Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Service en vertrouwen als basis voor een duurzame materieelpartner
Aan het uitgebreide machineaanbod voegt SMT een full service dienstverlening toe, op maat gevormd rondom de volledige levenscyclus van een machine.

Service en vertrouwen als basis voor een duurzame materieelpartner

Als toonaangevend full service distributiebedrijf gespecialiseerd in machines en vrachtwagens mikt SMT steevast op duurzame partnerships. Een mooi voorbeeld daarvan is de samenwerking met de gerenommeerde Aertssen Group, dat in zijn vloot beschikt over heel wat Volvo materieel van SMT. “SMT is al jaar en dag één van de trouwe leveranciers van Aertssen Group”, vertelt Mario Maes, Procurement & Technical Manager bij Aertssen Group.

“Het Volvo-aandeel in onze vloot is ook behoorlijk groot. We spreken dan over wielladers, dumpers en kranen.”

SMT focust op het leveren van machines en materiaal voor de bouw, material handling, recycling en transportindustrie. “Bij SMT plaatsen we onze klanten in het hart van alles wat we doen en bouwen we langdurige partnerships op om hun groei te ondersteunen”, klinkt het. “We bieden onze klanten duurzame en geïntegreerde oplossingen door apparatuur te verkopen en te huren, full-service onderhoud en reparaties uit te voeren en onderdelen te verkopen. We voeren een selectieve strategie voor meerdere merken, gericht op premiummerken die hun reputatie hebben verdiend en toonaangevend zijn op het gebied van totale eigendomskosten, levensduur, connectiviteit, duurzaamheid, comfort en veiligheid.”

Voor Aertssen Group acteert SMT als betrouwbare Volvo-verdeler. Een samenwerking die al ver teruggaat in de tijd. Mario Maes: “SMT is al jaren één van onze bevoorrechte partners. We kunnen hier zeker spreken van een duurzaam partnership. Dat is iets waar we bij Aertssen Group steeds naar streven. Het Volvo-aandeel in onze vloot is ook behoorlijk groot. We spreken dan over wielladers, dumpers en kranen. Wat de dumpers betreft spant Volvo bij ons de kroon. Met de komst van de wielladers is het percentage Volvo materieel bij Aertssen Group de voorbije jaren nog gegroeid.”

Wat de dumpers betreft spant Volvo bij Aertssezn Group de kroon.

Full service

Aan het uitgebreide machineaanbod voegt SMT een full service dienstverlening toe, op maat gevormd rondom de volledige levenscyclus van een machine. Deze service is gericht op het maximaliseren van de beschikbaarheid van machines voor onze klanten om de laagst mogelijke operationele kosten te bereiken (TCO-management). “En als het toch een keer niet helemaal goed gaat, staan we borg voor een snelle en accurate dienstverlening om storingen te verhelpen”, klinkt het. “Dat doen we met onze eigen volledig uitgeruste werkplaatsen op strategische locaties in de Belux en met nachtelijke bevoorrading van onze buitendienst service technici.”

Mario Maes: “Net als voor al onze andere leveranciers zijn we ook voor SMT streng, maar rechtvaardig. We zijn trouw aan onze leveranciers, maar we houden wel rekening met een aantal parameters die we ook geregeld testen en vergelijken zoals verbruik, betrouwbaarheid, service, TCO … Op die manier beoordelen en bepalen we onze partners. Want het is zeker niet alleen de aankoopprijs die telt. Levertermijnen, een flexibele service, snelle interventies bij eventuele problemen of kinderziektes en snel geleverde wisselstukken zijn minstens even belangrijk. Daarom leggen we, zeker bij grote aankopen, ook SLA’s vast. Een gegarandeerde snelle en accurate service is voor Aertssen Group zeer belangrijk.”

Als toonaangevend full service distributiebedrijf gespecialiseerd in machines en vrachtwagens mikt SMT steevast op duurzame partnerships.

Groene vloot

Als toonaangevende fabrikant wil Volvo op ecologisch vlak een verschil maken en verandering stimuleren door nuluitstoot na te streven en zo hun klanten te helpen om hun activiteiten CO2-neutraal te maken. Ook daar vinden Aertssen Group en SMT elkaar want ook bij Aertssen Group staat het verkleinen van de ecologische voetafdruk continu op de agenda. “Wat ons autopark betreft hebben we vorige zomer gigantische stappen ondernomen en vandaag rijden we ongeveer 95 % elektrisch. In 2023 worden er enkel nog elektrische wagens in de vloot opgenomen. We hebben ook geïnvesteerd in laadpalen, zowel bij ons op de site als bij de mensen thuis. Ook wat ons materieel betreft, zitten we er heel dicht op. Zo ging ik onlangs nog naar Volvo in Zweden om op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het vlak van elektrificering en ook op de bauma beurs waren we aanwezig, onder andere om de alternatieve mogelijkheden van elektriciteit en waterstof te bekijken. We zijn dus voortdurend op zoek naar mogelijkheden om onze vloot te vergroenen en experimenteren ook met HVO brandstoffen als tussenstap”, besluit Mario Maes.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details