Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Samen naar meer duurzaamheid: elektrische minigraafmachine en nieuwe slogan 
Voor zij die niet kunnen wachten tot Bauma 2022 om de nieuwe SV17e in actie te zien, heeft Yanmar Compact Equipment een korte videopresentatie voorbereid, die kan worden bekeken op de website.

Samen naar meer duurzaamheid: elektrische minigraafmachine en nieuwe slogan 

Yanmar Compact Equipment geniet al lang een welverdiende reputatie als motorenfabrikant die duurzame technologie met een zeer laag brandstofverbruik aanbiedt. Het bedrijf beschikt tevens over heel wat expertise op het vlak van elektrificatie en lanceert nu een eerste prototype van een elektrische minigraafmachine: de nieuwe SV17e. Deze innovatie symboliseert een belangrijke strategische stap in de transformatie van Yanmar Compact Equipment, die de onderneming onlangs onderstreepte met de onthulling van haar nieuwe slogan: ‘Together We Build’.

Met de slogan ‘Together We Build’ stuurt Yanmar CE een krachtig, maar eenvoudig signaal de wereld in. Het impliceert een collectief engagement en gedeelde ambities en doelstellingen bij klanten, concessiehouders en het volledige team van Yanmar CE. In een snel veranderende wereld als de onze vormt ‘Together We Build’ een positieve boodschap van hoop en eenheid, inclusief de belofte om voor ons allen een betere toekomst te garanderen. 

Giuliano Parodi, CEO van Yanmar CE

Stil en emissievrij

De kernwaarden achter het merk weerspiegelen een modern bedrijf dat luistert naar klanten, een vertrouwensrelatie opbouwt met partners, zeer competent is en een praktische aanpak hanteert, maar dat bovenal klanten kan inspireren en in staat kan stellen om hun ultieme doelen te bereiken.

Giuliano Parodi, CEO van Yanmar CE: “Ons doel is om, samen met ons dealernetwerk, sterkere relaties op te bouwen en nog meer (meer)waarde voor onze klanten te creëren. Onze inhoudelijke transformatie zal van toepassing zijn op ons hele bedrijf en zal nieuwe producten omvatten die gebruikmaken van alternatieve brandstoftechnologieën. Het SV17e-prototype toont duidelijk aan dat we de intentie hebben om een duurzame onderneming te creëren voor onze klanten en dealers.” 

De SV17e is een minigraafmachine in het segment van 1,5 tot 2,0 ton. Gevoed door een efficiënte elektrische aandrijving en robuuste 48 voltaccu’s met snellaadmogelijkheid, is het een stille, emissievrije machine die is ontworpen om aan de meest veeleisende emissiebeperkingen te voldoen. Conform het engagement van Yanmar Compact Equipment om een uitzonderlijke klantenervaring te creëren, gaan de troeven van de SV17e verder dan het elektrische karakter. Het ontwerp- en engineeringteam heeft zich tot doel gesteld om een machine te ontwikkelen die het hoogste niveau van comfort, ergonomie, bedieningsgemak, precisie en controle biedt.

De SV17e is een minigraafmachine in het segment van 1,5 tot 2,0 ton.

Performant prototype 

Met het oog op de commerciële introductie op Bauma 2022 wordt het SV17e- prototype momenteel onderworpen aan de strenge producttests van Yanmar. Deze praktijktests op moeilijk terrein zijn compromisloos om een duurzaam, betrouwbaar ontwerp en een dito engineering te kunnen garanderen.    

Sota Takami, Engineering Manager bij EMEA: “Tot nog toe zijn we zeer tevreden met de prestaties. Zoals van ons verwacht wordt, hanteren wij een rigoureus testregime dat elk aspect van de machine tot het uiterste drijft. De SV17e heeft tijdens al deze tests uitstekend gepresteerd. We zijn bijzonder tevreden over de kracht en de controle van de machine. Het is natuurlijk een stille, emissievrije machine, maar dat is op zich niet genoeg. We moeten een geweldige gebruikservaring voor de operator creëren. Ik ben ervan overtuigd dat professionele gebruikers zich zeer op hun gemak zullen voelen met deze machine. Ze zullen zeker over het vermogen, de controle en de stuurprecisie beschikken die nodig zijn om zowel grote als kleine klussen te klaren.”

Voor zij die niet kunnen wachten tot Bauma 2022 om de nieuwe SV17e in actie te zien, heeft Yanmar Compact Equipment een korte videopresentatie voorbereid, die kan worden bekeken op de website. Deze beknopte video legt de nadruk op het vermogen, de controle en de precisie van de nieuwe machine en bewijst dat zelfs de kleinste werkzaamheden gebaat zijn bij deze bijzondere innovatie van Yanmar.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details