Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Met nieuwe Benelux-organisatie nog dichter bij de Belgische klant
Met de nieuwe comfortabele RC Joysticks heeft de machine optimale controle.

Met nieuwe Benelux-organisatie nog dichter bij de Belgische klant

Rototilt is geen onbekende in de Belgische markt, al ruim 20 jaar is men aanwezig met een compleet gamma draaikantelstukken. Maar er zijn veel nieuwe ontwikkelingen in gang gezet bij het Zweedse familiebedrijf en Jason Sanders, de nieuwe Country Manager, is druk bezig met het opzetten van een eigen vestiging in de Benelux. Doel daarvan is om het klantcontact nog verder te versterken en te verdiepen en zo de marktpositie van Rototilt verder te verbeteren.

Het volledige leveringsprogramma wordt nog meer onder de aandacht gebracht van dealers, machinisten en bedrijven, want het is breder dan alleen de R-serie draaikantelstukken. Zo is de nieuwe generatie innovatieve RC-tiltrotators geïntroduceerd, evenals een serie uitrustingsstukken en snelwisselsystemen voor graafmachines. Jason heeft een duidelijke missie: “Ik wil dat Rototilt een volgende stap zet in de Benelux, door nog intensiever samen te gaan werken met de bestaande dealers en nieuwe dealers aan te trekken en zo bestaande en potentiële klanten en netwerken nog beter te bereiken.”

De dochteronderneming van de Zweedse Rototilt Group biedt dealers (en daarmee hun klanten) in de gehele Benelux vanaf nu de gelegenheid om rechtstreeks zaken te doen. Tegelijkertijd biedt dat Rototilt de mogelijkheid om zaken als trainingen en klantbegeleiding nog beter te verzorgen. Het doel is duidelijk: “Machinisten te voorzien van innovatieve producten, waardoor ze nog sneller en flexibeler kunnen werken en een beter bedrijfsrendement realiseren. Juist deze voordelen zijn te bereiken door te werken met Rototilt-producten,” aldus Jason Sanders.

Jason Sanders, de nieuwe Country Manager van Rototilt, is druk bezig met het opzetten van een eigen vestiging in de Benelux.

Ervaren Country Manager

Jason Sanders wordt door de Rototilt Group ingezet omdat hij “een sterke verkoop- en marketingfocus combineert met een sterke aftersales supportfilosofie.” Hij heeft 18 jaar ervaring met bouwmachines, sloop en recycling in de Benelux markt, opgedaan bij bekende bedrijven zoals Verhoeven en Demarec. “Ik ben enthousiast om aan de slag te gaan en het volledige potentieel dat we op deze markt zien aan te boren. Mijn topprioriteiten voor het komende jaar zijn het opbouwen van een sterk team, het versterken van bestaande en het aangaan van nieuwe relaties en netwerken, en het lanceren van de innovatieve producten van Rototilt op de Benelux-markt.”

Jason Sanders deed dat al tijdens het materieelevenement TKD, dat begin juni in Almere werd gehouden en hij zal dat weer doen tijdens de komende Matexpo in Kortrijk (van 6 tot en met 10 september). Aan een definitieve bedrijfshuisvesting wordt gewerkt. Tot die tijd is Jason te bereiken via info.nl@rototilt.com.

Rototilt Control (RC) omvat een nieuwe serie draaikantelstukken volgens de Open-S-standaard.

Innovatieve producten

Als innovatief bedrijf heeft de Rototilt Group de afgelopen tijd veel interessante producten gepresenteerd, zoals Rototilt Control (RC), dat een nieuwe serie draaikantelstukken volgens de Open-S-standaard omvat, plus een nieuw besturingssysteem. Het belooft betere rijeigenschappen, een hogere precisie en meer energie-efficiëntie en meer controle aan de machinist, onder andere door de RC Connect-app voor mobiele telefoons.

Het 4,3 inch touchscreen van het RC System heeft een nieuw ontwerp, dat samen met echte eindgebruikers is getest. De veiligheidsvergrendeling SecureLock kan direct vanaf het display bediend worden met slechts twee drukken op de knop. Meer informatie hierover is te vinden op www.rototilt.nl

Het 4,3 inch touchscreen van het RC System heeft een nieuw ontwerp

RC Joysticks voor superbediening

Wanneer creatieve machinisten de juiste randvoorwaarden zijn geweldige dingen mogelijk, zo zagen de ingenieurs van Rototilt. Dus besloten ze om de controle van machine en werktuigen geheel in hun handen te leggen. Letterlijk: met nieuwe comfortabele RC Joysticks. Die hebben een gepatenteerde 360 graden hoekverstelling, optionele FNR (Forward/Neutral/Reverse), verstelbare polssteunen, handgrepen met effectieve grip en een goede oppervlaktekwaliteit, om lange werkdagen zonder vermoeidheid mogelijk te maken.

In combinatie met het RC System zorgt dat voor een proportioneel bedieningssysteem waarmee de functies van het draaikantelstuk zijn te benutten in één en dezelfde graafbeweging. Samen met de drukgecompenseerde hydrauliek is dat nu met meer precisie dan ooit te gebruiken. Met behulp van de RC Joystick zijn tevens bepaalde machinefuncties te bedienen, zoals rups- of wielbesturing.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details