Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
“Recordaantal inschrijvingen bij Matexpo Awards”

“Recordaantal inschrijvingen bij Matexpo Awards”

“Ik ben zeer blij met het recordaantal van 65 inschrijvingen voor onze drie Awards. In 2017 vonden we 40 aanmeldingen al heel hoog, nu zien we dat er echt veel innovatie in de markt is en bedrijven de moeite nemen om zich in te schrijven. Dat geldt niet alleen voor de bestaande Innovation en Green Award, maar zeker ook voor onze nieuwe Safety Award,” zo reageert een enthousiaste Gregory Olszewski op onze openingsvraag.

matexpo-gregory-01-g.-olszewski-kopieren

Gregory Olszewski: “Ik ben zeer blij met het recordaantal van 65 inschrijvingen voor onze drie Awards.” (Beeld: Johan Stock)

 

De voorheen twee en nu drie Awards zijn één van de paradepaardjes van de Matexpo. De uitreiking vindt ook dit keer weer plaats op de avond voorafgaand aan de eerste beursdag. Dinsdagavond 10 september weten we welke drie standhouders – gekozen uit 3 x 3 = 9 nominaties – zich Award-winnaar mogen noemen. Ze worden bekend gemaakt door een nieuwe juryvoorzitter. Leo Van Hoorick, al geruime tijd curator Autoworld Museum Brussels, heeft de voorzittershamer namelijk overgedragen aan Danny van Parys, bij velen bekend als de vriendelijke bladmanager Industrie & Bouw van de Professional Media Group. Hij geeft bij de jurering leiding aan een breed team van deskundigen vanuit met name het bedrijfsleven.

Uitstekende locatie

Gregory Olszewski is al weer enkele jaren de succesvolle managing director van de succesvolle Matexpo materieelvakbeurs in Kortrijk Xpo. Al in april van dit jaar, met nog enkele maanden te gaan, kondigde hij aan dat “Matexpo 2019 al volledig is uitverhuurd.” Die situatie is niet wezenlijk veranderd, want alternatieven zijn er niet of nauwelijks: “Er is echt geen vierkante meter meer beschikbaar.”

matexpo-gregory-05-rode-loper-kopieren

Romantiek op de rode loper. Wanneer aan het eind van de beursdag het publiek huiswaarts keert en de machines alleen achter blijven.

 

Uitwijken naar een geheel andere beurslocatie is niet aan de orde en zou ook niet verstandig zijn. Iedereen weet inmiddels de Kortrijk Xpo wel te vinden en de organisatie draait als een zonnetje. “Bovendien moeten we ons realiseren,” zegt Gregory, “dat je niet zo gemakkelijk een locatie vindt waar, naast voldoende binnenruimte in de hallen, er ook voldoende buitenruimte is met zo hier en daar de gewenste demonstratiemogelijkheden.”

Uitwijkmogelijkheden

Op Kortrijk Xpo zijn we wat dat betreft ook als bezoekers zeer verwend. Een dergelijk succesvolle situatie verstoren is niet handig. Dat er best nog wel uitwijkmogelijkheden zijn, bewijst de vorig jaar voor het eerst gehouden en meteen zeer goed bezochte Demo Days in Braine-l’Alleud. Zo’n apart evenement haalt toch de druk wat af van Matexpo zelf. Wie weet kan dat wellicht ook voor andere deelgebieden een oplossing bieden?

Parkeren op Evolis Bussines Park

Woensdag 11 september om 10.00 uur gaan officieel de deuren open van de 38ste editie van Matexpo. Zondag 15 september om 17.00 is het feest afgelopen en sluiten de deuren weer. Ook dit jaar worden er in die vijf dagen weer zo’n 40.000 bezoekers verwacht door de circa 400 standhouders.

Die bezoekers komen voor het overgrote deel met de auto en dan is gemakkelijk en snel parkeren een groot goed. Voor het eerst is gekozen voor een groot en iets verder weg gelegen parkeerterrein, zoals dat van het Evolis Bussines Park. Daar is de ondergrond niet zo snel drassig wanneer er een buitje valt. Bovendien is het parkeren daar een veel overzichtelijker situatie en kunnen er veel meer shuttlebussen rijden tussen parkeerterrein en entree van Matexpo. Lopen naar het beursterrein is af te raden, enerzijds uit oogpunt van veiligheid, anderzijds omdat de afstand vrij groot is en het al snel 40 minuten wandelen wordt.

matexpo-gregory-02-green-award-kopieren

Dat spannende moment waarop de juryvoorzitter de winnaar bekend maakt, in dit geval van de Green Award in 2017.

 

Extra plek in het weekend

Het Evolis Business Park ligt naast autosnelweg E17 bij afslag 3 = Kortrijk-Oost. Vanaf Gent gezien gaan we dus een afslag eerder de weg af. “Op zaterdag en zondag zijn er zelfs extra parkeerplaatsen beschikbaar, omdat dan ook enkele parkeerterreinen van op het Business Park gevestigde bedrijven kunnen worden ingezet,” zo voegt Gregory er graag aan toe. Was het parkeren door bezoekers tijdens vorige edities van Matexpo op onderdelen nog problematisch, dit keer moet het veiliger, schoner en overzichtelijker verlopen. Tenminste, als iedereen zich aan de aanwijzingen en instructies houdt……

Matexpo app en vloerstickers

De handige Matexpo app is inmiddels te downloaden. Hij bevat veel praktische informatie: een overzicht van alle standhouders, de diverse events tijdens de beurs en allerhande verdere praktische info. Maar er is meer, zo vertelt een enthousiaste Gregory: “Bezoekers kunnen straks via geolocalisatie op hun mobile phone zien, waar ze precies zijn op het beursterrein en waar de te bezoeken stands zich bevinden. Dat zal heel prettig werken zo verwachten wij.” Overigens is het traditionele gedrukte plan straks ook nog beschikbaar, zo voegt hij er ter geruststelling aan toe.

Ander opvallend nieuwtje zijn de grote rode stickers met het standnummer. We gaan die opvallende stickers aantreffen op de vloer van het gangpad direct voor de stand, zodat het in aansluiting op de Matexpo app heel eenvoudig moet worden om een stand te vinden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details