Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe Doosan DX250WMH-5 voor material handling

Nieuwe Doosan DX250WMH-5 voor material handling

Doosan introduceert de nieuwe DX250WMH-5 25-tons materiaalverwerker die aan Stage IV voldoet. De nieuwe DX250WMH-5 materiaalverwerker is gebaseerd op de populaire Doosan DX210W-5 21-tons graafmachine op wielen en is speciaal ontwikkeld voor onder meer het sorteren van materialen in bijvoorbeeld de afvalverwerking, recycling en bij sloopwerkzaamheden. In de bosbouw is de machine bij uitstek geschikt voor het vervoer van boomstammen.

De DX250WMH-5 is gebouwd voor de zwaarste toepassingen en beschikt over stabilisatoren voor en achter en een speciaal voor materiaalverwerking ontworpen giek en arm. Een standaard feature is de mogelijkheid om de cabine hydraulisch hoger te zetten om de bestuurder een beter zicht rondom, op het aanbouwdeel en op het werkterrein te geven.In combinatie met de achteruitkijkcamera met display in de cabine heeft de bestuurder een uitstekend zicht over het werkterrein.

De DX250WMH-5 materiaalverwerker is dankzij zijn ergonomische joysticks en het stuurwiel eenvoudig te bedienen. De machine wordt met tweeweg hulphydrauliek en hydraulische rotatie geleverd en is daarmee nog efficiënter in gebruik. De op de hulphydrauliek aangesloten aanbouwdelen kunnen met knoppen op de joysticks of pedalen worden bediend.

De nieuwe DX250WMH-5 materiaalverwerker wordt aangedreven door de 6-cilinder, turbocharged Doosan DL06PA dieselmotor met vloeistofkoeling, die een vermogen van 129,4 kW (173,5 pk) heeft. De DL06PA motor voldoet aan de Stage IV eisen voor uitstoot en is daarmee gemakkelijk en goedkoop in gebruik omdat hij geen roetfilter nodig heeft. Wel maakt hij gebruik van uitlaatgasrecirculatie (EGR) en een selectieve katalysator (SCR) voor de nabehandeling.

Een speciaal door Doosan ontwikkeld systeem, Smart Power Control (SPC, slimme vermogensregeling), maakt de machine efficiënter door de variabele regeling van toerental en pompkoppel, waarbij het toerental automatisch aan de te verwerken lading wordt aangepast.

Aanpasbaar vermogen
Smart Power Control kan in alle vier bedrijfsmodi van de Doosan DX250WMH-5 materiaalverwerker gebruikt worden.Deze vermogensmodi helpen de bestuurder het brandstofverbruik en het machinevermogen optimaal aan de werkomstandigheden aan te passen. De volgende vier vermogensmodi zijn beschikbaar:

 • Power+ (P+) modus: biedt de hoogste snelheden van de werkgroep voor de meest veeleisende toepassingen in materiaalverwerking.
 • Power (P) modus: biedt een hoog vermogen en bijzonder hoge prestaties voor zwaar heffen, snel vrachtwagens laden en snel rijden.
 • Standard (S) vermogensmodus: lager brandstofverbruik maar toch een hoog vermogen voor de meest voorkomende toepassingen in heffen en transporteren.
 • Economy (E) modus: lager brandstofverbruik voor weinig eisende toepassingen. De machine beweegt langzamer voor toepassingen waar nauwkeuriger moet worden gewerkt.

Naast de vier vermogensmodi beschikt de DX250WMH-5 over een hefmodus met een hoger pompkoppel, een laag motortoerental en een automatische boostfunctie .

Er is optioneel een generator leverbaar als een complete oplossing waarvoor geen extra modificaties hoeven te worden aangebracht. Een optionele V-vormige beveiliging beschermt de zijkanten en de onderdelen achter de deuren.

Camera’s en opties
In de cabine biedt een standaard 7 inch kleuren lcd-display nuttige informatie over de onderhoudshistorie en beelden voor de bewaking van de machine. Op het display kunnen ook videobeelden van de standaard achteruitkijkcamera of van een optionele aan de zijkant geplaatste camera worden afgespeeld. Deze camera’s bieden door hun unieke plaatsing een nog beter zicht. In split-screenmodus kunnen tegelijkertijd het beeld van de achteruitkijkcamera en belangrijke machine-informatie worden bekeken. De video van de optionele aan de zijkant geplaatste camera kan afzonderlijk of in split-screenmodus worden bekeken.

Voor de Doosan DX250WMH-5 materiaalverwerker zijn enkele opties af fabriek beschikbaar:

 • Extra werklampen
 • Cabinebescherming
 • Bescherming voor het frame
 • Brandstoffilterpomp
 • Zwaailicht
 • Massieve banden
 • Luchtcompressor

DoosanCONNECT telematica
DoosanCONNECT telematica is standaard op de Doosan DX250WMH-5 materiaalverwerker, inclusief een abonnement voor drie jaar.DoosanCONNECT telematica levert realtime informatie over de locatie van de machine en over het gebruik. De informatie wordt in een eenvoudige gebruikersinterface gepresenteerd en is online beschikbaar op een computer of smartphone met internetaansluiting. Het doel van de telematica is om de gebruikers te helpen hun Doosan-machines te bewaken en de onderhoudskosten terug te brengen.

Ga voor meer informatie over Doosan bouwmachines naar de website: www.doosanequipment.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details