan worden gebruikt voor andere toepassingen dan de U-serie. Het is ook de machine die het meest geschikt is voor zwaardere aanbouwdelen door het overhang van het conventionele contragewicht.
  • De U56-5 heeft een krachtige motor en is de grootste binnendraaier in het gamma. De machine heeft een superieure hefcapaciteit en zal een geweldige machine zijn voor eigenaar en machinist.
  • De U50-5, beschikbaar vanaf juli 2020, werd ontworpen als instapmodel en voor de verhuurmarkt. Door de compacte grootte is de machine zeer geschikt voor werken in kleine ruimtes en heeft hij goede toegankelijkheid tot het terrein.

 

De drie machines hebben de volgende kenmerken:

Betere toegang tot informatie:

Een full-color 7” LCD-scherm met hoge resolutie en een navigatiesysteem met jog dial bediening worden standaard. Dit biedt de gebruiker de nodige informatie over debiet op de hydraulische leidingen, onderhoudsinformatie evenals gedetailleerde waarschuwingen.

Verhoogde veiligheid en comfort:

Een goed zichtbare, oranje gekleurde veiligheidsgordel en waarschuwingsfuncties zijn voorzien om de bestuurder aan te moedigen de veiligheidsgordel te dragen, waardoor het risico op ernstige ongevallen voor de machinist wordt verkleind.

Het geluidsniveau in de nieuwe cabine werd gereduceerd tot 74dB, wat een geluidsreductie van 5dB betekent.

De L-modellen zijn standaard uitgerust met een dubbele luchtgeveerde stoel om het comfort te maximaliseren en een gemakkelijke hoogteverstelling mogelijk te maken door middel van een luchtcompressor.

Ontworpen voor de toekomst:

Met de wereldwijde introductie van nieuwe emissienormen zijn de nieuwe minigraafmachines uitgerust met een Kubota Original Direct Injection Engine met CRS en DPF-uitlaatdemper zodat deze volledig conform de Europese Stage V regelgeving zijn.

Betere toegang voor onderhoud:

De nieuwe en verbeterde DPF vereist minder onderhoud doordat de intervallen tussen elke regeneratie verlengd zijn. Wanneer er echter onderhoud nodig is, zijn de drie de machines zo ontworpen dat ze gemakkelijker toegankelijk dankzij de wijd openende kappen en een scharnierende radiator.

Keigo Watanabe, Manager voor Construction in Kubota Europe, zegt:
“We zijn er trots om deze drie nieuwe modellen in ons 5-tons assortiment te mogen verwelkomen. De nieuwe serie bouwt voort op het succes van zijn voorgangers als het gaat om de werking en de algehele functionaliteit van de machines.

De nieuwe machines bieden de gebruiker echter meer comfort en veiligheid. Het is belangrijk voor ons bij Kubota om machines te leveren die de klus klaren, maar ook prettig en comfortabel in gebruik zijn. De KX060-5, U56-5 en U50-5 beantwoorden hier zeker aan.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details