Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Na opening filiaal in Doornik slaan Alumac Construct, Astemac en A & D Trucks & Trailers de handen in elkaar

Na opening filiaal in Doornik slaan Alumac Construct, Astemac en A & D Trucks & Trailers de handen in elkaar

De trailers van A & D Trucks & Trailers zijn voortaan ook verkrijgbaar bij Astemac met vestigingen in Kortrijk en Doornik. 

Zaakvoerder Stefaan Crombez staat al jarenlang aan het roer van het moederbedrijf Alumac Construct: “Als COP erkend carrosseriebedrijf bouwen wij met Alumac jaarlijks meer dan 600 vracht- en bestelwagens op. Maatwerk is ons handelsmerk. Met Astemac specialiseren we ons reeds meer dan 14 jaar in een bijzonder ruim aanbod containers en kijken we sinds de opening van ons filiaal in Doornik naar manieren om ons aanbod op een structurele manier te verbreden. Zo richtten we onze werkplaats in Doornik specifiek in om ook voor spuitwerk een snelle en vakkundige service te kunnen leveren. We hebben een aparte voorbereidingszone, een professioneel kleurenlabo én investeerden in een state-of-the-art spuitcabine van 23 meter die aan de strengste milieunormen voldoet. In 2020 was dit volledig operationeel.

Tijd voor de volgende stap. We zijn volop bezig het met stroomlijnen van onze activiteiten, willen meer naar buiten treden als groep en zetten actief in op een duidelijk verhaal naar de buitenwereld. Onze nieuwe logo’s zijn daarvan de eerste uiting. Maar er is nog veel werk aan de winkel. We zitten in een overgangsfase en werken hard om alles verder op punt te zetten. Intussen ging ik ook het gesprek aan met Christ. Het speelde al langer in mijn hoofd om ook trailers aan te bieden. Aangezien onze paden regelmatig kruisen en het ook op persoonlijk vlak klikt, is het net iets makkelijker samen zaken doen.” (lacht)

“Uiteindelijk hebben we een heel complementair aanbod”, vult Christ Vandamme, zaakvoerder A & D Trucks & Trailers aan. “Ook onze manier van werken, het kwaliteitsniveau en de hoge servicegraad zit op hetzelfde niveau. We zijn dan ook apetrots om met Astemac in zee te gaan. Ze hebben nog heel wat groeimarge en zijn ambitieus. Ik ben ervan overtuigd dat dit een ideaal moment is om mee op de (vracht)wagen te springen.”

David Douterloigne, filiaalverantwoordelijke in Doornik, heeft bovendien heel wat trailer expertise. “Het zou zonde zijn om die kennis niet te benutten”, merkt Stefaan op. David reageert enthousiast: “Ik kan deze stap in de verdere uitbouw van onze activiteiten alleen maar toejuichen en kijk er enorm naar uit om hier mee mijn schouders onder te zetten”.

Ondanks de huidige crisis zijn beide partijen ervan overtuigd dat dit geen tijd is om bij de pakken te blijven zitten. Het ondernemersbloed is zowel bij Stefaan als Christ duidelijk aanwezig. De partners sluiten niet uit dat er in de toekomst nieuwe vestigingen en/of servicepunten bijkomen, maar focussen nu eerst op de succesvolle opstart van de samenwerking. En dat wordt hard werken. “Gelukkig maken we onze handen graag vuil en weten we wat werken is”, zeggen Stefaan, David en Christ in koor.

Volg Alumac Construct, Astemac en A & D Trucks & Trailers op Facebook (www.facebook.com/alumacconstructwww.facebook.com/astemakwww.facebook.com/ADTrucksTrailers) voor de laatste nieuwtjes!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details