Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe telescopische laders van Bobcat voor afvalverwerking en recycling

Nieuwe telescopische laders van Bobcat voor afvalverwerking en recycling

Als aanvulling op de succesvolle bouw- en landbouwproducten heeft Bobcat de nieuwe serie ‘Waste Expert’ telescopische laders gelanceerd, die ontwikkeld zijn voor de materialhandling in de afvalverwerking en recycling.

Het prototype van de Waste Expert-machine (gebaseerd op de TL43.80HF), dat Bobcat op de Bauma voor het eerst liet zien, werd namelijk goed ontvangen. De machine had diverse speciale aanpassingen voor het werken met afvalstromen. Bobcat heeft besloten om vier verreikers, namelijk de TL35.70, de TL34.65HF, de TL38.70HF en de TL43.80HF in de markt te zetten als ‘Waste Expert machines’. De vier machines worden allemaal aangedreven door Bobcat Stage IV-motoren met een vermogen van 74,5 of 97 kW (100 of 130 pk). Deze nieuwe Waste Expert telescopische laders bieden hefcapaciteiten van 3,4 tot 4,3 ton en hefhoogtes van 6,5 tot 8 meter.

De telescopische laders van Bobcat hebben zich in de markt reeds bewezen als robuuste, efficiënte en eenvoudig te bedienen machines. Dat zijn essentiële voorwaarden voor het werken in intensieve industriële sectoren zoals afvalverwerking en recycling.

Veelzijdige machines

“Afvalverwerkings- en recyclingbedrijven hebben behoefte aan veelzijdige machines die een grote verscheidenheid aan taken aankunnen, die goed kunnen manoeuvreren in krappe ruimtes en die een maximale efficiency en veiligheid bieden gedurende de werkdag”, zei Olivier Traccucci, senior product manager voor Bobcat Telehandler, over de nieuwe Waste Expert-serie. “Met hun krachtig ontwerp, de indrukwekkende bakopbreekkrachten, efficiënte koelsystemen, een laag zwaartepunt en een lange wielbasis om de stabiliteit en hefcapaciteit te vergroten, zijn onze nieuwe Waste Expert telescopische laders ideaal voor afvalverwerking en recycling.”

“Net als al onze machines zijn de nieuwe Waste Expert telescopische laders gemaakt voor het zwaarste werk, terwijl ze toch alle wendbaarheid en veelzijdigheid bieden die nodig zijn. In de HF-modellen wordt de zeer robuuste bouw gecombineerd met een hoge debietcapaciteit voor een enorme laadproductiviteit en hefcapaciteit.”

Zware werkomstandigheden

Recycling- en afvalverwerkingsbedrijven zijn moeilijke werkomgevingen. Machines die in die omstandigheden werken moeten voldoen aan de allerhoogste eisen. Daarom zijn de nieuwe Waste Expert-machines nog robuuster met zware Dana Spicer-assen en de extra bescherming.

De verreikers beschikken ook over een extra grote giekkop, een stalen giek met hoge treksterkte, een giek met demping en beschermde hydraulische cilinders onder en in de giek. Zoals alle Bobcat telescopische laders hebben de Waste Expert-machines een gelast doosframe dat tegen een stootje kan; een grote bodemvrijheid en over de hele lengte een bodemplaat om de vitale delen te beschermen.

Bovendien zijn de nieuwe Waste Expert-modellen uitgerust met extra functies voor het werken onder zware omstandigheden:

  • Beschermgrille voor voorruit en dak
  • Bescherming van de werk- en wegverlichting
  • Extra bescherming voor de brandstof- en olietanks
  • Bescherming tegen beschadiging van de binnengiek
  • Kantelcilinderbescherming
  • Een FNR-bediening op de joystick en stuurhendel
  • Een automatisch omkerende ventilator
  • Een brandblusser
  • Een witte ruis achteruitrijalarm

 

Het zicht vanuit de cabine is ook van cruciaal belang voor de veiligheid van de machinist en iedereen om hem heen. Bij de Waste Expert-machines biedt de gepatenteerde asymmetrische cabine met ROPS/FOPS-niveau 2 bescherming en een achterruit zonder stijlen een panoramisch zicht rondom.

