Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Meer onderdanen voor Koning tractorbanden

Meer onderdanen voor Koning tractorbanden

De 650/65R42 is de nieuwste onderdaan van Nokian’s Tractor King serie ruwterreinbanden. Daarmee komt het totaal op zestien. Met de Tractor King biedt de Finse bandenproducent een serie banden aan met loopvlakpatroon voor optimaal contact met de ondergrond.

Het Tractor King verhaal begon in 2018, toen Nokian de eerste zeven nieuwe bandenmaten introduceerde. Ze werden ontwikkeld voor tractoren die veel op de weg, op ruw terrein of in bosgebieden rijden. Op de weg kunnen ze snelheden aan tot een pittige 65 km/u. Dat op zich is al aantrekkelijk, maar de grootste kracht van de Tractor King band schuilt in de combinatie van een robuust gebouwde grondverzetband met een speciaal op tractie ontwikkeld loopvlakpatroon. Aangezien de machines in grondverzet, wegenwerken en bosbouw steeds groter en krachtiger worden, is de krachtoverbrenging via de banden meer dan ooit essentieel om efficiënt en veilig te werken.

Doorsnede van de nieuwe Steel Belted Tractor King band.

 

In de praktijk getest

Door het nieuwe loopvlakpatroon zorgen de Steel Belted banden voor een optimale grip op moeilijk terrein: van modderig en glibberig tot gladde rotsen. Dat weten we niet alleen van de testbank, maar is de afgelopen twee jaar ook uitgebreid in de praktijk getest. Uit onderzoek is inmiddels ook gebleken dat de nieuwe Tractor King banden zowel op de weg als in het veld en op bospaden een aanzienlijk lager brandstofverbruik bewerkstelligen.

Door het succes van de eerste serie banden kon Nokian begin 2019 nog een achttal bandenmaten toevoegen, zodat nog meer (krachtige) machines van deze ‘koninklijke’ band gebruik kunnen maken. En afgelopen april is daar dan de zestiende maat aan toegevoegd: de 650/65R42.

Met plezier demonsteren

Als de Matexpo Demo Days begin september daadwerkelijk doorgaan, zal Molcon Interwheels de nieuwe King-banden er met plezier demonstreren. Molcon Interwheels is gekend als specialist in banden en wielen voor de agrarische sector, bij onroad- en offroad-toepassingen, voor de industrie en recent ook voor de vrachtwagensector. Vanuit de vestigingen in Nederland (Heinkenszand) en België (Dendermonde) wordt samengewerkt met leveranciers als BKT, Alliance, Techking, Nokian – sinds kort ook voor vrachtwagenbanden – en GKN Wheels. Stuk voor stuk mondiale spelers.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details