Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Leica Geosystems lanceert nieuwe veiligheidsbewustzijnsmodule in Leica ConX-cloudoplossing

Leica Geosystems lanceert nieuwe veiligheidsbewustzijnsmodule in Leica ConX-cloudoplossing

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon, heeft de nieuwe Leica ConX veiligheidsbewustzijnsmodule geïntroduceerd. De integratie van de veiligheidsbewustzijnsoplossingen van Leica Geosystems met ConX maakt het verzamelen en visualiseren van veiligheidsgerelateerde gegevens mogelijk. Hierdoor neemt het veiligheidsbewustzijn toe, kan er sneller op gevaren ingespeeld worden en is er beter overzicht wat de veiligheid op de bouwplaats ten goede komt.

In de eerste fase van de introductie (van onder andere de Leica iCON PA10, iCON PA80 en iCON CAS) werd het mogelijk om veldpersoneel, machinisten en andere aanwezigen direct te waarschuwen. Nu, in de tweede fase kunnen besluitvormers niet alleen het specifieke incident te bekijken, maar ook de bedrijfsvoering in zijn geheel op tijd en ruimte beoordelen. Deze inzichten dragen bij aan belangrijke veiligheidsinitiatieven. Veiligheidsinitiatieven krijgen steeds meer prioriteit bij aannemers. Hieronder vallen cruciale elementen als visualisatie, analyse, toezicht, rapportage en gegevensbeheer. Daarnaast moeten succesvolle veiligheidsinitiatieven ook aandacht besteden aan communicatie en integratie.

‘Ons succesvolle cloudplatform ConX is er in geslaagd om gebruik te maken van machine- en plaatsgebonden gegevens,’ zegt Kris Maas, hoofd productmanagement. ‘Het is voor veel aannemers een geïntegreerde oplossing geworden voor bouwplaatsbeheer. Voor een integrale benadering van de bedrijfsvoering is het noodzakelijk dat ook veiligheidsaspecten aan bod komen. Met de nieuwe veiligheidsbewustzijnsmodule in ConX kunnen aannemers de communicatie, interactie en veiligheid verbeteren van alle werknemers die met en rond het materieel op een bouwplaats werken.’

Voor ongevallenpreventie kan de leiding met de nieuwe veiligheidsbewustzijnsmodule specifieke machine-operators in realtime waarschuwen bij mogelijke incidenten door bijvoorbeeld ontploffingen, sloopwerkzaamheden of noodweer. Ook kunnen noodmeldingen met een druk op de knop naar alle machines op de bouwplaats gestuurd worden. Door het systeem gegenereerde waarschuwingen en reacties van gebruikers worden opgeslagen. Dit geeft duidelijkheid en maakt traceerbaarheid mogelijk. Dankzij een API kunnen de veiligheidsbewustzijnsgegevens uit ConX ook door veiligheidssystemen van andere aanbieders gebruikt worden.

‘Werken in de bouw brengt meerdere veiligheidsrisico’s met zich mee. We streven ernaar het veiligheidsbewustzijn op de bouwplaats te vergroten. Met de veiligheidsbewustzijnsmodule van Leica ConX kunnen onze klanten hun besluitvorming baseren op betrouwbare gegevens,’ zegt Neil Williams, Heavy Construction Business Director in het Verenigd Koninkrijk. ‘De nieuwe veiligheidsbewustzijnsmodule in ConX geeft cruciale inzichten die ons in staat stellen nauwkeurig te concentreren op het optimaliseren van veiligheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details