Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Verticaal TransportWegtransport

Sneller hogerop dankzij Duitse degelijkheid

geda-50-transport-1500zzp-kopieren

9 juni 2020 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Van licht, snel en zonder gereedschap te plaatsen tot robuust en geschikt voor het zware werk. Het gamma van Geda is niet alleen heel compleet, maar omwille van zijn Duitse degelijkheid ook de absolute top in Europa. De Geda liften zijn zowel te koop als te huur bij de invoerder Intermat. We nemen dit keer een kijkje bij de ladderliften en tandheugelliften.

geda-01-comfortlift-in-actie-kopieren

De Geda Comfort is de ideale ladderlift voor verbouwingen, renovaties en dakreparaties.

 

Op www.intermat.be vinden we een uitgebreid gamma bouwmaterieel. Dat is onderverdeeld in dertien categorieën. Kijken we onder ‘hijsmaterieel en toebehoren/liften’ dan zien we daar als eerste de ladderliften en tandheugelliften van Geda. Het verschil wordt ook meteen duidelijk: de ladderliften zijn zeer compact en mobiel en bij uitstek te gebruiken voor kortstondige en/of kleine transportklussen naar maximaal een hoogte van zo’n 19 m. De tandheugellift leidt een veel standvastiger bestaan. Hij kan met grotere ladingen uit de voeten en fungeert niet alleen als goederenlift, maar ook als personenlift en dat tot wel 100 m hoogte. Beide typen Geda lift hebben dus hun eigen toepassingsgebied. De ladderlift wordt op de bouw meestal ingezet voor renovatiewerken en dakwerken, waarbij hij dient voor het transport van bouwmaterialen, dakpannen, dakrollen plus bijbehorende materialen en gereedschappen.

geda-04-1500zzp-tegen-gevel-kopieren

Het platform van tandheugellift Geda 1500 Z/ZP is ruim bemeten: 1,45 x 3,3 m en die forse lengte wordt mogelijk gemaakt door zijn tweemastensysteem.

 

Ladderliften

Het gamma Geda ladderliften van Intermat begint bij de Geda Akkulift, een compacte en lichte aluminium ladderlift voor kleine ladingen, met ladderlengten van 4,5, 7 en 10 meter. Hij heeft een innovatieve draadloze afstandsbediening en is niet allen te gebruiken als ladderlift, maar ook als gewone ladder en reformladder. Het hijsvermogen is maximum 120 kg en de hijssnelheid bedraagt 15 m/min. Erg handig is dat hij geheel op accu werkt (24 V – 10 Ah). Deze lift blinkt uit in het enorme gebruiksgemak. Hij is zeer snel op te stellen en heeft heel weinig losse onderdelen.

Voor het zwaardere werk laat Intermat ons de Geda Comfort zien, de ideale lift voor verbouwingen, renovaties en dakreparaties. Met zijn maximale ladderlengte van 19 m en hijsvermogen van maximum 250 kg is deze lichtgewicht aluminium ladderlift de grote vriend van menig dakdekkersbedrijf. Deze Geda motorlier werkt met een 230 V externe voeding. De hijssnelheid bedraagt 30 m/min. Intermat heeft een pakket samengesteld voor de meest voorkomende werkzaamheden. Dat omvat naast motorlier, slede en meerdere ladderdelen ook een traploos instelbaar knikstuk. Door het ruime gamma toebehoren kan dit pakket steeds worden aangepast aan de specifieke noden van de klant. Zo heeft Geda bijvoorbeeld keuze uit tientallen verschillende platformen.

geda-03-200z-snel-opgezet-kopieren

De Geda 200 Z goederenlift kenmerkt zich door zijn uiterst eenvoudige en snelle montage en verankering.

 

Tandheugelliften

De tandheugellift is veel meer een echte ‘bouwlift’ zoals we aantreffen bij hoogbouwprojecten. Met zijn forse platform en krachtige motor werkt hij zich moeiteloos omhoog met honderden kilo’s aan lading, verdieping na verdieping en met een behoorlijke snelheid. Intermat heeft er drie in het verkoop- en verhuurprogramma opgenomen. De kleinste is de Geda 200 Z goederenlift, die 200 kg tot maximum ongeveer 35 m hoogte kan brengen met een snelheid van 25 m/min. Deze kenmerkt zich ook door zijn uiterst eenvoudige en snelle montage en verankering.

Dan volgt de Geda 500 Z/ZP, een goederen- en personenlift die 850 kg aan bouwmaterialen aan 24 m/min of 500 kg in personenmodus aan 12 m/min tot ongeveer 100 m hoogte kan vervoeren. De afmetingen van het platform zijn 1,6 x 1,4 m. De grootste Geda tandheugellift is de Geda 1500 Z/ZP. Deze heeft een hefvermogen van maar liefst 2.000 kg. In personenmodus aan 12 m/min en in goederenmodus aan 24 m/min. Het platform is ruim bemeten: 1,45 x 3,3 m en die forse lengte wordt mogelijk gemaakt door zijn tweemastensysteem.

geda-02-comfortlift-detail-kopieren

Door het ruime gamma toebehoren kan de Geda Comfort ladderlift steeds worden aangepast aan de specifieke noden van de klant. Zo is er keuze uit tientallen verschillende platformen.

 

Vijf vestigingen

Intermat is al een kwart eeuw gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van bouwmaterieel en heeft vijf vestigingen verspreid over Vlaanderen. Alle vestigingen beschikken over een eigen verhuurafdeling en de meeste ook over een volledig uitgeruste hersteldienst.      

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details