Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Onmisbaar op grote hoogte: de hijslastcamera
Op de LCD-monitor in zijn cabine kan de kraanmachinist goed zien wanneer een hijsbeweging gevaarlijk wordt en meteen corrigerende maatregelen treffen..

Onmisbaar op grote hoogte: de hijslastcamera

Wie hijsen en heffen zegt, denkt aan veiligheid. Bij het verkeerd neerkomen van zware lasten, laten de gevolgen zich raden. Van materiële schade tot ernstige lichamelijke letsels. Investeren in een hijslastcamera is dan ook geen overbodige luxe. Via de monitor heeft de machinist een duidelijk en direct zicht, wat een pak veiliger én efficiënter is. BCS camerasystemen vormen sinds jaar en dag een kwalitatieve referentie in de sector, met E.T.A. Systems uit Kontich als exclusieve Belgische verdeler.

Als je erbij stilstaat dat torenkranen met gemak hoogtes van 100 m bereiken en lasten hijsen tot wel 50 ton, dan is het zaak om de werkzaamheden uiterst gecontroleerd te laten verlopen. Bevindt er zich niemand te dicht in de buurt? Is alles in orde met de hijsbanden en -haken? Dankzij de cameratoepassingen van E.T.A. Systems verliest een kraanmachinist zijn hijslast geen moment uit het oog zelfs niet bij blind hijsen achter een gebouw of obstakel.

De inhoud van de koffer met het BCS camerasysteem, inclusief zonnepanelen.

Eerst kijken dan hijsen

Om hijswerkzaamheden sneller, efficiënter én veiliger te laten verlopen, maakt een BCS camerasysteem op elke afstand een duidelijk zicht mogelijk. Erg handig als veilige dodehoekbewaking! Marc Aertsen, zaakvoerder van E.T.A. Systems legt uit hoe het werkt: “Dankzij dit geavanceerde camerahulpsysteem ziet de kraanbestuurder op de bijhorende monitor wat er zich allemaal rond de hijslast afspeelt. De camera – die bovenop de kraanarm gemonteerd wordt – zoomt namelijk in op de hijslast, detecteert de aanwezigheid van obstakels en stuurt real-time beelden door naar de cabine. Dankzij een sterke zoomfunctie zijn alle details te zien, zelfs een 2 euromunt die op de grond ligt! Verder is er keuze uit een 10- of 13-inch LCD-scherm.”

Totaalservice op maat

Van ruwterrein- tot torenkranen, stationair of mobiel, met vaste giek of telescopisch uitschuifbaar,… E.T.A. Systems levert en plaatst camerasystemen voor verschillende types hijskranen en voldoet zo aan alle noden. Afhankelijk van de aard van de hef- en hijstaken, bestaan er andere toepassingen: met bekabeling, draadloos of zelfs uitgerust met een zonnepaneel, zoals het type VH-1250. Bovendien waarderen BCS-gebruikers de klantgerichte service van het Kontichse bedrijf. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details