Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe KOMATSU PW158-11 “short tail” mobiele graafmachine

Nieuwe KOMATSU PW158-11 “short tail” mobiele graafmachine

BIA presenteert de nieuwe KOMATSU PW158-11 “short tail” mobiele graafmachine.  Met een indrukwekkend gewicht van 16 ton biedt deze nieuwe graafmachine alle veelzijdigheid en innovatie van de Komatsu PW-11-reeks: ongeëvenaard comfort, intelligente veiligheidsfuncties, uitzonderlijke ergonomie, hoge productiviteit en de meest complete standaarduitrusting beschikbaar op een graafmachine. De machine beschikt, ondanks zijn compacte afmetingen, over een bijzonder hoge hefkracht. 

Kort en krachtig!

In Europa ontworpen en gebouwd, richt de PW158-11 zich exclusief tot Europese klanten. Het  bedrijfsgewicht ligt tussen 15.080 kg en 18.240 kg.  Dankzij zijn een korte radius van slechts  1,9m maar met een hefvermogen van meer dan 5000 kg zonder stabilisators, is deze krachtige machine perfect geschikt voor de zwaarste klussen in een krappe stedelijk omgeving.

Zuiniger en schoner

De Komatsu EU Stage IV motor levert een vermogen van 90 kW (122 pk) bij 2.100 tpm en de Komatsu-dieseloxidatiekatalysator (KDOC) zorgt, samen met de motor en andere uitlaatgasbehandelingscomponenten voor meer efficiëntie en een langere levensduur.  Een nieuw geïntegreerd Selective Catalytic Reduction (SCR) systeem verlaagt de NOx-uitstoot met 80% dankzij AdBlue®. Het geavanceerde elektronische motormanagement garandeert optimale prestaties tegen minimale emissies.

De nieuwe Idle Shutdown-functie voorkomt brandstofverspilling: bij langdurig stationair draaien schakelt de motor automatisch uit en worden de parkeer- en hydraulische bedrijfsrem geactiveerd. De nieuwe viskeuze ventilatoraandrijving, die de optimale snelheid van de koelventilator regelt, vermindert eveneens het brandstofverbruik en beperkt het geluid in de cabine.

Veelzijdig en comfortabel

Een nieuw ECSS anti-pitch-systeem op de giek zorgt voor aanzienlijk meer stabiliteit en comfort bij rijden over oneffen terrein. De bestuurdersstoel is voorzien van  geïntegreerd bedieningshendels, een hoogwaardige vering, automatische gewichtsaanpassing en een pneumatische lendensteun. Optioneel is Joystick Steering (JSS) verkrijgbaar voor nog meer bedieningsgemak en comfort.

Een verbeterd hoge resolutie LCD-scherm met 25 talen geeft een nog duidelijker overzicht op de diverse indicatoren en de performance van de machine. Het standaard KomVision-systeem biedt verhoogde veiligheid: dankzij vier camera’s rondom heeft de machinist een permanent zicht over wat er zicht rond de machine afspeelt.

De PW158-11 kan worden uitgerust met een automatische koppeling voor ​​aanhangwagens tot 8 ton met alle nodige elektrische en hydraulisch aansluitingen. De functies van de trailer kunnen dan worden bediend met de joysticks in de cabine.

Eenvoudig onderhoud

De graafmachine is uitgerust met het Komatsu Equipment Management Monitoring System (EMMS), die via het bedieningsscherm in de cabine alle belangrijke systemen bewaakt en de machinist en technici, dankzij een snelle diagnose en efficiënte troubleshooting, helpt om downtime te minimaliseren.

De PW158-11 is net zoals alle Komatsu-machines ontworpen voor eenvoudig onderhoud dankzij makkelijk toegankelijk service- en smeerpunten, gegroepeerde filters en een optionele automatische smering.

Het KOMTRAX-telematicasysteem, door BIA geïntegreerd in het SmartFleet platform, en het Komatsu Care™-onderhoudspakket optimaliseren de ondersteuning en het beheer van de vloot, beschermen de machine tegen misbruik en zorgen voor maximale efficiëntie en uptime.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details