Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Onze catalogus is een goudmijn voor de liefhebber van aanbouwdelen

Onze catalogus is een goudmijn voor de liefhebber van aanbouwdelen

Bij Attec International bv in de Oostrozebekestraat te Markegem is het nooit rustig. Dan kan ook niet met een catalogus van maar liefst 220 pagina’s vol aanbouwdelen. Van de zwenkbare veegborstel en de asfaltverdeler tot de duwbezem in standaard of heavy duty uitvoering. Met een handige onderverdeling in aanbouwdelen voor laders, gravers en heftrucks.

In de afgelopen 43 jaar is Attec uitgegroeid tot een internationaal bekende en steeds actievere leverancier van enerzijds vele standaard aanbouwdelen maar ook geheel innovatieve producten uit eigen werkplaats. De inmiddels duizenden dealers over de gehele wereld kunnen daardoor putten uit een catalogus waarin meer dan honderd verschillende aanbouwdelen zijn te vinden. Desondanks zijn er altijd klanten die iets eigens of iets bijzonders wensen voor een specifieke toepassing. Die zijn bij Attec aan het goed adres. Niet zozeer de prijs, maar vooral de kwaliteit en inventiviteit spreekt hen aan. Immers, was het niet medeoprichter Marc Vangaever die al in 1984 de wereldberoemde veegborstel met opvangbak bedacht en later het patent daarvan doorverkocht aan Bobcat, waardoor die inmiddels verder doorontwikkelde veegborstel nu het meest verkochte aanbouwdeel ooit is. Wereldwijd!

Strategische zet

Het huidige leidinggevende team bestaat uit Sales Manager Geert Van Lanckere, Product Manager Claude Vandenberghe en CEO Dries Vangaever. Dries nam in 2015 het heft in handen. Na een carrière van 22 jaar in de serviceafdeling van Bobcat verkocht hij zijn aandelen van het Bobcat-distribiteurschap onder Vangaever NV aan zijn oom en neef en verwierf hij de volle zeggenschap over de constructieafdeling van de fabriek in Markegem. Dat maakte Attec tot volwaardig fabrikant en was het niet langer een verdeler. Vervolgens verhuisde hij het hoofdkantoor en het magazijn van Attec naar de fabriek in Markegem. Deze strategische zet van Dries was het begin van een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf. Het resulteerde in meer vertrouwen bij klanten en opende heel wat nieuwe deuren in het Attec-merk voor verdelers, producenten en eindgebruikers over heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Die zorgen er ook dit jaar weer voor dat het druk is op de werkvloer, ondanks en wellicht een beetje dankzij Covid, maar in ieder geval omdat stilstand van machines door falende aanbouwdelen kost wat kost voorkomen moet worden. Daar weten ze in Markegem wel raad mee.

Kwaliteit en korte levertijd

Het lijkt wel of klanten meer haast hebben en ze daarnaast graag goed geld willen betalen voor kwalitatief hoogstaande producten. Het tekent het beleid van Attec, dat uitgaat van een zevental uitgangspunten. Het begint bij een team van mensen die zeer gespecialiseerd zijn in hun vak. Vervolgens wordt bij de productie van aanbouwdelen gebruik gemaakt van hoogwaardige onderdelen en richt de ontwikkeling zich op alle machinemerken, zodat elke klant altijd geholpen kan worden, ongeacht hoe zijn machinepark in elkaar steekt. Het resultaat is een volledig aanbod aan kwalitatieve aanbouwdelen voor alle soorten toepassingen voor alle merken.

Waar Attec ook graag op boogt is de professionele dienstverlening, niet alleen tijdens de verkoop, maar vooral ook in het natraject – de beroemde ‘After Sales’. Grote kracht van het bedrijf is – we zeiden het al eerder – de productie in eigen fabriek van op maat gemaakte aanbouwdelen en speciale verzoeken op aanvraag. En dat allemaal met zo kort mogelijk levertijden, want lang wachten willen klanten tegenwoordig ook al niet meer.

Jongste stap is de ontwikkeling van specifieke aanbouwdelen, zoals grijpers en vorken, voor minder intensief gebruik op kleinere machines. Door onderscheid te maken ten opzichte van de bestaande aanbouwdelen – die nu gekwalificeerd worden als ‘zware toepassingen’ – wil Attec beide gebruiksgroepen van dienst zijn, zowel de minder intensieve als de veeleisender.

Catalogus is gewoon te downloaden
Die uitgebreide catalogus van 220 pagina’s is gewoon voor iedereen te downloaden op de website van Attec (www.attec.be). Prijzen zult u er echter niet in vinden, daarvoor is het slimmer om contact op te nemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details