Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Kwalitatief wagenpark als pijler voor succesverhaal
“De machines werken altijd, er zijn weinig defecten en we hebben weinig stilstand.”

Kwalitatief wagenpark als pijler voor succesverhaal

Vanden Bussche is een bekende naam in de wereld van de industriebouw. Niet de allergrootste maar met zo’n vijftig eigen medewerkers en iedere dag minstens evenveel mensen in onderaanneming, is het zeker geen kleine speler. De firma bestaat meer dan veertig jaar. Één van de pijlers waarop dit succesverhaal gebouwd is, is een degelijk uitgerust wagenpark. “Machines moeten bij ons altijd beschikbaar zijn”, klinkt het.

Opvallend aan de MRT 1250 P+ is dat hij niet in het klassieke Manitou-rood geschilderd is maar in het groen.

Paul Vanden Bussche vertelt dat het bedrijf uit Veurne wordt gerund door hemzelf en zijn drie jaar oudere broer, Frank. Ondertussen zijn ook zijn zoon Laurens en mijn zoon Olivier in de zaak gestapt. “We zijn veertig jaar bezig en hebben een mooie groei gekend. Essentieel daarbij is een goed uitgerust wagenpark.” De hoogwerkers en roterende verreiker van de firma zijn van het merk Manitou. “Twintig jaar geleden hadden ze geen goede hoogwerkers bij Manitou. De bediening was niet goed en er was veel stilstand. We zijn dan ook bij andere firma’s terechtgekomen. Maar enkele jaren later hebben we toch beslist om een 200 ATJ te kopen omdat we toen hoorden dat die wel op punt stond. Ook vanuit de verhuur vingen we soortgelijke signalen op. Deze informatie bleek te kloppen en sindsdien kochten we een achttal machines van Manitou.” Bij Vanden Bussche hebben ze nu een 200 ATJ, vier 160 ATJ’s en twee 180 ATJ’s. Daarnaast is er één MRT 2150 P+, een roterende verreiker.

Bij Vanden Bussche hebben ze nu een 200 ATJ, vier 160 ATJ’s en twee 180 ATJ’s.

Belang van service

Olivier en Paul zijn erg tevreden over deze machines: “Ze werken altijd, er zijn weinig defecten en we hebben weinig stilstand. Ze zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig wat betreft de bewegingen. Uiteraard blijven het machines waar af en toe iets mee gebeurt. Dan ondervinden we goede ondersteuning van de dealer, heel het land door. Service is zo belangrijk voor bedrijven als die van ons want machines moeten altijd beschikbaar zijn. Vaak huren we er ook bij en ook dan gebruiken we graag het merk Manitou.De firma doet vooral algemene industriebouw. “We bieden het totaalpakket. We beginnen aan de grond en als de klant dat wil, doen we alles, zelfs tot het schilderen van binnenmuren. Vroeger deden we alles met telescoopkranen. Maar om bijvoorbeeld sandwichpanelen te zetten, is dat zot. Je gebruikt beter een lichtere machine die de helft verbruikt en handiger is.” 

“De machines werken altijd, er zijn weinig defecten en we hebben weinig stilstand.”

Groene Manitou

“De grote roterende verreiker gebruiken we om gevelbekleding of kleine staalstructuren te plaatsen. We bekijken steeds goed in onze planning waar we die inzetten. Hij staat niet veel thuis. Het is echt een veelzijdige machine en we hebben een mand, lier en vorken als aanbouwdelen. De lier wordt het meest gebruikt maar ook de mand die beschikt over de mogelijkheid om ze tot 5 m te verbreden, is een enorme meerwaarde bij gevelbekleding.”

Opvallend aan de MRT 2150 P+ is dat hij niet in het klassieke Manitou-rood geschilderd is maar in het groen. Olivier: “De machine kwam twee jaar geleden op het bedrijf en het is de eerste machine in onze bedrijfskleuren. Het kostte meer maar voor ons is het een meerwaarde. De machine heeft niet veel plaats nodig en is dus ideaal voor plaatsen waar weinig ruimte is. Er zijn een vijftal bestuurders die ermee werken. Het voordeel is daarbij dat de machine relatief simpel is qua bediening. Een nadeel is misschien dat de lier wat langzaam is. En we monteerden zelf nog een opbergruimte voor de stempelplaten en ketting.”

De MRT 1250 P+ heeft niet veel plaats nodig en is dus ideaal voor plaatsen waar weinig ruimte is.

De hoogwerkers worden letterlijk voor alles ingezet, van bekleding van gevels tot dakwerken. “We missen eigenlijk niets aan de machines. Voor heel speciale werven huren we iets specifieks maar op de courante werven zijn vooral de 180’s heel handig en ze gaan voldoende hoog.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details