Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Matermaco Group investeert in track & trace oplossingen

Matermaco Group investeert in track & trace oplossingen

Na maanden van ontwikkeling onthult Matermaco Group eindelijk zijn nieuwe product: het MGS (Matermaco Geolocation System). Ondanks de vele spelers op de markt zal MGS haar concurrenten ver overtreffen dankzij haar betrouwbaarheid en met de voorgestelde oplossingen.

Specifiek ontworpen voor industriële machines

Matermaco Group ontwierp en ontwikkelde het systeem op basis van een zeer eenvoudige vaststelling: Hoewel er een aantal producten beschikbaar zijn op de markt, voldeed geen van hen perfect aan de eisen van onze klanten. “In de industriële sector zijn de behoeften zeer specifiek”, zegt Luc Deleener, directeur van de afdeling Industry van de Matermaco Group.

“Wat Matermaco aanbiedt is een tool die van A tot Z perfect ontwikkeld en beheerst is, waardoor we het product exact kunnen aanpassen aan de behoeften van de klant.”, verduidelijkt Mr. Deleener.

Technologische ontwikkeling

“Het was belangrijk om alle bestaande technologieën samen te brengen en aan te passen aan de behoeften van onze sector”, zegt Laurent Burton, ICT-infrastructuurspecialist die verantwoordelijk is voor het project.

“Onder de gebruikte technologieën kunnen we het ‘’Real-time tracking system’’ tellen, waarmee we de machine live kunnen volgen via een webinterface, maar ook de ontvangen gegevens (met name de gebruiksuren) kunnen gekoppeld worden aan ons CMMS (Computerized Maintenance Management System). De mogelijkheid om een machine op afstand te immobiliseren dankzij de intelligente stroomonderbreker is ook een technologie waar je niet van af kunt komen”, legt de heer Burton uit.

Voordelen van het systeem

Matermaco Group heeft een “very low cost” geolokalisatiesysteem ontwikkeld dat kan worden gebruikt in de Europese Economische Ruimte en dat uitsluitend gericht is op de geolokalisatie van machines. Dit systeem is uniek en vereist geen gebruik van een SIM-kaart.

Matermaco Group heeft ook een oplossing voor machines die zich in zeer afgelegen gebieden bevinden en afgesneden zijn van het klassieke cellulaire netwerk, in dit geval wordt de satelliet gebruikt voor datatransmissie. Dit systeem is duurder door het gebruik van de satelliet in de transmissiemodus, maar biedt het voordeel dat men te allen tijde de positie en de status van de machines kent. Ideaal voor klanten in de mijnbouwsector van haar dochteronderneming Matera in Algerije.

Voor de andere producten, vereisen de door Matermaco Group voorgestelde systemen een abonnement. Uiteraard worden deze aangeboden tegen een zeer scherpe prijs.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details