Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Sláinte, op de nieuwe puinbreker!

Sláinte, op de nieuwe puinbreker!

Mocht u geen Ierland kenner zijn: Sláinte betekent ‘proost’ in het Iers. Ondanks het spreekwoord “Wat je van ver haalt, is lekkerder” neemt Smet Rental in Verrebroek geen enkel risico. De jongste telg in het assortiment puinbrekers is geboren en getogen op Ierse bodem, maar niet eerder naar België gekomen voordat Stefaan Smet en Manath Gevaert hem met eigen ogen aanschouwd hebben op Ierse grond.

GWW sprak met Valérie Smet en Manath Gevaert (Technical Operations Manager) over deze opmerkelijke toevoeging aan het toch al zeer rijke verhuurprogramma.

De machine is compact en draait met een diesel generator.

 

‘We rent your future’

Louis Smet deed een tijd geleden op social media de uitspraak: “Onder ons motto ‘We rent your future’ zoeken wij altijd naar nieuwe machines die ons machinepark kunnen uitbreiden en verbeteren. Op deze manier blijven wij ons steeds onderscheiden van de concurrentie en spelen wij in op zowel de vraag van de klant, als op de continue evolutie in de recyclingwereld.” Manath Gevaert gaat daarop in: “Precies dat is waar we voor staan. Zo wilden Louis en Stefaan graag een kleinere kaakbreker in het assortiment hebben, compact en makkelijk te vervoeren. Ik kreeg de opdracht om er naar te zoeken en vond op Linked­In het Ierse merk Roco, op het eerste gezicht meer dan interessant. Contact was snel gelegd via email en weldra waren wij uitgenodigd om naar Ierland te komen, voor een kennismaking.”

De conclusie is dat de Roco R9R perfect specifieke behoeften bij de klant oplost.

 

Spannend tot de laatste minuut

Manath en Stefaan namen het vliegtuig naar Dublin op 22 november 2019. “Al op het vliegveld werden we door de mensen van Roco opgewacht met koffie, want er was enige haast wegens een druk programma. De eerste stop die we maakten was bij een klant, waar de Roco R9R graniet stond te breken in een steengroeve. We kunnen rustig zeggen dat dat een goede, indrukwekkende eerste kennismaking was met dit relatief nieuwe merk. We waren overtuigd van de kwaliteiten, maar nog niet onder de indruk van de prijs. Binnen het toch al krappe timeframe zijn we toen naar het Ballytrain (de moederorganisatie) hoofdkantoor gereden. Na uitvoerig overleg was er nog steeds geen deal gemaakt en de terugvlucht stond al te wachten. Met een broodje in de hand werden we weer in de auto gezet, op weg naar het vliegveld. Daar, in de auto, vonden letterlijk de laatste onderhandelingen plaats. Het werd erg spannend. Er waren nog 3 minuten over en door allebei water bij de wijn te doen, werd letterlijk in de laatste seconden de deal beklonken. Dat is pas echt wat je noemt ‘een close call’.”

Smet koopt machines onbevooroordeeld aan, met enkel de klant in gedachten.

 

Primeur

Smet Rental heeft de Roco R9R als eerste gekocht op het Europese vasteland, een echte primeur dus. Valérie Smet licht toe: “Met onze kennis en kunde hebben we de compacte puinbreker aangepast aan de noden en wensen van onze klanten. Uiteraard hebben we aan de leverancier doorgegeven welke belangrijke aanpassingen we hebben doorgevoerd. Zij maken er op hun beurt werk van om dit door te voeren bij hen in de productie. De Roco R9R is in november 2019 geleverd, waarna we onmiddellijk zijn gestart met de modificaties. Binnen een maand was de machine dan ook operationeel en kon hij verhuurd worden.”

De Roco R9R kan ook zonder problemen aan het stroomnet gebruikt worden, waarmee de machine geschikt is om binnen toe te passen.

 

Nu, een half jaar later, is er goed zicht op wat de Roco R9R betekent binnen het totaalplaatje. Valérie Smet: “Hij voldoet volledig aan de verwachtingen, maar we blijven hem perfectioneren. Klanten werken er graag mee, de machine is compact en draait met een diesel generator, de dieselmotor type CAT C4.4 werkt met een constant toerental als een aggregaat voor de elektromotoren. De Roco R9R kan ook zonder problemen aan het stroomnet gebruikt worden, waarmee de machine geschikt is om binnen toe te passen. Hij werkt stiller, schoner en kent weinig slijtage.” De conclusie is dat de Roco R9R perfect specifieke behoeften bij de klant oplost. “Alles wat wij doen bij Smet Rental staat in dienst van de klant. We kopen onze machines onbevooroordeeld aan, met enkel de klant in gedachten”, besluit Valérie Smet.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details