Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Snel te installeren radiografisch besturingssysteem voor heffen en hijsen
De voorbekabelde R23-ontvanger is al in de fabriek bekabeld voor veel standaardtoepassingen, waardoor installeren efficiënter verloopt.

Snel te installeren radiografisch besturingssysteem voor heffen en hijsen

Speciaal voor heffen en hijsen met bovenloopkranen, lieren … heeft Tele Radio een nieuwe set zender en ontvanger op de markt gebracht. Bij deze set, bestaande uit een Panther T29-12 afstandsbediening en een R23 ontvanger, is de bekabeling al in de fabriek aan de ontvanger gemonteerd, zodat hij nagenoeg plug & play is. Dat scheelt veel kostbare tijd bij de installatie.

Zowel de zender als ontvanger zijn bekende producten uit het Tele Radio assortiment. Ze hebben zichzelf ruimschoots bewezen op gebied van werkzaamheden met een hoog veiligheidsrisico en zijn daarmee bij uitstek geschikt voor heffen en hijsen met takels/lieren, bovenloopkranen, portaalkranen enzovoort. Speciaal voor industriële werkzaamheden waarbij veiligheid van groot belang is heeft de set een krachtige noodstopfunctie. Die voldoet aan EN 13849-1:2015 PLd/Cat3 en is volgens EU-richtlijnen extern gecertificeerd door een erkend onafhankelijk keuringsinstituut (Notified Body (NoBo)).

T29-12, breed inzetbare handzender

De breed inzetbare Panther afstandsbediening is PLd-gecertificeerd en werkt op de wereldwijd inzetbare 2,4 GH frequentie. Het is de opvolger van de T19-2 met zijn 8-knops bediening. De nieuwe T29-12 zender heeft er vier meer en beschikt over 12 drukknoppen, waarmee in totaal 24 verschillende functies zijn aan te sturen. Verder bevat hij een oplaadbare Li-ion batterij waarmee ruim 150 uur achtereen kan worden doorgewerkt. De zender heeft een bereik tot wel 700 meter.

Naast de standaardfuncties is de zender ook met maatwerk aanpasbaar te maken voor specifieke gebruikerseisen. De IP65 beschermingsgraad en de robuuste behuizing maken de afstandsbediening beter bestand tegen vallen en stoten. De folie met symbolen is aan te passen op de huisstijl van de gebruiker.

R23, modulaire, flexibele ontvanger

De voorbekabelde R23-ontvanger is al in de fabriek bekabeld voor veel standaardtoepassingen, waardoor installeren efficiënter verloopt. Hij heeft standaard 15 relais. De versie van de R23 ontvanger zonder voorbekabeling is een modulaire eenheid die eenvoudig kan worden uitgebreid om extra functionaliteit te bieden, zonder dat dit van invloed is op de aan veiligheid gerelateerde functies zoals de gecertificeerde noodstopfunctie. Mogelijke uitbreidingen zijn: extra relais, verschillende veldbusprotocollen, extra ingangen en analoge uitgangen. Een externe antenne behoort ook tot de opties.

De R23-ontvanger is gemakkelijk en snel uitwisselbaar met alle Panther-zenders, waardoor werkzaamheden niet stil hoeven te vallen bij een onverhoopt ‘ongelukje’. Ook op dit gebied maakt de combinatie met de Panther T29-12 dit tot een ideale set waarmee tijd en geld valt te besparen zonder in te leveren op kwaliteit en veiligheid.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details