Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Site Map & Management, Site Simulation, Drone Services en Operator training
Het opleidingenprogramma van de SMT Academy is volledig opgesteld vanuit “Operators View”. Stap 1 is de basis training rond veiligheid en machinegebruik. Stap 2 is de Advanced Operator Training, beter gekend als de EcoOperator-training.

Site Map & Management, Site Simulation, Drone Services en Operator training

Lagere bedrijfskosten, een verhoogde productie, verbeterde operationele efficiëntie en ook nog eens minder CO2-uitstoot! Welke ondernemer wil dat nu niet? Bij SMT Belux hebben ze daar een heel programma hulpmiddelen voor ontwikkeld: de SMT Solutions & Academy.

Site Map & Management is een geavanceerd digitaal hulpmiddel bij zaken als veiligheid, efficiëntie en productie. Bovendien biedt het 24/7 real time inzicht in alle on-site operaties.

Onder de noemer van SMT Solutions bundelt SMT Belux een combinatie van allerhande producten en diensten die specifiek zijn afgestemd op de behoefte van ondernemers, zodat die hun machines efficiënter en optimaler kunnen gebruiken. Dat resulteert in lagere bedrijfskosten en begint al bij een forse brandstofbesparing, met een lagere CO2-voetafdruk als welkome bijkomstigheid. Bij de productieverhoging wordt gekeken naar het gebruikspercentage en gestreefd naar een hoger tonnage per machine-uur.

De door SMT Belux aangeboden diensten variëren van een minimale actie met enkel advies tot langdurige samenwerkingsprojecten. Die kunnen gericht zijn op een duurzame efficiëntieverbeteringen, met bijvoorbeeld een duidelijke focus op CO2-vermindering, een lager verbruik van natuurlijke hulpbronnen en/of naleving van de strenger wordende EU-regelgeving. Mooi is ook dat de voortgang van die samenwerkingsprojecten overal ter wereld in real time kan worden opgevolgd. Dat maakt het mogelijk om direct in te grijpen op basis van feitelijke informatie.

Dat alle benodigde informatie voortdurend binnen handbereik is maakt het mogelijk om bijvoorbeeld de verkeersomstandigheden op de site te optimaliseren voor een maximale productiviteit.

Site Map & Management

Belangrijk speerpunt binnen de SMT Solutions is Site Map & Management, een geavanceerd digitaal hulpmiddel bij zaken als veiligheid, efficiëntie en productie. Bovendien biedt deze oplossing 24/7 real time inzicht in alle on-site operaties. Het is een krachtige tool om het inzicht in de bedrijfsactiviteiten te optimaliseren en zodoende de site naar een hoger niveau te tillen voor meer efficiëntie, productiviteit, minder CO2 en duurzamer ondernemen.

Via het Office Portal heeft de projectleiding altijd een actueel en volledig overzicht van de locatie en de data van de in gebruik zijnde machines. Dat alle benodigde informatie voortdurend binnen handbereik is maakt het mogelijk om bijvoorbeeld de verkeersomstandigheden op de site te optimaliseren voor een maximale productiviteit. Daarbij gaat de veiligheid op de site ook omhoog, omdat de site manager of operator direct kan reageren op de actuele omstandigheden op het terrein en vervolgens maatregelen invoeren, zoals snelheidsbeperking. De kracht van Site Map & Management is daarbij, dat deze wijzigingen in een oogwenk aan alle gebruikers zijn door te geven. Dat zorgt voor een betere bewustwording en communicatie met als resultaat een hogere productiviteit.

Met behulp van drones opent zich een nieuwe wereld voor projectanalyse. Het is een baanbrekende innovatie en SMT Belux helpt klanten daarbij graag.

Site Simulation

Om de site efficiënter te beheren tegen lagere kosten biedt SMT als oplossing Site Simulation aan. Daarmee wordt uw site gedeeltelijk of volledig gesimuleerd en geanalyseerd; uitgaande van de berekening van het aantal nodige machines in combinatie met alle activiteiten ter plaatse. Het resultaat is: een beter inzicht in het productieproces en alle bijbehorende kosten. Belangrijk plus is het lagere brandstofverbruik en daarmee niet alleen financiële voordelen, maar ook een geringere ecologische voetafdruk en minder impact op het milieu.

Drone Services

Met behulp van drones opent zich een nieuwe wereld voor projectanalyse. Het is een baanbrekende innovatie en SMT Belux helpt klanten daarbij graag om die innovatie goed te benutten en zodoende de bedrijfskosten te verlagen. Het gespecialiseerde SMT-droneteam bestaat uit opgeleide piloten die in het bezit zijn van alle nodige certificaten, plus de ervaring om opdrachten tot een goed einde te brengen. De lijst met mogelijkheden wordt steeds langer, startende met een 3D-Mapping tot een volledige Site Simulation & stock opvolging.

Met Site Simulation wordt uw site gedeeltelijk of volledig gesimuleerd en geanalyseerd; uitgaande van de berekening van het aantal nodige machines in combinatie met alle activiteiten ter plaatse.

Operator training

Betrouwbare en efficiënte machines zijn belangrijk, maar het zijn vooral de prestaties van de operator die het verschil maken. De Operator trainingen zijn bedoeld voor nieuwe & ervaren machinisten, met of zonder specifieke training in het gebruik van Volvo machines. Naast de basisfuncties en veilige bedieningstechnieken gaan ze ontdekken hoe de machine correct te gebruiken. Reeds ervaren operatoren kunnen een geavanceerde vervolgcursus volgen. Die helpt machinisten productiever te werken en het brandstofverbruik, machineslijtage en ongeplande stilstand substantieel te verminderen. Deze opleidingen worden steeds volledig op maat van uw bedrijf uitgewerkt.      ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details