Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Met Sharefleet omarmt BIA de deeleconomie

Met Sharefleet omarmt BIA de deeleconomie

Op Matexpo presenteerde BIA niet alleen twee Benelux-premières (wiellader WA475-10 en iMC-graafmachine PC360LCi-11 van Komatsu), het omarmt met Sharefleet by Bia ook de professionele deeleconomie. Een andere belangrijke innovatie van het Belgische bedrijf is SmartFleet Data.

De 24 tons wiellader WA475-10 is uitgerust met de innovatieve Komatsu Hydro-Mechanische Transmissie (KHMT).

 

Delen kan vermenigvuldigen worden, tenminste wanneer we gebruik gaan maken van de jongste innovatie van BIA. Met het nieuwe ShareFleet by BIA platform treedt het bedrijf toe tot de wereld van de professionele deeleconomie. ShareFleet by BIA biedt een antwoord op twee pertinente vragen van hedendaagse ondernemers. De eerste: hoe de return on investment van de machinevloot zo veel mogelijk optimaliseren? De tweede: hoe het materieel zo efficiënt mogelijk inplannen? Dat laatste betekent enerzijds dat ze flexibel over machines willen kunnen beschikken en anderzijds dat het handig zou zijn om machines die ze zelf tijdelijk niet gebruiken aan collega’s te verhuren. Dat is de essentie van Sharefleet by BIA. Dit online platform maakt het voor BIA-klanten mogelijk om hun machines rechtstreeks te verhuren aan andere BIA-klanten. Wie één of meerdere machines gedurende bepaalde tijd niet aan het werk heeft, kan deze met een paar muisklikken te huur aanbieden.

Met Fleetmanagement platform SmartFleet Data krijgt de klant in één oogopslag een totaalbeeld van de performance en locatie van al zijn machines, ongeacht merk of type.

 

Directe beschikbaarheid

Belangrijk voordeel voor de planner is dat hij onmiddellijk ziet welke machines tijdens de gewenste periode beschikbaar zijn en hij deze rechtstreeks kan reserveren. Hij verliest dus geen tijd met het wachten op respons van verschillende partijen en het vergelijken van offertes. ShareFleet by BIA biedt de mogelijkheid om machines aan te bieden met of zonder machinist. Een verzekering is steeds in begrepen en de huurprijs is duidelijk en transparant. Bedrijven die zich aansluiten betalen geen inschrijvingskosten of abonnement. Voor BIA-klanten kan de volledige vloot onmiddellijk in het systeem worden ingeladen. Dan is het nog maar een kwestie van een paar muislikken om de machines daadwerkelijk te huur te stellen.

Online platform Sharefleet by BIA maakt het voor BIA-klanten mogelijk om hun machines rechtstreeks te verhuren aan andere BIA-klanten.

 

SmartFleet Data: innovatieve kracht

Ook met SmartFleet Data toont BIA haar innovatie kracht. Dit fleetmanagement platform is een in-house ontwikkeling, die de klant in één oogopslag een totaalbeeld geeft van de performance en locatie van al zijn machines, ongeacht merk of type. Belangrijke KPI’s (kritieke prestatie-indicatoren) zoals verbruik, belading, gebruiksuren, stationaire draaiuren, storingscodes… worden op één dynamisch en intuïtief dashboard weergegeven. Zo heeft de eigenaar altijd perfecte controle over de TCO van zijn vloot.   


Tweetal Benelux-premières van Komatsu

Wiellader WA475-10: Deze krachtige en veelzijdige 24 tons wiellader van de nieuwe generatie is uitgerust met de innovatieve Komatsu Hydro-Mechanische Transmissie (KHMT) en beschikt over een EU Stage V-motor. Hij verbruikt 30 % minder brandstof (ton/liter) dan zijn voorganger. De motorvermogensregeling heeft iets compleet nieuws: de hydraulische snelheid is direct te regelen via het gaspedaal. Het was volgens BIA nog nooit zo eenvoudig voor een operator om de juist balans te vinden tussen tractie en hefvermogen. De totaal nieuwe cabine biedt bovendien een aangename en comfortabele werkplek.

Graafmachine PC360LCi-11: Met deze circa 36 ton wegende machine, eveneens een Benelux-première, introduceert Komatsu de tweede generatie van de iMC-technologie in het zwaardere segment. Al sinds hun introductie zijn de graafmachines met Intelligent Machine Control (iMC) een groot succes vanwege hun bijdrage aan een hogere productiviteit, efficiëntie en lagere operationele kosten. Ze zijn dan ook de maatstaf geworden in de bouwsector. Met de komst van de PC360LCi-11 kunnen klanten deze voordelen nu ook benutten bij grote infrastructuur- en grondverzetprojecten. Dit wordt bereikt door de krachtige hydraulica en de breekkracht bij het graven, de snelle doorlooptijden bij het laden van de vrachtwagens en het automatisch nivelleren in één werkcyclus. De operator beschikt over realtime-informatie over de positie van de rand van de bak ten opzichte van het oppervlak, de ‘as built’-status en een instelbare splitscreen-weergave in profiel, van het terrein of in 3D.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details