Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Stabieler kippen

Stabieler kippen

De stabiliteit van een trekker/kipper-combinatie bij het kippen is altijd een gevaarlijk moment. Zeker op onstabiele ondergrond komen accidenten bij het kippen helaas nog al te vaak voor. Fliegl heeft hiervoor een gepatenteerd stabilisatiesysteem ontwikkeld, eenvoudig en niet duur.

Om het omslaan van een kipoplegger te voorkomen bedachten de ingenieurs van Fliegl het Drive-On systeem voor opleggers. Hiermee wordt het risico op ongevallen drastisch verminderd. “Tijdens het kippen wordt automatisch een blokkeersysteem geactiveerd dat de luchtvering buitenspel zet”, vertelt Ludo Pauwels, invoerder van Fliegl in België. “Het blokkeren van de luchtvering vermijdt dat die aan één kant doorzakt, waardoor de stabiliteit wegvalt.” 

Drive-On is gebaseerd op een uitklapbare stalen steun die een starre verbinding maakt tussen het chassis en het assenstel. De assen en het chassis vormen dan één stabiel geheel dat zijdelingse bewegingen opvangt om veiliger te kunnen kippen. Bij het dalen van de kipbak gaat de steunbalk opnieuw naar zijn uitgangspositie.

Het Drive-On systeem fungeert tevens als aandrijfhulp bij het wegrijden. Wanneer het systeem wordt ingeschakeld zorgt het er immers voor dat een groot gedeelte van het opleggergewicht (tot 25 %) overgebracht wordt op de aandrijfassen van de kipper (bij een volgeladen kipper meer dan 6 ton). Simpel met een druk op de knop. Hiermee kan in veel gevallen de noodzaak om een trekker met aandrijving op alle wielen of een hydrostatisch inschakelbare voorwielaandrijving vermeden worden. Het wegrijden op losse ondergrond gaat veel gemakkelijker.

Drive-On wordt pneumatisch bediend en is er geen hydrauliek noodzakelijk. Hierdoor weegt het systeem 

slechts 26 kg en aangezien veiligheid geen prijs heeft, is ook de aanschafsprijs van 1.200 euro niet meteen een hindernis.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details