Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Minigraafmachine EZ17e: emissievrij, stil, krachtig

Minigraafmachine EZ17e: emissievrij, stil, krachtig

Met de volledig elektrische minigraafmachine EZ17e wordt een emissievrije bouwplaats werkelijkheid.

Wacker Neuson breidt zijn Zero Emission-serie uit met de elektrische minigraafmachine EZ17e. Met de oplossingen van Wacker Neuson kan nu op een bouwplaats in de binnenstad volledig emissievrij en nagenoeg geruisloos gewerkt worden. Dankzij de speciaal ontwikkelde accutechnologie, het flexibele laadbeheer en het vermogen is de compacte graafmachine net zo veelzijdig te gebruiken als een conventioneel model van dezelfde klasse, zonder compromissen te sluiten!

wacker-neuson_ez17e_2-kopieren

Wacker Neuson heeft met zijn Zero Emission-serie al vele malen aangetoond dat het bedrijf in kant-en-klare oplossingen denkt. “Al in 2015 brachten we de eerste accutrilstamper op de markt. Vanaf het eerste moment bouwden we in het belang van onze klanten een duurzaam systeem. Tegenwoordig is de modulaire accu in zeven apparaten te gebruiken”, aldus Alexander Greschner, CSO van de Wacker Neuson Group. “Met de EZ17e minigraafmachine breiden we onze Zero Emission-serie nóg verder uit. Met maar liefst twaalf machines is het nu mogelijk om op een bouwplaats in de binnenstad volledig emissievrij te werken – zonder enige beperking van de workflow of de prestaties. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan het Zero Tail-design.” Dat de trend zich in deze richting beweegt, blijkt ook uit het feit dat er op nationaal en internationaal niveau steeds strengere specificaties gelden voor de bescherming van het milieu en de gebruikers. Bovendien overwegen verschillende steden om officieel eisen te stellen om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen, met name in de stadscentra. Deze steden beginnen het gebruik van emissiearme machines te bevorderen.

Intelligent accumanagement

De eerste vraag als het gaat om apparaten die op accu’s werken: Hoe lang kan ik met de accu werken? Het antwoord van Wacker Neuson: een volledige werkdag, ook zonder tussentijds opladen! De EZ17e minigraafmachine is draadloos te gebruiken met de geïntegreerde lithium-ionaccu. Ook kan de minigraafmachine opgeladen worden tijdens stationaire activiteiten, zelfs bij gebruik op stroombronnen van 100 tot 415 volt. De gebruiker kan op elk moment de actuele laadstand van de accu zien, maar kan bijvoorbeeld ook in de gaten houden of het stroomnet op de bouwplaats wordt belast en de graafmachine indien nodig van het stroomnet loskoppelen. De minigraafmachine kan volledig opgeladen worden via een gewoon stopcontact (110-230 volt). Met hoogspanningsstroom (415 volt) is het ook mogelijk om de accu binnen vier uur op te laden. Wacker Neuson gebruikt deze hoogwaardige en bijzonder duurzame lithium-ionaccutechnologie al enkele jaren. Deze technologie zorgt ervoor dat alle hydraulische functies de prestaties leveren als een conventioneel model van dezelfde klasse. Dit betekent dat klanten er zeker van kunnen zijn dat ze met de elektrische graafmachine net zo flexibel en efficiënt kunnen werken als met een dieselmachine – kortom: geen uitstoot van uitlaatgassen, geen compromissen.

“Bij de EZ17e implementeerden we het beproefde Zero Tail-concept met royale prestatiedimensies. De efficiënte, intuïtieve en emissievrije graafmachine stelt ons in staat om te voldoen aan de hoge eisen van professionals die in bijzonder krappe ruimtes werken. Dit is bijvoorbeeld gebruikelijk bij sloopwerkzaamheden in binnenruimtes”, zegt Stefan Bogner, directeur van Wacker Neuson Linz GmbH, het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor graafmachines van de Wacker Neuson Group. Dankzij het accusysteem met geïntegreerde accuverwarming kan de graafmachine ook bij lage buitentemperaturen gebruikt worden. De graafmachine hoeft alleen maar aangesloten te worden – het geïntegreerde accumanagementsysteem doet de rest. Naast de eenvoudige bediening profiteren klanten ook van de minimale onderhouds- en servicevereisten en lagere energiekosten tijdens het gebruik. Voor de efficiëntie, de optimale integratie van de elektrische aandrijving in het Zero Tail-concept en zijn prestaties werd de graafmachine begin 2020 al bekroond met de SaMoTer Innovation Award.

wacker-neuson_ez17e_1-kopieren

Flexibel in gebruik – eenvoudig te bedienen

De minigraafmachine is een Zero Tail-model, dus zonder overhangende achterkant. Dit maakt de graafmachine bijzonder wendbaar en compact, waardoor deze ideaal is voor gebruik op krappe bouwplaatsen of in binnenruimtes. Dankzij een intuïtief bedieningsconcept kan de bestuurder gemakkelijk alle functies in het oog houden. De graafmachine kan eenvoudig worden bediend met een Jog Dial-systeem. Alle belangrijke informatie, inclusief de laadstand van de batterij, zijn duidelijk te zien op het volledig grafische 7″ display. Ook nieuw is de mogelijkheid om het snelwisselsysteem te bedienen via het display en niet meer via de schuifbordhendel.

Volledig emissievrije bouwplaatsen worden werkelijkheid

De Zero Emission-serie van Wacker Neuson bestaat momenteel uit drie accutrilstampers en drie accutrilplaten, een dual power minigraafmachine die naast de dieselmotor met een elektro-hydraulisch aggregaat gebruikt kan worden, een elektrische minigraafmachine, een elektrische wiellader, elektrische rups- en wieldumpers en een trilnaald voor het verdichten van het beton. Met het brede assortiment kan op een typische bouwplaats in de binnenstad emissievrij en geruisloos gewerkt worden. De Zero Emission-oplossingen worden meestal gebruikt in omgevingen waar uitlaatgassen en lawaai moeten worden vermeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sloop- en renovatiewerkzaamheden in binnenruimtes of aan nachtelijke werkzaamheden in het stadscentrum.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details