Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Ruimte, veel ruimte om snel verder te groeien
Lecarbo is de officieel Case-dealer in West-Vlaanderen en dat is goed te zien op het buitenterrein.

Ruimte, veel ruimte om snel verder te groeien

Lecarbo bv is verhuisd! De nieuwe loods is maar liefst drie keer zo groot als de vorige en dat biedt ruimte, veel ruimte om verder te groeien. Tijdens het ‘opendeurweekend’ eind oktober konden bezoekers een kijkje nemen op de nieuwe locatie. Die is zoals eerder gezegd “Slechts een boogscheut verderop, maar laat een wereld van verschil zien.”

Als sinds 2008 is Lecarbo actief in verkopen, verhuren en herstellen van graafmachines. Dat gebeurde vanaf een vertrouwd adres: de Kasteelstraat in Geluveld. Lecarbo is de officieel Case-dealer in West-Vlaanderen en dealer voor de eveneens bekende merken Takeuchi en Giant. Die zorgen jaar in jaar uit voor een sterke groei en dat maakte een ruimere locatie noodzakelijk. Die is gevonden in de ambachtelijke zone Polderhoek te Zonnebeke.

De nieuwe locatie aan de Kortekeerstraat 10 is slechts 1,5 km verwijderd van de huidige, maar bij het bezoek werden de verschillen goed zichtbaar. Zo is de nieuwe loods inderdaad maar liefst drie keer zo groot als de huidige en biedt het magazijn veel meer voorraadruimte. Dat de loods er redelijk leeg bij stond werd op het buitenterrein uitgebreid gecompenseerd. Daar stonden ze opgesteld, de mini, midi en grote rupsgraafmachines van het merk Case. Uiteraard werd met belangstelling gekeken naar fraaie exemplaren van de nieuwe D-series minigravers en de nieuwe E-series ‘verbeterde’ grote graafmachines.

De nieuwe loods is inderdaad maar liefst drie keer zo groot als die aan de Kasteelstraat.

De klant staat altijd voorop

Bij Lecarbo houden ze het simpel. Het gaat namelijk om de klant en wat die nodig heeft om zijn werk zo goed mogelijk te kunnen verrichten. Vandaar de gevleugelde woorden: “Bij verkoop van nieuwe machines kijken we altijd samen met de klant welke machine het best past bij het werk dat hij doet.” Dat kan zelfs een goed uitziend exemplaar uit het beperkte aanbod van 2dehands machines zijn.

Lecarbo levert service aan alle merken machines. Specialiteit is het leidingwerk voor de bediening van sorteergrijpers. Ook worden regelmatig boomklemmen gemonteerd en ook hier weer ongeacht het merk. Voor zoveel service aan zoveel klanten is veel ruimte nodig. In Geluveld werkten de techniekers eigenlijk in een te kleine werkplaats. Daarom heeft Lecarbo de nieuwe grotere werkplaats extra efficiënt laten inrichten. Daarnaast biedt de nieuwe loods meer ruimte voor het op maat maken van metaalconstructies en neemt het magazijn in de Polderhoek een grote sprong voorwaarts. Het heeft een tweetal mooie liftkasten gekregen voor een nog grotere opslag en voorraad.

Met belangstelling werd door bezoekers gekeken naar de binnen opgestelde minigravers en grote graafmachines.

Nieuw gamma minigravers D-series

De nieuwe D-serie minigravers omvat in totaal 20 modellen, die in Italië worden geproduceerd door Eurocomach. Ze zijn helemaal voorbereid op alle vereisten van de Europese markt. Het gaat om 11 modellen in het bereik van 1 tot 3 ton; 5 modellen in het bereik van 5 tot 6 ton en 2 volledig elektrische modellen. De Zero Tail Swing-modellen zorgen voor een optimale manoeuvreerbaarheid in krappe ruimtes. Volgens Case gaat het met 4 modellen in het bereik tussen 2 en 6 ton om het breedste aanbod van 2-delige giekmodellen op de markt.

Het eerste vanaf dit jaar leverbare elektrische model is de 1,3 ton wegende CX15EV. Hij heeft een 16kW elektromotor met 21,5kWh accu die met een externe snellader in minder dan twee uur is op te laden.

Een ruimere locatie werd noodzakelijk. Die is gevonden in de ambachtelijke zone Polderhoek te Zonnebeke.

Vernieuwde graafmachines E- series

CASE doopte de nieuwe reeks grote rupsgraafmachines niet zomaar om tot E-series. Die ‘E’ staat namelijk voor ‘enhanced’ oftewel ‘verbeterd’. En dat is zowat de gehele machinelijn. Ze zijn nog robuuster geworden en tegelijkertijd is het onderhoud vereenvoudigd door de onderhoudsintervallen voor motorolie, olie- en brandstoffilters te verdubbelen tot maar liefst 1.000 uur. Wat ze ook onderscheid is de schonere en zuiniger (-17%) Stage V motoren van FPT (Fiat Powertrain Technologies). Ook hebben ze een geoptimaliseerd hydraulisch systeem met meerdere werkmodi en is de bediening dankzij het gepatenteerde CIHS systeem nauwkeuriger geworden.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details