Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
NEW: Rotar Beton Schaar met Ramplifier® technologie

NEW: Rotar Beton Schaar met Ramplifier® technologie

Rotar is verheugd over de lancering van een grote innovatie tijdens de Bauma 2019 in München. De nieuwe Rotar beton schaar is uitgerust met een revolutionaire nieuwe technologie genaamd RAMPLIFIER ® Met deze techniek zijn wij instaat om de krachten van de cilinder in een fractie van een seconde te verdubbelen. De Ramplifier® technologie stuurt op basis van weerstand. Hiermee wordt boven de 250 bar weerstand, de druk met factor 2 verdubbeld. Hiermee genereren wij vanaf 250 bar machine druk een output van 500 bar oplopend tot 700 bar. De Ramplifier® is tot stand gekomen op basis van input en discussies met onze klanten, dealers en leveranciers. Hieruit is deze revolutionaire technologie ontstaan welke baanbrekend zal zijn binnen de demolition industrie.

Hoe werkt het:
Wanneer de weerstand oploopt tot 250 bar wordt de Ramplifier ® geactiveerd. Op dit moment vertraagd de snelheid van de cyclus, maar is de betonschaar (RCC-Serie) zich al in het beton aan het invreten. Dit gebeurd met een verdubbeling van de cilinder kracht. Door een kloppende hoog frequentie trilling zullen de bekken van de betonschaar met hoge krachten het beton te lijf gaan. Deze hoog frequentie trilling heeft bijkomend een positief effect op het breken van de beton. De Ramplifier® is in de zuigerstang van beide cilinders gemonteerd. Deze is volledig opgesloten en beschermd. Hierdoor niet gevoelig voor externe invloeden. Naar behoefte kan men zich toegang verschaffen tot deze technologie door middel van demontage van de cilinder. Door de juiste keuze te maken in de diameter van de cilinder is een optimaal  kracht / cyclus verhouding ontstaan. Hiermee is de nieuwe Rotar beton schaar niet alleen één van de sterkste betonscharen maar ook nog eens één van de snelste.

De RCC beton schaar maakt o.a. gebruik van bestaande en beproefde componenten uit onze andere aanbouwdelen. Denkt u hierbij aan onze draaikransen en andere hydraulische componenten als draaidoorvoeren etc.

Ramplifier® technologie

Toepassing:
De nieuwe Rotar beton schaar is optimaal geschikt voor zware primaire sloop van o.a. funderingen, industriële sloop, viaducten, parkeergarages, bunkers etc. De RCC-Series worden veelal in grotere sloop projecten toegepast waar veel bewapend beton moet worden geknipt. De Rotar beton schaar heeft een bijzonder grote bek opening en sublieme krachten. De schaar wordt veelal primair gebruikt voor het neerhalen van de constructies om het daarna in hanteerbare proporties aan te leveren voor verdere verwerking zoals bijv. vergruizen.

Voordelen:
Wisselbare slijtdelen – dit bespaart enorm veel tijd verlies door onderhoud alsmede ook kosten. De slijtdelen zijn bijzonder slijtvast en eenvoudig te monteren met slechts 4 bouten. (ook op locatie)

Extra lange knip messen – De messen voor het knippen van betonijzer zijn wat langer en hierdoor gebruiksvriendelijker. De messen zijn in lijn met de beton slijtdelen, waardoor het voor de machinist eenvoudiger wordt het beton ijzer tussen de messen te geleiden. Middels shims kan men de toleranties en slijtage eenvoudig compenseren.

Eenvoud – Alles wat noodzakelijk is voor de beton schaar is aanwezig. Echter complexe en omslachtige oplossingen worden achterwege gelaten. Eenvoud en minimalistisch design zorgen voor een verhoogde bedrijfszekerheid.

Grote hydraulische capaciteit – Door het hydraulisch systeem te voorzien van grote doorlaten / diameters, wordt er minder weerstand gecreëerd. Dit resulteert in lagere temperaturen, betere cyclustijden, langere levensduur van dichtingen en minder brandstofverbruik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details