Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe Actros SLT voor Van Loo Projects
Jef Van Loo (links), chauffeur Stijn Michiels (midden) en PR-verantwoordelijke Willem Van den Bergh voor de nieuwe Mercedes-Benz Actros L 4463 SLT

Nieuwe Actros SLT voor Van Loo Projects

Laadvermogen als grote troef 

Van Loo Projects is gespecialiseerd in grond-, afbraak- en wegenwerken. Het bedrijf uit Westmeerbeek beschikt hiervoor over een wagenpark van acht Mercedes-Benz Arocs. Die vloot kreeg onlangs het gezelschap van een Actros L 4463 SLT. Een keuze voor zekerheid in door vergunningen complexe tijden.

Van Loo Projects werd in 2003 opgericht door Jef Van Loo en zijn zoon Johan. Jef Van Loo was eerder al met een eigen bedrijf actief in afbraak-, grond- en wegenwerken, toen zijn zoon afstudeerde, stond niets de oprichting van Van Loo Projects in de weg. Het bedrijf is voornamelijk actief in de regio rond Leuven, Mechelen, Brussel en Antwerpen en legt zich vooral toe op eerder grote projecten. Zo is Van Loo Projects momenteel onder meer bezig met de afbraak van het oude Mechelse ziekenhuis. De tak grondwerken voert grondverzetwerken uit in Jette van 40.000 m³, waar zij zowel het uitgraven en de afvoer van de gronden voor hun rekening nemen. In Tessenderlo breken ze 15.000 m³ beton op. Die wordt ter plaatsen gebroken met een eigen mobiele breker, waarbij dit gebroken materiaal samen met om en beide 100.000 m³ aangevoerde grond, de basis vormt voor de nieuwe logistieke site van Weerts Group. Op het vlak van infrastructuurwerken heeft het bedrijf een werf van POM Rumst in uitvoering, een project van meer dan 2 miljoen euro. Van Loo Projects staat tot slot ook zelf in voor de verwerking van het bouwafval dat men afvoert.

Van Loo Projects zal de Mercedes-Benz Actros L SLT inzetten voor het vervoeren van de bouwmachines van het bedrijf

Kleine vloot als bewuste keuze

“Wij hebben er steeds voor geopteerd ons wagenpark eerder bescheiden te houden. Onze vloot Arocs trekkers bestaat dan ook uit slechts acht voertuigen, bijkomend huren wij dagelijks tussen de 20 en 25 trucks in bij onderaannemers. Op die manier kunnen we flexibel inspelen op de noden van onze klanten”, vertelt Jef Van Loo. Bovendien biedt het Van Loo Projects de kans om een groot deel van zijn investeringsbudget te besteden aan gespecialiseerde bouwmachines in alle groottes en gewichten. Van Loo Projects werkte in het verleden al met Mercedes-Benz Trucks samen, maar hernieuwde deze samenwerking toen Van Mossel zijn vestiging in Duffel opende. “Het overgrote deel van het onderhoud zelf doen, maar de centrale ligging van de garage in Duffel is hoe dan ook een troef”, verduidelijkt Jef Van Loo.

Laadvermogen en TRK

De hernieuwde samenwerking tussen Van Loo Projects en Mercedes-Benz wordt extra in de verf gezet door de aankoop van een nieuwe Mercedes-Benz Actros SLT. “Deze truck heeft met zijn 630 pk voldoende vermogen voor het werk waarvoor wij hem inzetten, met name het vervoeren van onze bouwmachines. Bovendien zorgt de Turbo Retarder Koppeling ervoor dat er in geladen toestand minder druk op de koppeling komt, waardoor het manoeuvreren gemakkelijker wordt voor onze chauffeur Stijn Michiels”, benadrukt Jef Van Loo. De belangrijkste reden om voor deze vierassige Actros L SLT te kiezen is volgens de zaakvoerder van Van Loo Projects echter het gewicht dat de Actros SLT in combinatie met de eveneens nieuwe Faymonville diepladeroplegger mag laden. “Met deze combinatie zijn we altijd in orde met de verkeersregels wanneer we een kraan van 40 ton moeten transporteren. Het uitzonderlijk transport van bouwmachines is door de vergunningen immers al complex genoeg, zodat de zekerheid die de nieuwe SLT van Mercedes-Benz ons levert voor ons echt het verschil maakt”, aldus nog Jef Van Loo.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details