Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Modul-systeem gemaakt voor flexibele steigerbouw

Modul-systeem gemaakt voor flexibele steigerbouw

Multidirectionele steigers maken projecten mogelijk die met vaste (rol)steigers en kadersteigers niet te verwezenlijken zijn. Door volledig te werken met ‘losse’ onderdelen is met het Modul-systeem van Alfix nagenoeg elke vorm maakbaar. Sinds begin van dit jaar is Alle Bouw Machines (ABM) voor België en Luxemburg de exclusieve invoerder en verdeler van dit Duitse kwaliteitsmerk.

Staanders, liggers, platformen, stabilisatie-frames, schoren, kantplanken, trappen, leuningen … Het modulaire steigersysteem van Alfix omvat een grote verzameling losse onderdelen in verschillende maten. Er zijn in feite zelfs twee systemen. De eerste is Modul Multi: dat heeft dezelfde afmetingen als de multidirectionele steigers van de concurrentie en dan gaat het om inch-maten zoals 2,57 m. Daarnaast is er Modul Metric dat uitgaat van metrische maten zoals 2,50 m.

Tom Verhulst, CEO van ABM, licht graag toe wat er zo handig is aan het Modul-systeem: “Bij rol- en kadersteigers werk je met vaste maten en dat levert soms een beperking op. Met de losse onderdelen van het Alfix Modul-systeem kun je bijvoorbeeld wél om een hoek van 45 of 90 graden heen werken. Ook een steiger rondom een toren of monument is gemakkelijk te realiseren of denk aan een uitkragend balkon bij renovatiewerken. Door de losse onderdelen is er geen limitering en dat is een groot voordeel van een multidirectionele steiger.”

Alle Bouw Machines

Met het uit losse onderdelen bestaande Modul Multi is een steiger rondom een toren, kerk of monument gemakkelijk te realiseren.

 

Flexibele steigerbouw

Wie goed kijkt komt de toepassingsmogelijkheden van een modulair steigersysteem overal tegen. Bij de realisatie van moderne architectuur of de bouw van bruggen en viaducten bijvoorbeeld, maar net zo goed bij allerlei industriële projecten en in de renovatiesector. In hoogte, breedte en vorm kan nagenoeg alles worden gerealiseerd met het Modul-systeem van Alfix. Centraal staat de speciale koppeling met acht openingen voor de borgwiggen. Die acht openingen zorgen ervoor dat liggers, schoren en dergelijke rondom per 45 graden zijn te bevestigen, hetgeen de opbouw zeer flexibel maakt.

Op maat geleverd

Tom Verhulst wijst erop dat bij ABM de meest courante onderdelen van Modul Multi op voorraad zijn. De overige Alfix-steigers kunnen op aanvraag voor een project worden uitgewerkt en op maat tegen een goede prijs volgens de geldende normering geleverd. Daarbij is combineren met steigersystemen van bijvoorbeeld Layher en Altrad geen enkel probleem. Alfix heeft namelijk de bijbehorende Zulassung verkregen, die het binnen Europa mogelijk maakt om steigersystemen door elkaar heen te gebruiken.

Tom Verhulst: “Voor veel klanten is dat belangrijk, omdat ze al steigerdelen hebben of moeten aansluiten op bestaand steigerwerk. In Europa wordt zo’n beetje 80 % van de steigers modulair ingezet.” Hij wijst er nadrukkelijk op dat bij de betreffende aannemer altijd tenminste één persoon een attest of diploma moet hebben als steigerbouwer. Bovendien is er een Nederlandstalige handleiding beschikbaar.

Modul Multi

De essentie van Modul Multi is de speciale koppeling met acht openingen voor de borgwiggen.

 

Made in Germany

Met ruim zeventig jaar ervaring in het ontwerpen en maken van praktische, veilige en moderne steigersystemen laat Alfix zien, dat ‘Made in Germany’ nog altijd een kwaliteitskenmerk is. Het programma omvat naast de multidirectionele steigers ook snel op te zetten kader-/gevelsteigers en flexibel uitbreidbare en goed te transporteren aluminium rolsteigers in verschillende afmetingen. Tot slot zijn er de tijdelijke daken van het Vario-systeem. Door gebruik te maken van lichte, flexibele en modulaire onderdelen kan de opbouwtijd tot de helft worden gereduceerd in vergelijking met conventionele daksystemen.

Innovatief bedrijf

Als innovatief bedrijf met moderne productiefaciliteiten streeft Alfix continu naar verbetering van producten en productieprocessen. Het systeem met kleurencodes voor het verzamelen van steigerelementen is daarvan een goed voorbeeld. Via de Alfix-app kan de steigerbouwer aan de hand van zijn projectspecificaties snel en eenvoudig een kadersteiger of rolsteiger laten samenstellen, Daarnaast voorzag Alfix op ieder steigerelement een QR-code. Via de Alfix Smart ID app kan de steigerbouwer ieder element registreren en identificeren.

Het hoeft geen betoog dat veiligheid belangrijk is bij Alfix. Het bedrijf voldoet aan de strengste Europese veiligheidsmaatregelen en normering en is DIN EN 12810-1 & DIN EN 12811-1 gecertificeerd. Daarenboven zijn de steigers goedgekeurd door het Duitse instituut voor bouwtechniek.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details