Eenvoudige bediening

Bobcat Waste Expert verreikers bieden een efficiënte, eenvoudige en veilige besturing met een intuïtieve, variabele transmissie en een automatische parkeerrem voor meer veiligheid en meer gemak voor de bestuurder. De werkmodi Laden en Lossen zijn standaard, net als de ECO-modus, die optimale hydraulische prestaties levert, terwijl het energieverbruik van de motor verminderd wordt. De belangrijkste machine-eigenschappen zijn aangepast om een evenwicht te creëren tussen topprestaties en brandstofverbruik.

Een belangrijk kenmerk van de Waste Expert-machines is natuurlijk de telescoopgiek, die uitstekende reikmogelijkheden biedt en compatibiliteit met een grote reeks verschillende aanbouwdelen, waardoor het bereik en de flexibiliteit verder vergroot worden. Hierdoor kunnen de machines worden gebruikt voor een groot aantal verschillende taken bij onder meer overslagstations, transferstations en recyclinginstallaties. De mogelijkheden om materialen, zoals balen of bulkmateriaal te heffen en te verplaatsen of op hoge opleggers en hoppers te laden, bieden echte voordelen voor de afvalverwerking en recycling.

De HF-technologie biedt een hoog hydraulisch debiet en dankzij de nieuwste generatie 190 l/min load sensing pomp en flow compensated hydraulic distributor zeer goede hydraulische prestaties. Hierdoor kan de operator met aanzienlijk lagere toerentallen werken, waardoor minder brandstof wordt gebruikt en aanzienlijk kortere cyclustijden mogelijk zijn. Om onnodige olieopwarming en vermogensverlies te voorkomen, levert de lastafhankelijke pomp alleen olie wanneer hydraulisch vermogen nodig is.

Bandenopties 

Bobcat biedt verschillende bandenopties voor de verschillende soorten oppervlakken die zich op afval- en recyclinglocaties bevinden. Zo is er de Michelin 460/70R24 BIBLOAD, een staalversterkte band met een ruitvormig loopvlakpatroon dat meer weerstand biedt tegen slijtage en voor een soepele rit zorgt. De Nokian 480/65R24 Tri Steel-band is een speciale staalversterkte band die ideaal is voor afvalverwerkings- en recyclinginstallaties en voor industrieel gebruik dat een hogere lekbestendigheid vereist.

De derde optie is de nieuwe Camso TLH 792S 13 R24, een robuuste band met een lekvrije werking en een uitstekende tractie bij extreem gebruik en optimale stabiliteit, duurzaamheid en comfort. Uitgerust met deze band hebben de machines een maximale rijsnelheid van 15 km/u en zijn ze voorzien van versterkte assen voor zwaar gebruik.


Voor meer informatie over de modellen zie www.bobcat.com.

TL35.70 – beknopte specificaties

Maximaal hefvermogen: 3500 kg

Maximale hefhoogte (op 24 inch banden): 6975 mm

Maximaal horizontaal bereik: 3915 mm

Motorvermogen: 100 pk

TL34.65HF – beknopte specificaties

Maximaal hefvermogen: 3400 kg

Maximale hefhoogte (op 24 inch banden): 6415 mm

Maximaal horizontaal bereik: 3282 mm

Motorvermogen: 130 pk

TL38.70 – beknopte specificaties

Maximaal hefvermogen: 3800 kg

Maximale hefhoogte (op 24 inch banden): 6975 mm

Maximaal horizontaal bereik: 3915 mm

Motorvermogen: 130 pk

TL43.80HF – beknopte specificaties

Maximaal hefvermogen: 4300 kg

Maximale hefhoogte: 7500 mm

Maximaal horizontaal bereik: 4000 mm

Motorvermogen: 130 pk

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details