Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Ladingzekering voor de veiligheid

Ladingzekering voor de veiligheid

Uit onderzoek in opdracht van de Europese Commissie blijkt dat 25 % van de verkeersongevallen in Europa, waarbij vrachtwagens en lichte bedrijfsvoertuigen betrokken zijn, veroorzaakt worden door lekken of onvoldoende gebruik van laadbevestigingssystemen. Bedrijfsvoertuigen vervoeren gereedschappen en/of materiaal. In veel gevallen is die lading niet of onvoldoende verzekerd in de laadruimte. Losliggende elementen kunnen zich bij het remmen of bij een ongeval ontpoppen tot moordende projectielen.

De lading degelijk verankeren of immobiliseren is dus een must. Store Van Vlaanderen heeft op dat gebied een hele resem van oplossingen, zoals de vastzetsystemen van Allsafe Jungfalk en de eigen veiligheidsvloeren. Omdat in 25 % van de ongevallen met bedrijfswagens de oorzaak onder meer te wijten is aan een slecht vastgezette lading wordt bij technische controles langs de weg van bedrijfsvoertuigen steeds meer nagegaan of de lading goed is vastgezet.  De huidige voorschriften in artikel 45bis van de wegcode werden dienaangaande aangepast aan de Europese richtlijn 2015/719/EU via het nieuwe artikel 45bis. Reken er in elk geval maar op dat er meer en strengere controles zullen volgen.

Safety Floors
De Safety Floor met verankeringspunten in kruisvorm. (Beeld: Fami)

Safety Floors
Met stangen en de verankeringspunten kan de laadruimte doelmatig ingericht worden en de lading verzekerd.. (Beeld: Fami)

Ieders veiligheid
Het goed vastzetten van een lading is in ieders belang, zowel voor de verkeersveiligheid als om de kwaliteit te garanderen van de vervoerde goederen, gereedschappen of materiaal.

“In ons gamma bieden we een uitgebreide keuze aan van speciale vloeren en wanden voor bedrijfsvoertuigen”, verduidelijkt Didier Van Peteghem, zaakvoerder van Store Van Vlaanderen. “Onze Safety Floors zijn gecertificeerde producten met tal van voorzieningen om de lading degelijk op zijn plaats te fixeren. Naargelang de uitvoering zijn die vloeren voorzien van stevige sjorogen of bevestigingspunten om de laadruimte met behulp van stangen en dwarsverbindingen doelmatig in te delen. Ook de wanden kunnen uitgerust worden met rails om bevestigingssystemen te verankeren. Het geheel is modulair en zeer flexibel uitgewerkt, zodat de laadruimte snel kan aangepast worden aan een nieuw type lading, want de ene keer worden er dozen vervoerd, dan weer pallets en dan weer losse machines. Al deze soorten lading moet tijdens een rit stevig op zijn plaats gehouden worden.”

Safety Floors
Extra sterke sjorpunten zijn goed beschermd in de vloeren aangebracht.

De Store Van vloeren en wanden vormen bovendien een robuuste bescherming van het koetswerk. De zijwanden worden daarbij beschermd door polypropyleen honingraatpanelen, de vloeren zijn opgebouwd uit 12 mm dik marine multiplex. Deze vloeren worden behandeld met speciale fenolharsen om ze waterbestendig en slipvast te maken. Alle vloeren beschikken over een 

TÜV-certificatie voor de wrijvingscoëfficiënt en zijn voorzien van een gepatenteerd bevestigingssysteem met aluminium profielen. Er zijn drie basistypen:

  • De standaardvloer met vorm die de originele sjorogen van het voertuig vrijlaat
  • De Safety Floor met extra (Airline) ladingzekeringspunten
  • De Safety Cross met Airline bevestigingspunten in kruisvorm.

Zowel de vloeren als de verankeringspunten zijn conform de Europese richtlijn 2014/47/EU. Voor het vastzetten van de lading kunnen telescopische stang­en gebruikt worden die passen in de Airline punten in de vloer, het dak en de zijwanden of van sjorbanden waarvoor van dezelfde verankeringspunten kan gebruik gemaakt worden.

Safety Floors

Alle accessoires ter beschikking
Store Van Vlaanderen heeft altijd alle typen vloeren en accessoires om de lading stevig vast te zetten in voorraad. Naast de eigen producten worden bovendien de vastzetsystemen van Allsafe Jungfalk aangeboden. Daarnaast kunnen de vloeren, wanden en plafonds worden uitgevoerd in verschillende materialen, waaronder traanplaat, geanodiseerde aluminium, triplex en multi­plex, aangepast aan het gebruik van de klant.

Voor een veilig transport kan Store Van Vlaanderen tevens de volledige interieur­inrichting op zich nemen. Die is geconstrueerd voor zware beladingen met doos- en kokerprofielen, verzinkt en met dompelbad coating. Het zijn flexibele systemen voor ieder type voertuig, op maat gemaakt voor iedere toepassing en geslaagd voor de crashtest uitgevoerd volgens de recente Europese regels (ECE-R17 botsproef bij 50 km/u). 

Tekst | Hendrik De Spiegelaere   Beeld | Store Van
Uitgelichte afbeelding: 
Store Van Vlaanderen heeft alle middelen in huis om een oplossing op maat te realiseren. (Beeld: Jan Becke)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details